پاورپوینت

تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر ساختار شرکت های سرمایه گذار مخاطره پذیر نقش سرمایه گذاران مخاطره پذیر چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر فرصت های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران

محمدحسين ابوئي مهريزي

صفحه 1:

صفحه 2:
تنوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر درس : تثوری ها مالی پیشرفته

صفحه 3:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر صالحی و ستاره آسمان در تحقیقی عنوان نمودند که سرمایه گذاری یکی از مهمترین ابزارهای توس افتصادی در هر تشوری اس بری تامی مالی اشجال حتف مایت کذاری ات ون راه های متفاوتی ارائه شده است که از آن جمله می توان به تشکیل صندوق های گون‌اگون سرمایه گذاری اشاره نمود یکی از این شبوه های تامن مالی سرماید کثاری مخاطره آمر است که ان سرمایه گذاری پرخطر سرمایه گذاری ریسکی و سرمایه گذاری خصوصی نیز گفته می شود.

صفحه 4:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر سرمایه گذاری مخاطره پذیر عبارت است از عرضه وجوه مالی به شرکت های تسازه تأسبیس که سابقه تاريخى جندانى براى جذب سرمايه از منابع تأمين مالى سنتى مانند بازار هاى عم ومى يا مؤسسات وام دهنده ندارند. شركت هاى تازه تأسيس كارآفرينانى مى باشند كه براى توسعه برنامه هاى تجارى خود نيازمند وجوه مالی بوده و اغلب فاقد دارایی های مشهود هستند که بتوانند از آنها برای تضمین وام ۱ نمایند. علاوه بر این جریان وجه منفی در این شرکت ها دلیل دیگری است که بانک ها و سایر موسسات وام دهنده و همچنین بازار سهام. تمایلی به تأمین مالی و پشتیبانی از طرح های این شرکت ها ندارند. یک شرکت سرمایه گذار مخاطره پذیر نقش یک واسطه مالی را در بازار بازی می کند که از آن طریق» وام دهندگان و وام گیرندگان با تحمل هزینه بالایی با یکدیگر ارتباط برقرار مى نمايند. اين هزینه ها ناشی از انتخاب نامناسب» خطر اخلاقی» هزینه های اداری. جمع آوری اطلاعات و اقدامات بازرسی هستند.

صفحه 5:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر سرمایه گذاری مخاطره پذیر معمولا برای طرح یک ایده نو یا محصول جدیدی که احتمالا دارای ريسك بالا ولى استعداد بالقوه اى برای تأمین بازده بالاتر از میانگین سود دارده بكار مى رود,راین نوع سرمایه گذاری بیشتر در شرکت هایی که دارای پتانسیل نوآوری یا تحقیقات ویژه ای در تکنولوژی های برتر هستند. قابل استفاده می باشد و قابلیت سود و زیان بالقوه در ذات آن نهفته است و به همین دلیل اغلب به جنين وجوهىء سرمایه پرخطر یا ربسکی نیز گفته می شود.

صفحه 6:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر بر این اساس سرمایه گذاری مخاطره پذیر شامل: 0 شرکت هابی است که سرماد نها عموما از طريق شرکای خصوسی با شرکت های سهامی خاصس تأمین می گرد ‎I)‏ وجوهی است که از طریق صندوق های بازنشستگی عمومی و خصوصی, صندوق وجوهات وقفی(اهدایی» موسسات خیریه. شرکت های سهامی, افراد خیر ثروتمند. سرمایه گذاران خارجی و خود سرمایه داران مخاطره پذیر تأمین می گردد. ‏[] وجوهی است که در شرکت های نوآور, دارای رشد سریع و تکنولوژی برتر سرمایه گذاری می گردد. ‏سهامی است که عمدتا در قالب سهام ممتاز با سهام ممتاز قابل تبدیل در موسسات تجاری ثبت نشده در بورس اوراق بهادار وجود درد ‎Ll‏ وجوهی است که با کمک سرمایه گذاران اولیه در تولید یا توسعه محصولات یا خدمات جدید و مشارکت بر مبنای ارزش افزوده هزینه می گردد. ‏نوعى سرمايه كذارى است كه على رغم بالا بودن ريسك آنء انتظار مى رود دارلى بازذه بالابى نيز باشد. ‏نوعى سرماية كنارى بلند مدت است كه معمولا بين 8 تا ‎٠١‏ سال می باشد.

صفحه 7:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر برخی از شرکت هلی مشهور و موفق آمروزی» شرکت هایی هستند که در پدوتاسیس؛ بهمتظور توسعه فلیت های خو از صندوق سرمایه تاری مخ اطره پذیر استفدهکردشی. منشد. شرکت های مایکروسافته ینتل, هام دبوت و مدترونیک. تأثیری که این شرکت ها در اقتصادآمریکا داشته بسیار با اهمیت است از جمله میتون به اشتغال بیش از ۱۰ میلون تفر تحمكيل. درآمد های هنگفت, در دست داشتن حدود 1/۱۰ از نرخ اشتغال بخش خصوصى و كسب درصد قابل توجهی از حجم سرمایه گذاری توليد تاخالص «اخلى اشاره تمود. اين وفقيت ها را ميتوان ناشى از عوامل زير دا 0.7 روحيه كارأفرينى كه در أمريكا فراكير شده استد 0 شتاخت ابزار هلى صحيح تأمين مالن 1 سترسی به مؤسسات علمى ‎SB Aa‏ ‎tah 17‏ سرمايه أزلا و متصفاتة ‏7 حفظ سرمايه هلى فكرى ‎ ‏11 دسترسی به نيروى کار ماهر

صفحه 8:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر درسال های اج مرمانه کذاری مجاطره پذیر بطور فراینده ای در تحفقات علمی معرح سله اس این توح کرمانه گذاری ایتدا به موازات رشد صنعت در ایالات متحبه آمردکا و سپس بتدریح در انگلستان رشد نموده است این مطالعات ابا بر نتایج تحقیقات پیمایشی مانند پووهش آرنولد و موبزر (۱۹۸۳) بایگزیو و همکاران (۱۹۸۸» گ ورمن و سالمن (1۹۸۲) و مکانیزمهای این نوع سرمایه گذاری مانند مطالعات بارنی و همکاران (۱۹۸۹) آدماتی و بقل درر ۱۹۹۱(۰) سالمن ‎۲٩۱(‏ ‏۴) کومیرز ( ۱۹۹۳ متمر کر بود اما عدا راطه بین سرمایه گذار و سرمایه پذیر بر اساس جارجوب تکوری نماد دک سرمایه کنار مخاطره ريه عنوان مالک و شرکت با شركت هاى سرمايه يذير به عنوان نماینده ار قیل مطالعات میتجل و ‎(VARY) GL Sem‏ اسپینزا و جویتا (۱۹۹۴) گیف ورد (۱9۹۵) برگمن و هیچ (1۹3۸) رید (۱۹۹۸ و ‎,)۱۹۹٩‏ کاپلان و استرومبرگ (۲۰۰۳) و اسمیت (۲۰۰۵) مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات دهه ۱۹۸۰ از قبیل فلوریدا و کنی ‎(VAAA)‏ بر نقشی که سرمایه گذاران مخاطره پذیر در بخش نوآوری در کشور آمریکا بازی می کننه متمرکز است.

صفحه 9:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر مطالعات نشان میدهد که سرمایه گذاران مخاطره ,پذیر سرمایه گذارانی هستند که بطور فعال در ایجاد شرکت های نسوآور در چهار بخثر مختلف از قبيل مؤسسات مالى بازارهاى تکنولوژی محلی و جهانی بزارهای خدمات حرفه ای و تجاری و بازارهای نسیروی کسار حرفهای درگیر نيقاتى در آمریا در این خصوص وجود داشت یکی تحلیل چگونگی عملیات سرمایه گسذاری مخاطره: روشها و قابلیتهای سازمانی آن پیرامون مساله عدم تقارن اطلاعاتی و سایر اطلاعات مربوط به مساله تسامین مالی شرکت های نسوین که اتكتولوزى برتر حاكم شدة است دوم جرياق كه ائر سرماية كذارى مخاطرء يذير رااروى موفقيت شركتياى ی ی( ریدا و اسمیت (۱۹۹۴) دریافتند که شرکتهای مزسس با بشتوانه سرمايه كذارى مخاطره يذير. بيشتر از شركتهار که فاقد پشتوانه سرمایه گذاری مخاطره پذیر هستند در سطح جهان فعالیت میکنند این در حالی است که مطالعات دیگر نشان میدهند که سرمایه گناری مخاطره پذیر توانسته است قیمت اوراق بهادار را در اولین عرضه آنها و و همچنین بهای تمام شسده فروش اوراق بهادار را كاهش دهد. همجنين ابر مطالعات نشان میدهد که شرکتهای جوان با استفاده از وامهای یاتکی با بهره كم توانسته اند بعداً به شکل شرکتهای سهامی تبدیل شوند. برخی ات انجام شده در خصوص قفرایند سرمایه گذاری مخاطره پذیر بوده است که از جمله میتوان به تحقیقات سویتینگ (۱۹۹۱) بایگریو و بو ‎)۱٩۹۲(‏ تابیجی و بران (۱۹۸۵) فرید و هیس یچ (۱۹۹۴) و کلوئوسکی (۲۰-۷) اشاره نمود.

صفحه 10:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر بيشترين مطالعات انجام شده توسط تايبجى و برانو و فريد.و هيسريج بوده است. تناييجى و برانو (1588) يك مكل ينج مرحله اى سرمايه كذارى مخاطره يذير را بيشنهاد نمودتد (يعتى مرحله بيداين اوليه مرحله شتاخت مرحله ارزيايي: مرحله استقرار و مرحله فعاليت هاى فراسرمايه كذارى). در حالى كه محققان فوق مدلهاى مورد نظرشان را به عنوان مدلهای عموها ببادء و توسیفی بیان »اما این مدلها حکایت از عنم تجادس در فرایسد سرمایه کناری ده شرکتهای مختلف سرمایه گذاری مخاطره پذیر دارند. این مدل تمام فرایند سرمایه گذاری را تبسیین کرده و فعالیتهای کلیدی ماه کذاری محااره بذیر را در هر مرحله به طور کاملا برخسته نشان دهد فرب و هریج (۱۹۱۲) ينات قبلی توسط تاییجی و برانو را با بررسی تصمیم گیری های سرمایه گذاران مخاطره پذیر به صورت مفصل تر مورد مطالعه قرار دادند. دریک کلونوسکی (۲۰۰۷) روش گردش کار داخلی و پیچیدگی های فرایند تصمیم گیری درونی شرکت را مورد مطالعه قرارداد. وی برای فرایند سرمایه گذاری مخاطره پذیر یک مدل شش مرحله ای شامل مرحله پیدایش اولیه. شناخت مقدماتی. شناخت جامع. ارزیابی مرحله ‎ol‏ ارزیابی مرحله دوم و مرحله پایانی را پیشنهاد نمود.

صفحه 11:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر در آسیا اولین کشوری که در پروژه های فناوری برتر در دهه ۱۹۸۶ از وحوه سرمایه گناری محاطره پذیر اس تفادم زود کشور واین بود. مجموع تعداد شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ژاپن از ۲۳ شرکت در سال ۱۹۸۳ به ۸۳ شرکلت سایر کشسورهای در سال ۱۹۸۶ افزایش یافت و میزان سرمایه آنها در این مدت به ۴۰ میلیارد دلار آمریکا افزایش یافت. اسیاء توسعه بانک ها با حمایت های دولت های خود. سرمایه گذاری مخاطره پذیر را به عنوان یکی از جند كزينه سرهاية گذاری ممکن ثناسای نمودند. به طوری که در اين دهه بيش از ۵۰ شرکت سرساره گذاری محاطره بذیر در کار کش ور وا فعالت می نمودند در آغاز دهه ۱۹۹۰ کشورهای دیگری از آسا مانند هنگ کنگ نایوان. کره جنوی و ستگاپور رشق اقتصادی بسیار بالابی را تجربه کردند و با تغییر محیط اقتصادی از تولید محصولات نیرو محور(یدی) به تولیدات تکنولوژی محور(ماشینی) نیاز به وجوه سرمایه گذاری مخاطره پذیر بیش از پیش آشکار گردید.

صفحه 12:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر مطالعات مورد پژوهی که بر روی تغییرات تکنولوزی و سازمانی (نجام شده استه در دو حوزه اصلی تمر کر دارده يكى التيكال جدید واسطه های مالی و صنعت در زمینه تجدید ساختار صنعتی و دیگری آزادسازی خدمات. بدین نجواین مطالعاته نگرش های زیر را انجاد میکتند: | سرمایه گذاری مخاطره پذیر یک منبع مهم پشتیبانی سازمانی برای سرمایه گذاران تکنولوژی محور جدید بویوه مرحله اوله اس لا سرکت هاي سرمایه کذاری مخاظره شیر حماب سامی فوی دولت استفاده از ابا مالات وسار من وی های مالى نیازدارند. آنها همچنین به مکائیزم های مناسب مالی از قبیل بازار سهام توسعه یافتسه و تخصص های حرفه ای بویژه در مرحله تحلیل اوراق بهادار : ازمند هستند. | یکی از امتیازات ویژه تامین مالی مخاطره +پذیر انی مض اعف و انتق ال دانش فراهم ش له بو بله شرکت های ۷۳ ‏ی‎ A AS.

صفحه 13:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر علاوه بر این نظرات کلی: مطالعات مورد پژوهی نشان میدهد: 1 پشتیانی دولت ار تاسیس صنایع سرمابه گفاری مخاطره پذیر نوی از اهمیت ریادی برخوردار می باشد که واقعاً در همه کف ورها با خط مشی نوآوری همراه است. اسان يي رما گذاری مخاطره دی وس ‎pied oan eS alae a aoa‏ در سار عیرست بر جهانی وجود دارد. اسلامی بیدگلی و کاظمیان (۱۳۸۴ ) طی تحقیقی الگوی صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر را بر پایبه سه رکن گردآوری وجوه. سرمایه گذاری و استراتژی خروج طراحی نمودند. آنها با توجه به ریسک های فناوری؛ کارآفرینی و نقدینگی شرکت های کارآفرین ‎cal gl‏ استفاده از عقد جعاله را در شرایط ریسکی بین تامین کنندگان صندوق و صندوق سرمایه گذاری ریسک. پسذیر مطرح کردسد. ‎ ‏همچنین با توجه رابطه صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر و کارآفرین از عقد مشارکت برای سرمایه گذاری صندوق در شرکت های کارآفرین استفاده میشود و سرانجام کارآفرین با استراتژی خروج و استفاده از اختبار خرید سهام میتواند مبادرت به خرید سهام صندوق ‎tng has

صفحه 14:
تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر عرفانیان و شیرزادی (۱۳۸۶) طی پژوهشی به بررسی تاریخچه. نقش, اهمیت و کارکرد اقتصادی سرمایه گذاری های خطر پذیر پرداختند. آنها طی این پژوهش ساختاری مناسب برای انجام سرمایه گذاری های مخاطره پسذیر در ايران را ارائه نمودند. در ساختار ييشنهادى فوق؛ دونوع شراكت وجود دارد يكى شراكت شركت سرمايه 2 خطريذير و كارآفرين كه در آن كارآفرين» شريك عمومى و شركت سرمايه كذارى خطريذير شريك با مسئوليت محدود است و دیگری شراکت شرکت سرمایه گذاری حطر بذیر و شرکت سرمایه گذاری و سرمایه گذاران دیگر که در آن شرکت سرمایه گذاری خطریذ بر شریک عمومی و دیگر سرمایه گذاران» شرکای با مسئولیت مج دود

صفحه 15:
نقش سرمایه گذاران مخاطره پذیر تامین کنندگان وجوه صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر دو نقش عمده در صنعت دارند. اولین نقش آنان تأمين و جمع اوری پول از سرمایه گذاران است. دومین نقش سرمایه گذاری وجوه گردآوری شده از شرکت های تزه تاسیس میباشد. سرمایه گذاران مخاطره پذیره سرمایه گذاران منفعلی نیستند آن ها به محض اینکسه در شرکت سرمایه گذاری ‎٠‏ نقش فعالی را به عنوان مشاور و یا به عنوان عضو هیات مدیره بعهده میگیرند و پیشرفت عملیات شرکت. اجرای برنامه های تشویقی برای کار آفرینان و مدیریت و همچنین تدوین اهداف مالی شرکت نظارت میکنند. علاوه بر بینش مدیریتی سرمایه گذاران مخاطره پذیر معمولاً حق استخدام و و اخراج مدیران کلیدی. حتی کارآفرینان اصلی را در حوزه شرکت دارند. همچنین به راحتی به مشاوران. حسابداران. وکلاء» بانک های سرمایه گذار و مهمتر از همه واحدهای تجاری که محصولات شرکت تازه تأسیس را میخرند دسترسی دارند.

صفحه 16:
ساختار شرکت های سرمایه گذار مخاطره پذیر تأمین کنندگان وجوه سرمایه گذاری مخاطره پذیر را میتوان به سه گروه اصلی طبقه بیدی نمود: ۱- شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر سنتی یک شرکت سرمایه گذاری مخاطره پذیر وجوه را از طریق منابع خصوصی مانند شرکتهای بیمه. صندوق,های سرمایه گذاری با پوشش ریسک. صندوق های بازنشستگی, صندوق وجوهات اهدایی. بان ها و اشخاص + پروتمد جع آوری هنامس می کند لین کون شرکت ها نهد مکته نا ۱۰ میعی ک خن وان سرماید شرکت در نظر گرفته میشود. سرمایه گذاری کننه و حداقل سطیم تعین شده ب رای بسک شرکت سرمایه کذار مخاطره پذیر سنتی معادل ۲۵۰۰۰۰ دلار میباشد. سرمایه گذاران انتظار دارند که حداقل نرخ بازده سالانه معادل ۸ میزان سرمایه گذاری در طی ۲ تا ۷ دوره مالی به آنها برگشت داده شود

صفحه 17:
ساختار شرکت های سرمایه گذار مخاطره پذیر ۲- شرکت های سرمایه گذاری تجاری ‎(SBIC) Somos‏ 6 شرکتی است که فعالیت ابتکاری آن توسط دولت قدرال حمایت میشود. مط ‎Gil‏ تعریسف مگز «شرکگ سرمایه گذاری تجاری کوچک» شرکتی است که با مالکیت حصوصی و با کمک دولت فدرال جهت تأمین سرمایه على نورد ناز واحدكاى ای ۱ ‎ee‏ ‏است اين شركت ها تركيبى از وجوه شخصى و منابع مالى دولتى را برای تامین سه نیاز مهم شرکتهای کوچک واجد شرایط بکار میگیرند: سهام سرمایه ای. وام های بلند مدت سراسر کشور پراکنده مگز بیشتر از ۲۰ سال) وخدمات مدیریتی

صفحه 18:
چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذین یک سرمایه گذاری بلند مدت است. اساسا سرمایه: سرمایه گذاران در یک دوره حداقلده ساله صندوق نگهداری میشود که معادل زمان استاندارد سرمایه گذاری با مسئولیت محدود است. در فاصله این دوره سرمایه گنای طولانی مدت یک صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر بطور معمول پنج مرحله توسعه را طی میکند: اولین مرحله. مرحله ی جمع آوری وجوه است که شرکت سرمایه گذار مخاطره پذی وجوه مورد نیاز خود را از طریسق سرمایه خارجی بدست می آورد. در این مرحله» سرمایه تعهد ميشود نه اینکه جمع آوری گردد. در این مرحله» سرمایه گذاران مسوافقت نامه قانونی (نوعی قرارداد برای خرید اوراق بهادار) را امضا میکنند که قانونً آنها را مقید به سرمایه گذاری نقدی در صندوق با مبلغ معیسنی مینماید. این در واقع نوعی تعهد است.اما هنوز هیچگونه وجوهی دریافت نشده است. همچنین شرکت سرمایه گذاری مخاطره پذیریا شریک تضامنی مبلغ قابل ملاحظه ای از سرمایه تعهد شده را اعلان می کند. بطور معمول دریافت سرمایه تعهد شده طی شش ماه تا یک سال به طول خواهد انجامید. اما بیشتر صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر موفق مائند کلینر. پرکیتزه کافلد و بیزر معمولاً على ديو تا سه ماد جنين وجوهى راعي يرفازئد.

صفحه 19:
چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر دومین مرحله شامل تامین منابع سرمایه گذاری بررسی طرحهای تجاری. تحلیل دقيق اوراقبهادار در شرکتهای تازه تاسیس و تصیین نقطه فروش بهینه هر یک از این شرکت ها میباشد. این دوره از لحظه ای آغاز میشود که وجوه از سرمایه گذاران دریافت می شوکرو بطور معمول در پنج سال اول عمر سرمایه گذاری مخاطره پذیر صورت می گیرد. در خلال مرحله دوم هیچگونه سودی بوسیله صندو سرمایه گذاری مخاطره پذیر حاصل نمی گرده بلکه برعکس در این مرحله صندوق با زبان مواجه می شود زیرا سرمایه گنار مگاطر پذیر گرفتار پرداخت حقوق سالائه مدیریت است ( که ممکن است بی ۵ کل مبلغ سرمایه تعهد شده در یک سال باشد) از مخارج تا زمانی که سرمایه گذاران مخاطره پذیر از سرمایه گذاری در صندوق ارزشی را بدست نیاورند زیان ایجاد میکنند. مرحله سوم. سرمایه گذاری از وجوه حاصله است. در خلال اين مرحله..سرمايه كذار مخاطره يذير تعيين میکند که چه مقدار سرمایه به هر یک از شرکت ‎gla‏ تازه تاسیس اختصاص یبد و تا چه سطحی و چه شکلی از سرمایه گذاری (سهام ممتاز ترجیحی اوراق قرضه قابل تبدیل و غیره) تامین مالی گردد. همچنین در اين مرحله. سرمايه گذار مخاطره پذیر به هر یک از سرمایه گذاران اعلان میکند که سهم سرمایه خود را بپردازند. توجه کنید هنوز هیچگونه وجه نقدی تامین مالی نشده است. پس صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر همچنان در انتظار دریافت وجه نقد بسر میبرد.

صفحه 20:
چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مرحله چهارم. از هنگام واریز وجوه در صندوق, آغاز میگردد و ممکن است این دوره تا پایان عمر صندوق به درازا بکشد. در فاضله این دورم سرمایه گذار مخاطره پذیر با شرکت های پرتفویی که در صندوق شریک شده اند. کار مي کند. سرمایه گذار مخاطره يذير ممکن است برای بهبود تیم مدیریت. ایجاد کانال های توزیع محصول جدید. اصلاح محصولات نمونه برای فروش بیشتر و بطور کلی موفقیت شرکت تازه تاسیس جهت پیشنهادهای عمومی یا فروش به خریداران استراتژیک, کمک کند. در خلال این دوره زمانیء سرمایه مخاطره پذیر بتدریج به ایجاد سود برای صندوق و شرکای تضامنی آن مبادرت می ورزد. این سودها در ابتدا با میزان حقوق پرداختی به مدیران تهاتر میشود و تا زمانی ادامه می یابد که اززش خالص دارایی ها در صندوق سرمایه گذاری مثبت گردد. آخرین مرحله صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مرحله خاتمه و تصفیه آن است. در این مرحله. همه سرمایه تعهد شده به صندوق پرداخت شده است و هم آکنون سرمایه گذار در مرحله برداشت از سرمایه گذاری خود میباشد. هر شرکت پرتفویی يا در بازارهای یی دس یه میشود. سودها نیز بین شرکای با مسئولیت محدود و شرکای تضامنی توزیع خواهد شد. حالا سرمایه گذار مخاطره پذیر می تواند حقوق عمومی طی يك بيشنهاد فروش اوراق بهادار(170) به خريداران استراتؤيك فروخته ميشود يا طی فرایند تصفیه و ناشى از سودسهام با پاداش خود را بدست آورد.

صفحه 21:
چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر ما می توانیم در ابتدای عمر صندوق» سرمایه گذاری مخاطره پذیره درآمدهای منفی بوجود آمده (زیان ها) را مشاهده کسنیم اما نهایتاً سودها از طریق عملکرد شرکت های موفق به مرحله برداشت مى رسند و جريان در صندوق» بسر زكان بطور واضح. با وجود زيان هاى تجمعى اوليه كه در جهار ينج سال اول صندوق ايجاد ميكردد. اين نوع سرمایه گذاری ها فقط منو ود صبر و شکیبایی سرمایه گذاران در بلندمدت است.

صفحه 22:
چالش های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر تاکنون مطالب زیادی در مورد پیامدهاء جابجایی منابع و چالش ها بخصوص پیرامون وضعیت بازار اشتغال: وضعیت مالی و اقتصّادی که بطور متضاد شرکت های آمریکایی را در بخش عمومی و خصوصی تحت تاثیر قرار داده گفته و نوشته شده است. اخبار بسیار بدی)/در ارد و خیلی از متخصصین و مفسرین معتقدند که چشم اندازی نیز در حال حاضر برای این مساله متصور این شرایط. بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر را نیز تحت تاثیر قرار داده است. زیرا برخی شواهد وجود دارد که این موضوع ‎A,‏ میکند: 1 در فاصله نیمه اول سال ۱۲۰۰۹ در مقایسه با سال ۲۰۰۸) تامین مالی از طریق سرمایه گذاری مخاطره پذیر (هم پر حسب تصداد معامله و هم پراساس حجم مبالغ سرمایه گذاری شده) در تمام مناطق. صنایع و مراحل توسعه. بشدت کاهش یافته است. | میزان انحلال و تصفیه شرکت هایی که با منابع سرمایه گذاری مخاطره پذ: رکور ره می شدند, بقدری زیاد شده که در حال نزدیسک شدن یسه های تاریخی است. آا حجم سرمابه گذاری در مرحله اولیه سرمایه گذاری مخاطره پذیر با سری اول؛ بطور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است. ( هم بر حنسب تعداد. معامله و هم براساس سرمایه)

صفحه 23:
چالش های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر کاهش اساسی در تامین منایع مالی توسط فرشتگان کسب و کار به نظر میرسد (بدلیل کاهش ارزش خالص ثروت آتان محافظه کاری آنان جهت تامین مالی سرمایه گذاری های جدید) سرمایه گذاری های مخاطره آمیزی که با موفقیت خاتمه یافتند بطور کلی دار (۱) بابررسی های طوا نی مورد تحلیل مالی قرار گرفتند (هم قبل از انتشار و هم بعد از انتشار او (۲) عمدتاً توسط سرمایه گذاران موجود و سایر سرمایه گذاران به نتیجه رسیدند (۳) در آخرین مرحله رشد و توسعه مورد توجه صنایع واقع شدند. (۴) در همان مرحله اولیه سرمایه گذاری از تیم های مدیریتی در بهترین شرکت ها برخوردار بوده اند و افزا

صفحه 24:
فرصت های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذ بر فرصت های جذاب برای سرمایه گذاری های مخاطره پذیر می توانند بدست آمده یا برعکس بدلیل شرایط سخت اقتصادی»,مالی 1 شرایط خاص بازار از دست بروند. اما انجام چنین چیزی نیازمند. یک بررسی هوشمندانه در خصوص درک صحیح یک صندوق سرمّایه گذاری مخاطره پذیر (بعضی اوقات به عنوار وجوه سرمایه گذاری اشاره میشود) و آنچه که انجام میدهد (تاثیری که روی رفتار سرمایه گذار میگذارد) میباشد. همچنین بررسی آن چه که اخیرً بدلیل جابجایی بازار سرمایه گذاری مخاط سال ۲۰۰۲ بعد از شیوع بازار شرکت های صوری اینترنتی ) برای یافتن وجوه سرمایه گذاری مخاطره يذيره لازم است مالکان و مدیران واحدهای تجاری» زمانی را به درک و بررسی نیازها. دیدگاه ها و اهداف ضروری سرمایه گذاران مخاطره پذیر اختصاص دهند. چهار هدف اصلی وجود دارد که رفتار و روش سرمایه گذاران مخاطره پذیر را در فرایند سرمایه گذاری تحت تاثیر قرار میدهند» خواه سرمایه گذار در حال گذر از مرحله منفعت اولیه به مرحله تحلیل انتشار اوراق بهادار باشد و یا در حال طی نمودن موفقیت آمیز مرحله نهایی سرمایه گذاری باشد. به میزان زیادی, توجه و رفتار سرمایه گذار مخاطره پذیر از چهار هدف زیر سرچشمه مى كيرد:

صفحه 25:
فرصت های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذ بر ۱- به حداکثر رساندن بازده های مالی (که نهایتاً بعنوان بازده سرمایه گذاری اندازه گیری ميشود). ۲- جلوگیری از کاهش قیمت ها (یا زبان احتمالی ناشی از سرمایه گذاری) ۳- نظارت و تأثیرگذاری بر پیشرفت. توسعه و دستیابی به طرح سرمایه گذاری (یعنی شرکت پورتفوی) ۴- پیگیری و اجرای بهترین استراتژی " خروج" و اقدامات تصفیه در دوره زمانی مشخص. ساختار و خصوصیات فعالیت سرمایه گذاری مخاطره پذیر آن چنان که در موافقت نامه های حجیم و متعدد سرمایه گذاری آمده است به ميزان زیا‌ی نحت تاثیر اقدامات سرمایه گذار محاطره پذیر برای اجرا و ستعادل ساخدن این اهفاف میباشد.

صفحه 26:
محدودیت صندوق های سرمایه گذاری موسسین صندوق سرمایه گناری مخاطره پذیر برای اطمینان از حفظ منایع مالی خود در صندوق و همچنین ترکیب و اجرای عملیات. ۱ صندوق در جهت تامین منابع ذینفعان الز ۱- الزامات مربوط به مدیریت جامع صندوق ۲- الزامات مربوط به قعالیت شرکای تضامنی ۳- الزامات مربوط به تعيين نوع سرمایه گذاری هر یک از این توافقات قراردادی برای صندوق محدودیت هایی را ایجاد میکند که ذیلاً بهآنها پرداخته می شود.

صفحه 27:
محدودیت ناشی از مدیریت صندوق بن اندازه و حجم سرمایه گذاری توسط صندوق مخ اساسا مهمترین توافق ریک شرکت تازه تاسیس است. این نسوع سرمایه گذاری بعنوان درصدی از سرمایه تمهد شده برای صندوق تمیین می گردد. هدف از چنین توافقی: اطمینان دهی به هریک از سرمایه گذاران است که بکون هیچ شرطی در صندوق سرمایه گذاری کنند. د هریک از صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیره سرمایه گذاران تازه کاری وجود دارد که قادر به كسب يك بازده مطلوب تخواهند بود. لذا انتظار میرود به إسيله تنوع بذيرى ميان جندين سرمايه گذاری مخاطره پذیره چنین ریسکی توزیسع و كاهش يابد. تعهدات ديكر ممكن است شامل محدوديت در استفاده از يدهى يا اهرم توسط سرمايه كذار مخاطره پذیر باشد. سرمایه گذاری های مخا بدون استفاده از اهرم صندوق سرمایه كذارى از طريق درياقت وام به مقدار زيادى خطرناك هستئد. براين عمكن النث محدوديت ديكرى بر روق سرمايه كذارى هاى متترك قبلى با وجوهی که در آننده بوسله سرمایه گذاری مختطره پذیر تامين شوم بوجو آي اگر یک سرمایه گذار سلبقه خوی در صندوی سرمابه گذاری فیلی نداشته بافده سرمایه کخاران آن صتندوق, تمایلی بسه سرمایه گذاری در چنین صندوقی ندارند و حاضر به تزریق پول بیشتری به آن نیستند. سرنجام. معمولا تافق نامه ای در مورد چگونگی تقسیم سود وجود دارد. برای یک سرمایه گذار خوشایند خواهد بود که سود انباشته تاشی از وجوه سرمایه گذاری شده را دريافت کند. علاوه براین سود توزیسم شده سرمایه تعهد شده را در صندوق سرمایه گذاری کاهش میدهد. که به نوبه خود سود پرداخت شده به سرمایه گذار را نیز کاهش خواهد داد

صفحه 28:
محدودیت ناشی از فعالیت شر کای تضامنی محدودیت اصلی در میان این نوع محدودیت هاء محدودیت میزان سرمایه گذاری های خضوصی است که سرمایه گنار مخاطره پذیر میتواند در هر یک از شرکت های تازه تاسیس شده توسط صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر انجام دهد. اگر سرمایه گذاران. سرمایه های شخصی خود را در گروهی از شرکت ها سرمایه گذاری کننده ممکن است این شرکت ها بیشتر از شرکت های پرتفوی: مورد توجه سرمایه گذاران مخاطره پذیر قرار گیرند. بعلاوه شرکای تضامنی نیز ناچارند سهم الشرکه خود در صندوق را بجای اينکه به یک فرکمثالث بفروشند به شرکاء بفروشند. این نوعی محدودیت برای آنها محسوب ميشود. چنین محدودیتی ممکن است انگیزه شریک تضامتى / ‎ee‏ خروجى موتر در شركت فلى برتقوى بخاطره يذير كلفش دهده ‎ ‏دو الزام بعدی مربوط به نظارت سرمایه گذار مخاطره يذير استماول. محدودیت ناشی از میزان گردآوری وجوه در آینده است. گردآوری وجوه زمانبر و كيج كتنده است. یعنی باعث اختضاص زمان کمتری به مذیریت سرمایه گذاری ضندوق خواهند شد. دوم شرکای با مسئولیت محدود اساسا انتظار دارند که شریک تضامنی تمام وقت خود را صرف مدیریت. سرمایه های صندوق نماید. که در این صورت. ‏سود سایر عملیات صندوق کاهش خواهد یافت.

صفحه 29:
محدودیت ناشی از تعیین نوع سرمایه گذاری بطور کلی این محدودیت ها به منظور تمرکز سرمایه گذار مخاطره آمیزی بر روی سرمایه گذاری در آن دسسته از شرکت هاء صنایع و معاملات بکار میرود که او بیشترین تجربه را در ارتباط با آنها دارد. برای مشال» ممکن است محدودیت ها پا موانعی روی سرمایه گتاری در خریدهای اهرمی, سایر صندوق های سرمایه گذاری مخاطره ‎ois‏ اوراق بهادار خارجی یا شرکت ها و صنایع خارج از حوزه تخصص سرمایه گذار مخاطره پذیر وجود داشته باشد.

صفحه 30:
ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران تضویب سیاست های اصل ۴۴ توسط مجلس شورای اسلامی برای 3 دن بخش خصوصی, از جمله سیاست های بلند مدتی/است است. اهدافی که برای تحققچنین آرمانی تعیین شده ات که به منظور اصلاحات اقتصادی و دستیابی به توسعه پایدار صورت گرا عبارتند از: 1 . شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی 7 ‎O‏ كسترش مالكيت بنكاه هاى اقتصادی و بازر سرمایه و افزایش مشارکت عمومی در اقتصاد ملی و آزادسازی اقتصاد افزایش سطح عمومی اشتغال تشویق افشار سردم به پس اندا جابجایی مالکیت و کنترل اقتصا افزایش هزینه های پژوهش و توسعه در بخش خصوصی اتقاء کارا بنگاه alee os ella ncce

صفحه 31:
ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران دستیابی به توسعه ‎foul‏ از راهبرد خصوصی سازی و برخی دیگر از راهبرد بهیود محیط کسب و کار و رفع موانع مرسوط گسترش بخش خصوصی به عنوان راهبرد مکمل استفاده میکنند. البته در هر نظامی, دیدگاه خاصی پیرامون بخش خصوصی وجود دارد متا در نظام سوسیالیستی اصل, نفی مالکیت خصوصی و در کاپیتالیسم اصل. تکیه بر مالکیت خصوصی و آزادی مطلق آن است در حالی که اسلام قائل به اصل مالکیت مزدوج ( مالکیت خصوصی, عمومی و دولتی) است و در عین حال برای هر یک از اقسام مالکیت حدود و مقرراتی را وضع کرده که در صورت لجرای صحیح آن معایب هر یک از دو سیستم دیگر برطرف شده و اقتصاد جامعه بالندگی و شکوفایی نویتی خواهد یافت. تنها وجه اقتصاد اسلامی و کاپیتالیسم اصل احترام به مالکیت خصوصی است ولی حدود و مقررات آن بسیار با هم تفاوت دارد و دو ماهیت جدا از یکدیگرند. یکی از ‎GIG‏ قانونی دولت در اجرای سیاست اصل ۰۴۴ توانمندسازی بخش خصوصی, ایجاد فضای کسب و کار و تشکیل و تقویت نهادهای مالی مرتبط با آن است. هم اکنون یکی اژ مهمترین موانع اجرای صحبح خصوصی سازی, نبود بسترهاى لازم يا به عبارتى نبود ابزارهاى لازم و تدابير هصوار کننده برای مشارکت بخش خصوصی و غیر دولتی است. لذا با توجه به اهمیت اصل ۴۴ و ضرورت گسترش فعالیت های اقتصادی در بخش خصوصی بنظر میرسد برای رسیدن به اهداف پیش گفته بایدابزارهای مالی مورد نیاز این بخش نیز ایجاد گردد. یکی از این ابزارها تشکیل صندوی های سرمایهه گذاری است. در این راستا در سال ۱۳۸۸ دولت لایحه ای را مبنی بر تأسیس و حمایت از صندوق های سرمایه گذاری به مجلس تقدیم نموده است که تا کنون در صحن علنی مجلس مطرح نشده است.

صفحه 32:
ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران یکی از این ابزارها تشکیل صندوق های سرمایه گذاری است. در اين سال ۱۳۸۸ دولت لایحه ای را مبسنی بر تأسیس و حمّایت از صندوق های سرمایه گذاری به مجلس تقديم نموده است که تا کنون در صحن علنی مجلسر سرمایه گذاری مائند صندوق بازنشستگی و بیمه از جمله نهادهای مالی هستند که حجم زیاد: صندوق ها در واقع نوعی نهاد شبه دولتی هستند که نه نظارت پذیری مجلس و سایر نهادهای نظارتی را پذ هستند و نه خصوصی می با که قواعد رقابت پذیری را رعایت کنند. صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر نیز یکی از ابزارهای تامین مالی برای گسترش کارآفرینی و حمایت ‎GE cle oat!‏ در کسب و کار میباشد که در حال حاضر به دلایل گوناگون فعالیت آن چنانی در صحنه اقتصاد ایسران ندارند و حمایت ‏دولتمردان و فعالان کسب و کار اقتصادی را می طلبند. کارآفرینان که خود دارای ایده نو و دانش عملی هستند: ‎ ‏تاثیر را د ‏فضای کسب و کار إيجاد كندد و موجب تحرى اقتصادى و يهبود محيط كسب و كار كردتد و اين منوط به ايجاد سازوكارهاى لازم ببراى تحقق ‎ ‏چنین هدفی است.

صفحه 33:
ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران مزایایی که میتوان در این راستا برای صندوق سرمایه گذار مخاطر در ایر متصور شد عبارتند از: | گسترش فعالیت سرمایه گذاری در قالب ب 1 _ ایجاد تنوع حوزه فعالیت های سرمایه گذاری امکان استفاده از منابع مالی صندوق ذخیره ارزی تا كمك به توسعه فتاورى و جلو ایجاد زمینه و بستر مناسب جهت بروز خلاقیت ها و نوآوری ها در قالب طرح های مختلف 11 ایجاد اشتفال و بهبود درآمد خانوارها تسهیل مشارکت عمومی و هدایت پس اندازهای سرگردان به سوی بخش های مولد وکا افزایش رقابت و نوآوری اختراع در بش خصوصی | کسترش کارآفرینی از طویق توسعه ظرفیت های منابع داخلی

صفحه 34:
با تشکر از توجه شما

تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر درس :تئوری ها مالی پیشرفته بهار 1404 تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر صالحی و ستاره آسمان در تحقیقی عنوان نمودند ک ه سرمایه گ ذاری یکی از مهم ترین ابزارهای توسعه اقتصادی در هر کشوری است .برای تأمین مالی اشکال مختلف سرمایه گذاری ت ا کن ون راه های متفاوتی ارائه شده است که از آن جمله می توان به تشکیل ص ندوق های گون اگون سرمایه گذاری اشاره نمود .یکی از این شیوه های تأمین مالی ،سرمایه گذاری مخاطره آمیز است که ب ه آن سرمایه گذاری پرخطر ،سرمایه گذاری ریسکی و سرمایه گ ذاری خصوص ی ن یز گفت ه می ش ود. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر سرمایه گذاری مخاطره پذیر عبارت است از عرضه وجوه مالی به شرکت های ت ازه تأس یس ک ه سابقه ومی یا مؤسسات وام تاریخی چندانی برای جذب سرمایه از منابع تأمین مالی سنتی مانند بازار های عم دهنده ندارند .شرکت های تازه تأسیس کارآفرینانی می باشند که برای توس عه برنام ه های تجاری خ ود نیازمند وجوه مالی بوده و اغلب فاقد دارایی های مشهود هستند که بتوانند از آنها برای تضمین وام اس تفاده نمایند .عالوه بر این ،جریان وجه منفی در این شرکت ها دلیل دیگری است که بانک ها و سایر موسسات وام دهنده و همچنین بازار سهام ،تمایلی به تأمین مالی و پشتیبانی از طرح های این شرکت ها ندارند. یک شرکت سرمایه گذار مخاطره پذیر نقش یک واسطه مالی را در بازار بازی می کند که از آن طریق ،وام دهندگان و وام گیرندگان با تحمل هزینه باالیی با یکدیگر ارتباط برقرار می نمایند .این هزینه ها ناش ی از انتخاب نامناسب ،خطر اخالقی ،هزینه های اداری ،جمع آوری اطالعات و اقدامات بازرسی هستند. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر سرمایه گذاری مخاطره پذیر معموال برای طرح یک ایده نو یا محصول جدی دی ک ه احتماال دارای ریسک باال ولی استعداد بالقوه ای برای تأمین بازده باالتر از میانگین س ود دارد ،بک ار می رود .این نوع سرمایه گذاری بیشتر در شرکت هایی ک ه دارای پتانس یل ن وآوری یا تحقیق ات وی ژه ای در تکنولوژی های برتر هستند ،قابل استفاده می باشد و قابلیت سود و زیان بالقوه در ذات آن نهفت است و به همین دلیل ،اغلب ،به چنین وجوهی ،سرمایه پرخطر یا ریسکی نیز گفته می شود. ه تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر بر این اساس سرمایه گذاری مخاطره پذیر شامل: - شرکت هایی است که سرمایه آنها عموما از طریق شرکای خصوصی یا شرکت های سهامی خاص تأمین می گردد. وجوهی است که از طریق صندوق های بازنشستگی عمومی و خصوصی ،صندوق وجوهات وقفی(اهدایی) ،مؤسسات خیریه ،شرکت هایسهامی ،افراد خیر ثروتمند ،سرمایه گذاران خارجی و خود سرمایه داران مخاطره پذیر تأمین می گردد. وجوهی است که در شرکت های نوآور ،دارای رشد سریع و تکنولوژی برتر سرمایه گذاری می گردد. سهامی است که عمدتا در قالب سهام ممتاز یا سهام ممتاز قابل تبدیل در مؤسسات تجاری ثبت نشده در بورس اوراق بهادار وجود دارد. وجوهی است که با کمک سرمایه گذاران اولیه در تولید یا توسعه محصوالت یا خدمات جدید و مشارکت بر مبنای ارزش افزوده هزین ه میگردد. نوعی سرمایه گذاری است که علی رغم باال بودن ریسک آن ،انتظار می رود دارای بازده باالیی نیز باشد. -نوعی سرمایه گذاری بلند مدت است که معموال بین 5تا 10سال می باشد. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر برخی از شرکت های مشهور و موفق امروزی ،شرکت هایی هستند که در بدو تأسیس ،به منظور توسعه فعالیت های خود از صندوق سرمایه گ ذاری مخ اطره پ ذیر اس تفاده کردن د .مانن د شرکت های مایکروسافت ،اینتل ،هام دپوت و مدترونیک .تأثیری که این شرکت ها در اقتصاد آمریکا داشته بسیار با اهمیت است از جمله میتوان به اشتغال بیش از 10میلیون نفر ،تحصیل درآمد های هنگفت ،در دست داشتن حدود % 10از نرخ اشتغال بخش خصوصی و کسب درصد قابل توجهی از حجم سرمایه گذاری در تولید ناخالص داخلی اشاره نمود .این م وفقیت ها را میتوان ناشی از عوامل زیر دانست: - روحیه کارآفرینی که در آمریکا فراگیر شده است. - شناخت ابزار های صحیح تأمین مالی - دسترسی به مؤسسات علمی پژوهشی قوی - بازار های سرمایه آزاد و منصفانه - حفظ سرمایه های فکری - دسترسی به نیروی کار ماهر تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر در سال های اخیر سرمایه گذاری مخاطره پذیر بطور فزاینده ای در تحقیق ات علمی مطرح ش ده اس ت .این ن وع سرمایه گذاری ابتدا به موازات رشد صنعت در ایاالت متحده آمریکا و سپس بتدریج در انگلستان رشد نموده است این مطالعات ابتدا بر نتایج تحقیقات پیمایشی مانند پژوهش آرنولد و مویزر ( )۱۹۸۴بایگریو و همکاران ( ،)۱۹۸۸گ ورمن و سالمن ( )۱۹۸۹و مکانیزمهای این نوع سرمایه گذاری مانند مطالعات بارنی و همکاران ( )۱۹۸۹آدماتی و پفلی درر )۱۹۹۱(،سالمن ( ١٩٩١و ،)١٩٩٤گومیرز ( )١٩٩٤متمرکز بود اما بعدًا رابطه بین سرمایه گذار و سرمایه پذیر بر اساس چارچوب تئ وری ،نماین دگی سرمایه گذار مخاطره پذیر به عنوان مالک و شرکت یا شرکت های سرمایه پذیر به عنوان نماینده از قبیل مطالعات میتچل و همک اران ( )۱۹۹۲اسپینزا و جويت ا ( )١٩٩٤گیف ورد ( )۱۹۹۵ب رگمن و هیچ ( )۱۹۹۸ری د ( ۱۹۹۸و ،)۱۹۹۹ک اپالن و استرومبرگ ( )۲۰۰۳و اسمیت ( )۲۰۰۵مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات دهه ۱۹۸۰از قبیل فلوریدا و کنی ( )۱۹۸۸بر نقشی که سرمایه گذاران مخاطره پذیر در بخش ن وآوری در کش ور آمریکا بازی می کنند متمرکز است. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر این مطالعات نشان میدهد که سرمایه گذاران مخاطره ،پذیر سرمایه گذارانی هستند که بطور فعال در ایجاد شرکت های ن وآور در چهار بخش مختلف از قبیل مؤسسات مالی بازارهای تکنولوژی محلی و جهانی بازارهای خدمات حرفه ای و تجاری و بازارهای ن یروی ک ار حرفهای درگ یر میباشند در طول دهه ۱۹۹۰دو جریان تحقیقاتی در آمریکا در این خصوص وجود داشت یکی تحلیل چگونگی عملیات سرمایه گ ذاری مخ اطره ،پ ذیر روشها و قابلیتهای سازمانی آن پیرامون مساله عدم تقارن اطالعاتی و سایر اطالعات مربوط به مساله ت امین مالی شرکت های ن وین ک ه با تکنولوژی برتر حاکم شده .است دوم جریانی که اثر سرمایه گذاری مخاطره پذیر را روی موفقیت شرکتهای پرتفوی تحلیل میکن د ب رای مث ال، فلوریدا و اسمیت ( )١٩٩٤دریافتند که شرکتهای مؤسس با پشتوانه سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،بیشتر از شرکتهایی که فاقد پش توانه سرمایه گذاری مخاطره پذیر هستند در سطح جهان فعالیت میکنند این در حالی است که مطالعات دیگر نشان میدهن د ک ه سرمایه گ ذاری مخ اطره پذیر توانسته است قیمت اوراق بهادار را در اولین عرضه آنها و و همچنین بهای تمام ش ده فروش اوراق بهادار را ک اهش ده د .همچ نین این مطالعات نشان میدهد که شرکتهای جوان با استفاده از وامهای بانکی با بهره کم توانسته اند بعدًا به شکل شرکتهای سهامی تبدیل شوند .برخی از تحقیقات انجام شده در خصوص فرایند سرمایه گذاری مخاطره پذیر بوده است که از جمله میتوان به تحقیقات سویتینگ ( )۱۹۹۱بایگریو و تیمونز ( )۱۹۹۲تاییجی و برانو ( )۱۹۸۵فرید و هیسریچ ( )١٩٩٤و کلونوسکی ( )۲۰۰۷اشاره نمود. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر بیشترین مطالعات انجام شده توسط تایبجی و برانو و فرید و هیسریچ بوده اس ت .ت اییجی و بران و ( )۱۹۸۵ی ک م دل پنج مرحله ای سرمایه گذاری مخاطره پذیر را پیشنهاد نمودند( .یعنی مرحله پی دایش اولی ه ،مرحل ه ش ناخت مرحل ه ارزیابی، مرحله استقرار و مرحله فعالیت های فراسرمایه گذاری) .در حالی که محقق ان ف وق م دلهای م ورد نظرش ان را ب ه عن وان مدلهای عمومًا ساده و توصیفی بیان میکنن د ،اما این م دلها حک ایت از ع دم تجانس در فراین د سرمایه گ ذاری در بین شرکتهای مختلف سرمایه گذاری مخاطره پذیر دارند .این مدل تمام فراین د سرمایه گ ذاری را تب یین کرده و فعالیتهای کلیدی سرمایه گذاری مخاطره پذیر را در هر مرحله به طور کامًال برجسته نشان میدهد .فرید و هیسریچ ( )١٩٩٤تحقیقات قبلی توسط تاییجی و برانو را با بررسی تصمیم گیری های سرمایه گذاران مخاطره پذیر به صورت مفصل تر م ورد مطالع ه قرار دادند .دریک کلونوسکی ( )۲۰۰۷روش گردش کار داخلی و پیچیدگی های فرایند تصمیم گیری درونی شرکت را م ورد مطالعه قرارداد .وی برای فرایند سرمایه گذاری مخاطره پذیر یک مدل شش مرحله ای شامل مرحله پیدایش اولیه ،ش ناخت مقدماتی ،شناخت جامع ،ارزیابی مرحله اول ،ارزیابی مرحله دوم و مرحله پایانی را پیشنهاد نمود. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر در آسیا اولین کشوری که در پروژه های فناوری برتر در دهه ۱۹۸۰از وجوه سرمایه گ ذاری مخ اطره پ ذیر اس تفاده نم ود کشور ژاپن بود .مجموع تعداد شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ژاپن از ۳۳شرکت در سال ۱۹۸۳به ۸۳شرکت در سال ١٩٨٦افزایش یافت و میزان سرمایه آنها در این مدت به ٤٠میلیارد دالر آمریکا افزایش یافت .در سایر کش ورهای اسیا ،توسعه بانک ها با حمایت های دولت های خود ،سرمایه گذاری مخاطره پذیر را به عنوان یکی از چن د گزین ه سرمایه گذاری ممکن شناسایی نمودند ،به طوری که در این دهه بیش از ۵۰شرکت سرمایه گذاری مخاطره پ ذیر در کن ار کش ور ژاپن فعالیت می نمودند .در آغاز دهه ۱۹۹۰کشورهای دیگری از آسیا مانند هنگ کنگ ،تایوان ،کره جنوبی و سنگاپور رشد اقتصادی بسیار باالیی را تجربه کردند و با تغییر محیط اقتصادی از تولید محصوالت نیرو محور(یدی) به تولیدات تکنول وژی محور(ماشینی) نیاز به وجوه سرمایه گذاری مخاطره پذیر بیش از پیش آشکار گردید. تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر مطالعات مورد پژوهی که بر روی تغییرات تکنولوژی و سازمانی انجام شده است ،در دو حوزه اصلی تمرکز دارد ،یکی اش کال جدید واسطه های مالی و صنعت در زمینه تجدید ساختار صنعتی و دیگری آزادسازی خ دمات .ب دین نح و این مطالعات نگرش های زیر را ایجاد میکنند: سرمایه گذاری مخاطره پذیر یک منبع مهم پشتیبانی سازمانی برای سرمایه گ ذاران تکنول وژی مح ور جدی د ب ویژه درمرحله اولیه است. -شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر به حمایت سیاسی قوی دولت با استفاده از ابزار مالیات و سایر مش وق های مالی نیاز دارند .آنها همچنین به مکانیزم های مناسب مالی از قبیل بازار سهام توسعه یافت ه و تخصص های حرف ه ای بویژه در مرحله تحلیل اوراق بهادار نیازمند هستند. -یکی از امتیازات ویژه تامین مالی مخاطره ،پذیر پشتیبانی مض اعف و انتق ال دانش فراهم ش ده بوس یله شرکت های تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر عالوه بر این نظرات کلی ،مطالعات مورد پژوهی نشان میدهد: - 1پشتیبانی دولت از تاسیس صنایع سرمایه گذاری مخاطره پذیر نوپا از اهمیت زیادی برخوردار می باشد که واقعًا در همه کش ورها با خط مشی نوآوری همراه است. - 2تمایل جهانی نسبت به سرمایه گذاری مخاطره پذیر با پیوستن صندوق سرمایه گذاری مخاطره پ ذیر در ساختار م دیریت پرتف وی جهانی وجود دارد. اسالمی بیدگلی و کاظمیان ( ) ١٣٨٤طی تحقیقی الگوی صندوق سرمایه گذاری ریس ک پ ذیر را ب ر پای ه س ه رکن گردآوری وج وه، سرمایه گذاری و استراتژی خروج طراحی نمودند .آنها با توجه به ریسک های فناوری ،ک ارآفرینی و نق دینگی شرکت های ک ارآفرین فناورانه ،استفاده از عقد جعاله را در شرایط ریسکی بین تامین کنندگان صندوق و صندوق سرمایه گذاری ریسک پ ذیر مطرح کردن د. همچنین با توجه رابطه صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر و کارآفرین از عقد مشارکت برای سرمایه گذاری ص ندوق در شرکت های کارآفرین استفاده میشود و سرانجام کارآفرین با استراتژی خروج و استفاده از اختیار خرید سهام میتواند مبادرت به خرید سهام صندوق تئوری سرمایه گذاری مخاطره پذیر عرفانیان و شیرزادی ( )١٣٨٦طی پژوهشی به بررسی تاریخچه ،نقش ،اهمیت و کارکرد اقتصادی سرمایه گ ذاری های خطر پذیر پرداختند .آنها طی این پژوهش ساختاری مناسب برای انجام سرمایه گذاری های مخ اطره پ ذیر در ایران را ارائه نمودند .در ساختار پیشنهادی فوق ،دونوع شراکت وجود دارد یکی شراکت شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر و کارآفرین که در آن کارآفرین ،شریک عمومی و شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر شریک با مسئولیت محدود است و دیگری شراکت شرکت سرمایه گذاری خطر پذیر و شرکت سرمایه گذاری و سرمایه گ ذاران دیگر که در آن شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر شریک عمومی و دیگر سرمایه گذاران ،شرکای با مسئولیت مح هستند. دود نقش سرمایه گذاران مخاطره پذیر تامین کنندگان وجوه صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر دو نقش عمده در صنعت دارند .اولین نقش آن ان تأمین و جمع اوری پول از سرمایه گذاران است .دومین نقش سرمایه گذاری وجوه گردآوری شده از شرکت های تازه تاسیس میباشد .سرمایه گذاران مخاطره پذیر ،سرمایه گذاران منفعلی نیس تند ،آن ها ب ه محض اینک ه در شرکت سرمایه گذاری میکنند ،نقش فعالی را به عنوان مشاور و یا به عنوان عضو هیات مدیره بعهده میگیرند و بر پیشرفت عملیات شرکت ،اجرای برنامه های تشویقی برای کار آفرینان و مدیریت و همچنین تدوین اه داف مالی شرکت نظارت میکنند. عالوه بر بینش مدیریتی سرمایه گذاران مخاطره پذیر معموًال ح ق اس تخدام و و اخراج م دیران کلی دی ،ح تی کارآفرینان اصلی را در حوزه شرکت دارند .همچنین به راحتی به مشاوران ،حسابداران ،وکالء ،بانک های سرمایه گذار و مهمتر از همه واحدهای تجاری که محصوالت شرکت تازه تأسیس را میخرند دسترسی دارند. ساختار شرکت های سرمایه گذار مخاطره پذیر تأمین کنندگان وجوه سرمایه گذاری مخاطره پذیر را میتوان به سه گروه اصلی طبقه بندی نمود: -1شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر سنتی یک شرکت سرمایه گذاری مخاطره پذیر وجوه را از طریق منابع خصوصی مانند شرکتهای بیم ه ،ص ندوق های سرمایه گذاری با پوشش ریسک ،صندوق های بازنشستگی ،صندوق وجوهات اهدایی ،بان ک ها و اش خاص خ یر ثروتمند جمع آوری و تأمین می کند .این گونه شرکت ها تعهد میکنن د ت ا %۱۰مبلغی ک ه ب ه عن وان سرمایه شرکت در نظر گرفته میشود ،سرمایه گذاری کنند و حداقل سطح تعیین شده ب رای ی ک شرکت سرمایه گ ذار مخاطره پذیر سنتی معادل ۲۵۰۰۰۰دالر میباشد .سرمایه گذاران انتظار دارند که حداقل نرخ بازده ساالنه معادل ۲۰%میزان سرمایه گذاری در طی ۳تا ۷دوره مالی به آنها برگشت داده شود. ساختار شرکت های سرمایه گذار مخاطره پذیر -2شرکت های سرمایه گذاری تجاری کوچک ()SBIC ‏SBIC شرکتی است که فعالیت ابتکاری آن توسط دولت فدرال حمایت میش ود .مط ابق تعری ف مگز «شرکت سرمایه گذاری تجاری کوچک ،شرکتی است که با مالکیت خصوصی و با کمک دولت فدرال جهت تأمین سرمایه های مورد نیاز واحدهای تجاری کوچک تاسیس و اداره می شود » .این شرکت ها تحت پوشش دولت مرکزی در سراسر کشور پراکنده هستند " .مگز" معتقد است این شرکت ها ترکیبی از وجوه شخصی و منابع مالی دولتی را برای تامین سه نیاز مهم شرکتهای کوچک واجد شرایط بکار میگیرند :س هام سرمایه ای ،وام های بلن د م دت (بیشتر از ۲۰سال) وخدمات مدیریتی . چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،یک سرمایه گذاری بلند مدت است .اساسًا سرمایه ،سرمایه گذاران در یک دوره ح داقل ده ساله در صندوق نگهداری میشود که معادل زمان استاندارد سرمایه گذاری با مسئولیت مح دود اس ت .در فاص له این دوره سرمایه گ ذاری طوالنی مدت یک صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر بطور معمول پنج مرحله توسعه را طی میکند: اولین مرحله ،مرحله ی جمع آوری وجوه است که شرکت سرمایه گذار مخاطره پذیر ،وجوه مورد نیاز خود را از طری ق سرمایه گ ذاران خارجی بدست می آورد .در این مرحله ،سرمایه تعهد میشود نه اینکه جمع آوری گردد .در این مرحل ه ،سرمایه گ ذاران م وافقت نام ه قانونی (نوعی قرارداد برای خرید اوراق بهادار) را امضا میکنند که قانونًا آنها را مقید به سرمایه گذاری نقدی در صندوق با مبل غ معی نی مینماید .این در واقع نوعی تعهد است اما هنوز هیچگونه وجوهی دریافت نشده است .همچنین شرکت سرمایه گذاری مخاطره پ ذیر یا شریک تضامنی مبلغ قابل مالحظه ای از سرمایه تعهد شده را اعالن می کند .بطور معمول دریافت سرمایه تعهد شده طی شش ماه ت ا یک سال به طول خواهد انجامید .اما بیشتر صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر موفق مانند کلینر ،پرکینز ،کافل د و ب یزر معم وًال طی دو تا سه ماه چنین وجوهی را می پردازند. چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر دومین مرحله شامل تامین منابع سرمایه گذاری بررسی طرحهای تجاری ،تحلیل دقیق اوراق بهادار در شرکتهای تازه تاس یس و تع یین نقطه فروش بهینه هر یک از این شرکت ها میباشد .این دوره از لحظه ای آغاز میشود که وجوه از سرمایه گ ذاران دریافت می ش ود و بطور معمول در پنج سال اول عمر سرمایه گذاری مخاطره پذیر صورت می گیرد .در خالل مرحله دوم هیچگونه سودی بوسیله ص ندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر حاصل نمی گردد بلکه برعکس در این مرحله صندوق با زیان مواجه می شود زی را سرمایه گ ذار مخ اطره پذیر گرفتار پرداخت حقوق ساالنه مدیریت است ( که ممکن است بیش از ٣/٥%کل مبلغ سرمایه تعهد شده در ی ک سال باش د) .این مخارج تا زمانی که سرمایه گذاران مخاطره پذیر از سرمایه گذاری در صندوق ارزشی را بدست نیاورند زیان ایجاد میکنند. مرحله سوم ،سرمایه گذاری از وجوه حاصله است .در خالل این مرحله ،سرمایه گذار مخاطره پذیر تعیین میکند که چه مقدار سرمایه به هر یک از شرکت های تازه تاسیس اختصاص یابد و تا چه سطحی و چه شکلی از سرمایه گذاری (س هام ممت از ترجیحی ،اوراق قرض ه قابل تبدیل و غیره) تامین مالی گردد .همچنین در این مرحله ،سرمایه گذار مخاطره پذیر به هر یک از سرمایه گذاران اعالن میکند ک ه سهم سرمایه خود را بپردازند .توجه کنید هنوز هیچگونه وجه نقدی تامین مالی نشده است .پس صندوق سرمایه گذاری مخ اطره پ ذیر همچنان در انتظار دریافت وجه نقد بسر میبرد. چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مرحله چهارم ،از هنگام واریز وجوه در صندوق ،آغاز میگردد و ممکن است این دوره تا پایان عمر صندوق به درازا بکش د .در فاص له این دوره ،سرمایه گذار مخاطره پذیر با شرکت های پرتفویی که در صندوق شریک شده اند ،کار می کند .سرمایه گذار مخاطره پذیر ممکن است برای بهبود تیم مدیریت ،ایجاد کانال های توزیع محصول جدید ،اصالح محصوالت نمونه برای فروش بیشتر و بط ور کلی م وفقیت شرکت تازه تاسیس جهت پیشنهادهای عمومی یا فروش به خریداران استراتژیک ،کمک کند .در خالل این دوره زمانی ،سرمایه گ ذار مخاطره پذیر بتدریج به ایجاد سود برای صندوق و شرکای تضامنی آن مبادرت می ورزد .این سودها در ابتدا با میزان حقوق پرداختی به مدیران تهاتر میشود و تا زمانی ادامه می یابد که ارزش خالص دارایی ها در صندوق سرمایه گذاری مثبت گردد. آخرین مرحله صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مرحله خاتمه و تصفیه آن است .در این مرحله ،همه سرمایه تعهد شده ب ه ص ندوق پرداخت شده است و هم اکنون سرمایه گذار در مرحله برداشت از سرمایه گذاری خود میباش د .هر شرکت پرتف ویی یا در بازارهای عمومی طی یک پیشنهاد فروش اوراق بهادار( ) IPOبه خریداران استراتژیک فروخته میشود یا طی فرایند تصفیه ورشکس تگی ،تص فیه میشود .سودها نیز بین شرکای با مسئولیت محدود و شرکای تضامنی توزیع خواهد شد .حاال سرمایه گذار مخاطره پذیر می تواند حقوق ناشی از سودسهام با پاداش خود را بدست آورد. چرخه عمر صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر ما می توانیم در ابتدای عمر صندوق ،سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،درآمدهای منفی بوجود آمده (زیان ها) را مشاهده ک نیم اما نهایت ًا سودها از طریق عملکرد شرکت های موفق به مرحله برداشت می رسند و جریان نقد ورودی با ایجاد سود خالص در ص ندوق ،ب ر زیان های اولیه مستولی میگردد .بطور واضح ،با وجود زیان های تجمعی اولیه که در چهار پنج سال اول ص ندوق ایجاد میگردد ،این ن وع سرمایه گذاری ها فقط منوط به وجود صبر و شکیبایی سرمایه گذاران در بلندمدت است. چالش های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر تاکنون مطالب زیادی در مورد پیامدها ،جابجایی منابع و چالش ها بخصوص پیرامون وضعیت بازار ،اشتغال ،وضعیت مالی و اقتصادی که بطور متضاد شرکت های آمریکایی را در بخش عمومی و خصوصی تحت تاثیر قرار داده گفته و نوشته شده است .اخبار بس یار ب دی در این خصوص وجود دارد و خیلی از متخصصین و مفسرین معتقدند که چشم اندازی نیز در حال حاضر برای این مساله متص ور نیس ت. این شرایط ،بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر را نیز تحت تاثیر قرار داده است ،زیرا برخی ش واهد وج ود دارد ک ه این موض وع را تایی د میکند: - در فاصله نیمه اول سال (۲۰۰۹در مقایسه با سال )۲۰۰۸تامین مالی از طریق سرمایه گذاری مخاطره پذیر (هم ب ر حسب تع داد معامل ه و هم براساس حجم مبالغ سرمایه گذاری شده) در تمام مناطق ،صنایع و مراحل توسعه ،بشدت کاهش یافته است. - میزان انحالل و تصفیه شرکت هایی که با منابع سرمایه گذاری مخاطره پذیر اداره می شدند ،بق دری زیاد ش ده ک ه در حال نزدی ک ش دن ب ه رکوردهای تاریخی است. - حجم سرمایه گذاری در مرحله اولیه سرمایه گذاری مخاطره پذیر یا سری اول ،بطور قابل مالحظه ای کاهش یافته است ( .هم ب ر حسب تع داد معامله و هم براساس سرمایه) چالش های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر - کاهش اساسی در تامین منابع مالی توسط فرشتگان کسب و کار به نظر میرسد (بدلیل کاهش ارزش خالص ثروت آن ان و افزایش محافظه کاری آنان جهت تامین مالی سرمایه گذاری های جدید) - سرمایه گذاری های مخاطره آمیزی که با موفقیت خاتمه یافتند بطور کلی دارای این ویژگی ها هستند ( )1با بررسی های طوالنی مورد تحلیل مالی قرار گرفتند (هم قبل از انتشار و هم بعد از انتشار اوراق بهادار) ( )2عمدتًا توسط سرمایه گذاران موجود و سایر سرمایه گذاران به نتیجه رسیدند ( )3در آخرین مرحله رشد و توسعه مورد توجه صنایع واقع شدند ( )4در همان مرحله اولیه سرمایه گذاری از تیم های مدیریتی در بهترین شرکت ها برخوردار بوده اند فرصت های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر فرصت های جذاب برای سرمایه گذاری های مخاطره پذیر می توانند بدست آمده یا برعکس ب دلیل شرایط س خت اقتصادی ،مالی و شرایط خاص بازار از دست بروند .اما انجام چنین چیزی نیازمند یک بررسی هوشمندانه در خصوص درک صحیح یک ص ندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر (بعضی اوقات به عنوان وجوه سرمایه گذاری اشاره میشود) و آنچه که انجام میدهد (تاثیری که روی رفت ار سرمایه گذار میگذارد) میباشد .همچنین بررسی آن چه که اخیرًا بدلیل جابجایی بازار سرمایه گذاری مخاطره پ ذیر بوق وع پیوس ته اس ت( .در سال ۲۰۰۲بعد از شیوع بازار شرکت های صوری اینترنتی ) برای یافتن وجوه سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،الزم است مالکان و مدیران واحدهای تجاری ،زمانی را به درک و بررسی نیازها ،دی دگاه ها و اهداف ضروری سرمایه گذاران مخاطره پذیر اختصاص دهند .چهار هدف اصلی وجود دارد که رفتار و روش سرمایه گذاران مخ اطره پذیر را در فرایند سرمایه گذاری تحت تاثیر قرار میدهند ،خواه سرمایه گذار در حال گذر از مرحله منفعت اولیه به مرحله تحلیل انتشار اوراق بهادار باشد و یا در حال طی نمودن موفقیت آمیز مرحله نهایی سرمایه گذاری باشد ،به میزان زیادی ،توجه و رفتار سرمایه گ ذار مخاطره پذیر از چهار هدف زیر سرچشمه می گیرد: فرصت های فراروی بازار سرمایه گذاری مخاطره پذیر -1به حداکثر رساندن بازده های مالی (که نهایتًا بعنوان بازده سرمایه گذاری اندازه گیری میشود). -2جلوگیری از کاهش قیمت ها (یا زیان احتمالی ناشی از سرمایه گذاری) -3نظارت و تأثیرگذاری بر پیشرفت ،توسعه و دستیابی به طرح سرمایه گذاری (یعنی شرکت پورتفوی) - 4پیگیری و اجرای بهترین استراتژی " خروج" و اقدامات تصفیه در دوره زمانی مشخص .ساختار و خصوص یات فعالیت سرمایه گذاری مخاطره پذیر آن چنان که در موافقت نامه های حجیم و متعدد سرمایه گذاری آمده اس ت به میزان زیادی تحت تاثیر اقدامات سرمایه گذار مخاطره پذیر برای اجرا و متعادل ساختن این اهداف میباشد. محدودیت صندوق های سرمایه گذاری موسسین صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر برای اطمینان از حفظ منابع مالی خود در صندوق و همچنین ترکیب و اج رای عملیات صندوق در جهت تامین منابع ذينفعان الزامات قراردادی را مکتوب مینمایند این موافقت نامه ها را میتوان ب ه س ه دس ته مهم تقس یم کرد: -1الزامات مربوط به مدیریت جامع صندوق -2الزامات مربوط به فعالیت شرکای تضامنی -3الزامات مربوط به تعیین نوع سرمایه گذاری هر یک از این توافقات قراردادی برای صندوق محدودیت هایی را ایجاد میکند که ذیًال به آنها پرداخته می شود. محدودیت ناشی از مدیریت صندوق اساسًا مهمترین توافق تعیین اندازه و حجم سرمایه گذاری توسط صندوق مخاطره پذیر در یک شرکت تازه تاسیس اس ت .این ن وع سرمایه گ ذاری بعنوان درصدی از سرمایه تعهد شده برای صندوق تعیین می گردد .هدف از چنین توافقی ،اطمینان دهی به هریک از سرمایه گذاران است که بدون هیچ شرطی در صندوق سرمایه گذاری کنند .در هریک از صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،سرمایه گذاران تازه کاری وجود دارد ک ه ق ادر به کسب یک بازده مطلوب نخواهند بود .لذا انتظار میرود به وسیله تنوع پذیری میان چندین سرمایه گذاری مخاطره پذیر ،چ نین ریس کی توزی ع و کاهش یابد. تعهدات دیگر ممکن است شامل محدودیت در استفاده از بدهی یا اهرم توسط سرمایه گذار مخاطره پذیر باشد .سرمایه گذاری های مخ اطره پ ذیر، بدون استفاده از اهرم صندوق سرمایه گذاری از طریق دریافت وام به مقدار زیادی خطرناک هستند. عالوه براین ممکن است محدودیت دیگری بر روی سرمایه گذاری های مشترک قبلی یا وجوهی که در آینده بوسیله سرمایه گ ذاری مخ اطره پ ذیر تامین شود ،بوجود آید .اگر یک سرمایه گذار سابقه خوبی در صندوق سرمایه گذاری قبلی نداشته باش د ،سرمایه گ ذاران آن ص ندوق ،تمایلی ب ه سرمایه گذاری در چنین صندوقی ندارند و حاضر به تزریق پول بیشتری به آن نیستند .سرانجام ،معموال توافق نامه ای در مورد چگونگی تقسیم سود وجود دارد .برای یک سرمایه گذار خوشایند خواهد بود که سود انباشته ناشی از وجوه سرمایه گذاری شده را دریافت کند .عالوه ب راین س ود توزی ع شده ،سرمایه تعهد شده را در صندوق سرمایه گذاری کاهش میدهد .که به نوبه خود سود پرداخت شده به سرمایه گذار را نیز کاهش خواهد داد. محدودیت ناشی از فعالیت شرکای تضامنی محدودیت اصلی در میان این نوع محدودیت ها ،محدودیت میزان سرمایه گذاری های خصوصی است که سرمایه گ ذار مخ اطره پ ذیر میتواند در هر یک از شرکت های تازه تاسیس شده توسط صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر انجام دهد .اگر سرمایه گذاران ،سرمایه های شخصی خود را در گروهی از شرکت ها سرمایه گذاری کنند ،ممکن است این شرکت ها بیشتر از شرکت های پرتفوی ،مورد توجه سرمایه گذاران مخاطره پذیر قرار گیرند .بعالوه شرکای تضامنی نیز ناچارند سهم الشرکه خود در صندوق را بجای اینکه به یک فرد ثالث بفروشند به شرکاء بفروشند .این نوعی محدودیت برای آنها محسوب میشود .چنین محدودیتی ممکن اس ت انگ یزه شریک تض امنی را جهت بکارگیری و نظارت به عنوان استراتژی خروجی موثر در شرکت های پرتفوی مخاطره پذیر کاهش دهد. دو الزام بعدی مربوط به نظارت سرمایه گذار مخاطره پذیر است،:اول ،محدودیت ناشی از میزان گردآوری وجوه در آینده است .گردآوری وجوه زمانبر و گیج کننده است .یعنی باعث اختصاص زمان کمتری به مدیریت سرمایه گ ذاری ص ندوق خواه د ش د .دوم ،شرکای با مسئولیت محدود اساسًا انتظار دارند که شریک تضامنی تمام وقت خود را صرف مدیریت سرمایه های صندوق نماید ک ه در این ص ورت سود سایر عملیات صندوق کاهش خواهد یافت. محدودیت ناشی از تعیین نوع سرمایه گذاری بطور کلی این محدودیت ها به منظور تمرکز سرمایه گذار مخاطره آمیزی بر روی سرمایه گذاری در آن دس ته از شرکت ها ،صنایع و معامالت بکار میرود که او بیشترین تجربه را در ارتباط با آنها دارد .ب رای مث ال ،ممکن اس ت محدودیت ها یا موانعی روی سرمایه گذاری در خریدهای اهرمی ،سایر صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر، اوراق بهادار خارجی یا شرکت ها و صنایع خارج از حوزه تخصص سرمایه گذار مخاطره پذیر وجود داشته باشد. ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران تصویب سیاست های اصل ٤٤توسط مجلس شورای اسالمی برای فعال نمودن بخش خصوصی ،از جمله سیاست های بلند مدتی اس ت که به منظور اصالحات اقتصادی و دستیابی به توسعه پایدار صورت گرفته است .اهدافی که برای تحقق چنین آرمانی تعیین ش ده اس ت عبارتند از: - شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی - گسترش مالکیت بنگاه های اقتصادی و بازار سرمایه و افزایش مشارکت عمومی - کاهش انحصار ،افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی و آزادسازی اقتصاد - افزایش سهم بخشهای خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی - کاستن از بار مالی و مدیریت دولت در تصدی فعالیت اقتصادی - افزایش سطح عمومی اشتغال - تشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوارها - جابجایی مالکیت و کنترل اقتصادی از بخش دولتی به بخش خصوصی - افزایش هزینه های پژوهش و توسعه در بخش خصوصی - ارتقاء کارایی بنگاه های اقتصادی و بهره وری منابع مادی انسانی و فن اوری ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران امروزه برخی از کشورها برای دستیابی به توسعه پایدار از راهبرد خصوصی سازی و برخی دیگر از راهبرد بهبود محیط کسب و کار و رفع موان ع مرب وط به گسترش بخش خصوصی به عنوان راهبرد مکمل استفاده میکنند .البته در هر نظامی ،دیدگاه خاص ی پ یرامون بخش خصوص ی وج ود دارد مثًال در نظام سوسیالیستی اصل ،نفی مالكيت خصوصی و در کاپیتالیسم اصل ،تکیه بر مالکیت خصوصی و آزادی مطلق آن است در حالی ک ه اس الم قائ ل ب ه اصل مالکیت مزدوج ( مالکیت خصوصی ،عمومی و دولتی) است و در عین حال برای هر یک از اقسام مالکیت حدود و مقرراتی را وض ع کرده ک ه در صورت اجرای صحیح آن معایب هر یک از دو سیستم دیگر برطرف شده و اقتصاد جامعه بالندگی و شکوفایی نوینی خواهد یافت .تنها وج ه مش ترک اقتصاد اسالمی و کاپیتالیسم اصل احترام به مالکیت خصوصی است ولی حدود و مقررات آن بسیار با هم تفاوت دارد و دو ماهیت جدا از یکدیگرند. یکی از تکالیف قانونی دولت در اجرای سیاست اصل ،٤٤توانمندسازی بخش خصوصی ،ایجاد فضای کسب و ک ار و تش کیل و تق ویت نهادهای مالی مرتبط با آن است .هم اکنون یکی از مهمترین موانع اجرای صحیح خصوصی سازی ،نبود بسترهای الزم یا به عبارتی نبود ابزارهای الزم و تدابیر هم وار کننده برای مشارکت بخش خصوصی و غیر دولتی است .لذا با توجه به اهمیت اصل ٤٤و ضرورت گسترش فعالیت های اقتصادی در بخش خصوص ی بنظر میرسد برای رسیدن به اهداف پیش گفته باید ابزارهای مالی مورد نیاز این بخش نیز ایجاد گردد .یکی از این ابزارها تشکیل صندوق های سرمایه گذاری است .در این راستا در سال ۱۳۸۸دولت الیحه ای را مبنی بر تأسیس و حمایت از صندوق های سرمایه گذاری به مجلس تقدیم نموده است که تا کنون در صحن علنی مجلس مطرح نشده است. ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران یکی از این ابزارها تشکیل صندوق های سرمایه گذاری است .در این راستا در سال ۱۳۸۸دولت الیح ه ای را مب نی ب ر تأس یس و حمایت از صندوق های سرمایه گذاری به مجلس تقدیم نموده است که تا کنون در صحن علنی مجلس مطرح نشده است .اگر چه برخی از ص ندوق های سرمایه گذاری مانند صندوق بازنشستگی و بیمه از جمله نهادهای مالی هستند که حجم زیادی از منابع مالی را در اختیار دارن د اما این ن وع صندوق ها در واقع نوعی نهاد شبه دولتی هستند که نه نظارت پذیری مجلس و سایر نهادهای نظارتی را پذیرا هستند و نه خصوصی می باش ند که قواعد رقابت پذیری را رعایت کنند .صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر نیز یکی از ابزارهای تامین مالی برای گسترش کارآفرینی و حمایت از ایده های خالق در کسب و کار میباشد که در حال حاضر به دالیل گوناگون فعالیت آن چن انی در ص حنه اقتصاد ای ران ندارن د و حمایت دولتمردان و فعاالن کسب و کار اقتصادی را می طلبند .کارآفرینان که خود دارای ایده نو و دانش عملی هس تند ،قادرن د بیش ترین ت اثیر را در فضای کسب و کار ایجاد کنند و موجب تحرک اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار گردند و این منوط به ایجاد سازوکارهای الزم ب رای تحق ق چنین هدفی است. ضرورت تشکیل صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران مزایایی که میتوان در این راستا برای صندوق سرمایه گذار مخاطره پذیر در ایران متصور شد عبارتند از: - گسترش فعالیت سرمایه گذاری در قالب پرتفوی غیر بورسی - ایجاد تنوع در حوزه فعالیت های سرمایه گذاری - امکان استفاده از منابع مالی صندوق ذخیره ارزی - کمک به توسعه فناوری و جلوگیری از خروج طرح ها از کشور - ایجاد زمینه و بستر مناسب جهت بروز خالقیت ها و نوآوری ها در قالب طرح های مختلف - ایجاد اشتغال و بهبود درآمد خانوارها - تسهیل مشارکت عمومی و هدایت پس اندازهای سرگردان به سوی بخش های مولد و کارآفرین - افزایش رقابت و نوآوری اختراع در بخش خصوصی - گسترش کارآفرینی از طریق توسعه ظرفیت های منابع داخلی با تشکر از توجه شما
29,000 تومان