صفحه 1:
صفحه 2:
عوامل اصلی
موفقیت رر ورزش
تمریی
تغزیه استرافت
صفحه 3:
لیب شیمیایی انسان بالغ
۵ آب ۰ 1۵ موار معرنی ۰ 1۳۰ موار آلی
سلول برای زنره مانرن بایر مرتباً این موار را به برن
بل
برسائر
5 ۲ َ له 1
عوامل همبون رشر بیماری, فعالیت جسمانی و هرلت ياز
انسان به غزا را افزایش می رهد.
أ
صفحه 4:
تغزيه باير به انرازه ای باش رکه نیازهای متابوليك برن را Sout
آلر بیش از نیاز فرر باشر موبب Bl می شور
امتیابات انرژی افرار بلسان نیست و بستگی به
) سن . پنس .۰ ۲)بثه . ع) وزن . ه) قر
DRI افرار ۷) نوع فعالیت ورزشی
AB 102 غزای متعارل بایر شامل 1۵ پروتین ۱۳۵ پربی LE
صفحه 5:
شش نوع ماره غزایی
)١ قنر ۲) چربی ۲) پروئین >) وتامین ۵) موار معرنی 1) آب
* ررشت مغزى -> ) قنر. ۲)پربی ۳۲ پروتتین
* ريز مغزی * . )) موار معرنی . ۲) ویتامین ها
صفحه 6:
* ۳ منبع غزایی برای انسان -* ) موانی لا) لياه
* که این غزاها را به #گروه طبقه پنری ه یکنند:
0 دارای پروتقین آلوشت) ۲ چربی کاس و مونن)
۲۳ غلات و برنج ۶) شیر و فراورره های GY
۵) سبزی ها و میوه ها 1) نوشیرنی ها
نان وماکارونی وغلات.
صفحه 7:
4
مراقل میزان انرژ یک له برای زنره مانرن لام است ۲
عروق, تفس .کوارش, اعصاب)
که تقریاً برایر 6 کالری برای یک ساعت است.
* کالری روزائه : مرران ۲۶۰۰ سس مممع Gli; ح موم
۳
ورزشلاران روزانه ۳۰ تا ۲۰۰کیلوکالری انرژی اضافه ناژ ار
شرایط تعیین متابولیسع پایه عبارت Yl Bl
۱) مالت استرامت ۲) حالت ناشتا ۳ درجه ممبط ۲۰-۸
صفحه 8:
۷
م 6
آنابوليسم اتابوليسم
آثابوليسم -> رات شيميابى غزا به هم ييوسته و مكلول هاى يررك و درشت تر سافته هى شوئر
تبي لكلولز - > لليلوزن اسير آمينه -> بروتئين اين والنش ها > انرز ىكير
كاتابوليسم -> مللول هاى ررشت به زرات ريزتر تبريل هى شور.
Dor hore wor ولنش های انرژی زا
آثابوليسم — 9 )049 pes 481 (9 GU gad 9 ak, ماره بالا می رور.
كاتابوليسم -> ور هتلام فعاليت اتفاق مى افتر. -> هيم مار هلمتر مى شور
صفحه 9:
foros)
fie تیک four
کی
free
(fle) ev
fot ores
رفن ۵۵۰ ۳ fie
۳ کی
iy 901
پسران: 2۷ سگلی
مورا ۱۵ مکی
ج من سكن
أ و يشتر
1۷ On Os eo
كيل وكرم وزن برت ** الها
ee
Ue
Pin
سا
Phe
Pen
صفحه 10:
آت رازه گیر ی لاز هاى اتنفه 11۹9
نسبت تفسی و موار غزای RD)
کرپوهیرزات ها « بيك (نست مطوى بين سرت 8 اوینع 8 0 8
چربی ها : ۰/۷ (میزان مصرف 8 یشتر از رفع 8 1 6
يروتئين ها : به وليل نوع ساختمان شیمیایی و همپنین اوره رفعی نمی توان نسبت تنفسى
مشنمی تعیی نگرد. ۰ 2۸/۰ 8 8 1 2 #8
غزای مفلوط : ۲/۰ 0 ۲
صفحه 11:
ی گرم RQ انرزی به ازای 60۲ انرژی تولیری
قنر ۱ 9/۵ We
رین Vie ۷/۶ ع
1/۶ ove SAK پروتئین
صفحه 12:
* موار غزایی قبل از سوفت و ساز و قبل از لینکه بتوانتر مورر استفاره سلولها قرار
7 5 5 د د 3
لبرنر به صورتى در هى آبن ركه در خون قابل جزب باشنر. اين تغيبر سلل موار
Ob Ile تاميره مى شور.
در رون رگوارش .کریوهیرراتهء چیها و پروتینهای موار غزابى باير تغيير يابفء در
صورت یکه نمگهای معرنی, آب و وتالینها برون هرگونه تغییر شیمیایی جزب می
شونر. غزا از رهان در طول مری به معره می رسر و معره به سوی روازرهه» روره
بریک و نیمه ابترای روره پگ پیش می رور هقع و بزب غزا تا این مرعله
صورت ots باقی مانره جزب نشره غزا از راه روره بزرگ به راست روره و
مبراى مقعرى مى رسر.
صفحه 13:
کربوهیدرات ها
کر هيررات ها مهمترین و ارزانترین منبع انرژی انر
۰ من کالری مورر یاز روزائه ازفورون موار قنری "امین م یکرو. (* رم در رکب- ۰ وس ناه
OH گرم موار قتری > روزانه در ریم غزایی متعارل موبور است.
سافتمان -+ اتمها یکربن» هیرروژن, آلسیژن
صفحه 14:
۲) صرفه بویی در مصرف پروتلین
۳ نق شگربوهیررات و رکیر: شامل فت كرون موار سمى و تظيم سوفت و ساز جربى و بروتئين ها
۶ یانه منبع سوفت «ستگاه عصبی مرگزی
تولیر اثرژی ا زگیلوژن توسط رستاه بی هوازی
كيكورن سه الولز سه إسرير پیرویک سب اسر لک
رسلاه هوازى
كيلوزن - > الولز سه ادمير ييرووك > جرف هلربس
صفحه 15:
۲ دی ساکاریرها سه ۲ منو سالارير
(EAN jie Ait WE UY آلوگز+فروکتوز), لالتوز 5 le
Woy le hl” سگاهی ۳۰۰ - ۵:۰ منومگاریر
اثولع پلی ساکاریرها : سلونز, نشاست هکلیلوژن
نشاسته ( فراوانترین پلی سالاري ركياهى ) هكلام حشم -> ايترا به مالتوز كلوكز
سلولز > سازئره ويواره سافتما نكباهان -> زر برابر آنزيم ها ىكوارشى مقاوم > ور برن
جزب نمى شور > به رفع مواز زاي ركمك م ىكثر.
صفحه 16:
C6 Above the plane of
the ring
D sugar se Nes
we NE
7 on on
o-D-Glucose B-D-Glucose
They're going in opposite Both substituents are
directions so it's alpha going up, so it's beta
صفحه 17:
) به عنوان منیع انرژی آسیر می شور
۲ بهکیلوژن زفیره می شور
۳ به چریی al شره و زفیره می شور
غلظ تكللولز فون +* تاملا ميل كرم ور !٠١ ميلى ليقر ون است.
)١ افت قنر فون از ميزان بيع -> هيبواليسمى
این غلظت برای مفز مهم است
(P افزایش قنر فون از مزا طیعی -هایرگلیسمی
صفحه 18:
لليلوزن (بلى سلارير هيوانى ) -> ور آب معلول است -* مرور 1 ۳۵۳کلیلوژن در بر زفیره
است ۰ 118 ۸ رکبر. 118 ۲۶۵ در عضلات
در ورزشگاران تا ۲ برابر هع می رس
تبریل موار غزایی مثل يروتئين ب هكلولز - >للولوتوزنز ( مكبر )
صفحه 19:
(Js, a
(اتبزيه للولز و لليلوزن در فراين د لليلوليز بى هوازى (سيتوزول)
تب هک ليلوزن و اسير جرب در فرايتر هوازى (ميتولنررى)
0 10 2 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 0
NK Exercise (s)
صفحه 20:
HAP mp GAP
oH
>
2»
PEP
ae
Pyruvate
rola abe ,1p GLUTA ¢ j5u0
رآلنش به رو پیروات تبریل میشور. 9 ep لليلوليز ي ككلولز 0
0 رکیلويز از ه رکلوگر ۲ و ا زگیلوژن بترتیب ۲ و ۳ 232 تولیر میشور
(پیروات میتوانر ۲ سرئوشت داشته باشر
0- در شرای طکمبور آلسیژن و زمل نکوته با یک وگنش به ات تبریل
شور
(۷- در شرایط آکسیژن مطلوب با تبریل شرن به استي لکوا وارر میستع
هوازی شور
صفحه 21:
بعد از ورور به میتگترری و تبریل به اس لکوا و یک چرفه به اج چرف هگرب قرارمکی
ار پرن هرس ۱۵۲۲۲( و 11012 تویر میشور و همپنین یل ۸1 تولیر میشور
Acetyl CoA
yee 93
tL حجست ات
هت [ جوم ی( ee eee
ate > ۳
1۸08۰1 ۴ a> یا ۶
صفحه 22:
سپستم هوازی
0 مرت پعر ۱۵۲۴ و ۲۵۲1 تویری ار برهگرس
اتقال الترون میشور از آنها به ترتیب ۳ و ۲ 1 سافته شور.
ag ۳ oH 3
4
,4
(ادر مجموع از ه رکلرگز و یلوژن ۳۸ و ۳۹ 3 ]2 تولیر میشور
(أسيستم هوازی به یل مرامل زیار وگتش ها زمانبرتر از فسفاژن و پی هواژی اسیر
ew) LS 7
صفحه 23:
) اسیرهای چرب ۲ تال
چربی های غیراشباع برای تولیر انرژی و اشبع برای زقیره شرن در بافت هربی مناسب انر
از ۲۰ درصر چربی رژیم غزایی ۳ درصر اشباع و ۲۰ درصر غیر اشباع باشر
اسید چرب اشباع شده
Tiigyceride
Glycerol 3 fatty acid chains
للحت هه SS
7 1
وم رای سا( ۰ فلس اس ۷-0-0 اسید چرب اشباع نشده
at fe 1
-C= we 4 H—C—0 — C—CH,—CH,-CH,—CH,—CHs,
0
1
وات ولا و09 و0 یاس ۳-6-0
صفحه 24:
نقش پربیها در برن :
)١ منيع انرى )١ ١ ويتاميم هاى مدلول «ر جربى
۳ اسیرهای چرب ضروری (E ایبار سیری
۵) فوش طعمى Lie 1( انرژی زفیره ای
۷ بلوگیری از رفع هرارت Bolas (A انرام های میاتی
6٩ ترلیب ali سلول
صفحه 25:
آب شامینی
آب غذا
آب سوخت و سازی
ادرار
مدفوع
پوست (تعریق. تبخیر)
oat
جع
صفحه 26:
re
Wee
صفحه 27:
توصيه
براى حفظ ميزان آب و الكتروليت هاء به ويزه در ورزشكارائ یله فعالیت استقامتی ارئر علولهای ۳ 7 10
للولز همراه بالليسرول در عين انبام مسابقه تومیه می شور ۱:۰۸ 0 ۱۵۰۰ میلی لیتر در ساعت)ءگاهش تنها
۳ از وزن برن» از طریق تقلیل آب برن, ورزر را (sn Bb مواجه م یکنر, و آلر این میزا نکاهش
به © 6 uy Ue عوار شکمبور آب؛ منصوص اگرفتگی وکوشتگی عطلانی» بروز م یگنر.
به علاو هکم آیی به میزان ۵ از عيم ضربه اى و ثهايتاً بروره ده قلب م ىكاهر وگارایی ورزر را
بايين هى آورد. حمينين. به عقيره برفى معققان كم آبى تعمل فرر را نسبت ب هللولز بايين مى آورد.
صفحه 28:
sey میشور
آمیتوانر زفیر را ۲ تا ۳ پرابر افزایش دهر. اما ممُلل اصلی این رژیم در روزهای تفلیه
aoe ا 0-5"
له مملن است از لفظ روانی بر روی تعرینات فرر تثیر بگزارر
4 وله رخ 5 Ri 2 .
7 روش های افزایش زفایر للیلوژن برای رشته های ورزشی لوناه مرت و انفیاری یست.
یک وعره غزایی ب اگربوهیررات زیر ۶ ساعت قبل اژ میابقه مصرف شور
۵ رقیقه قبل از مسابقه از وعره ویک غزایی با 1۰۰ گر کربوهیررات استفاره شور
BE LTE Sad و و
فوررن فروکتوز میتواثر روره و معره را پیشتر ا زگلوکز تهری ککنر
Th ce i 7 ۲ a ی
فرولتوز به مقرار لمی توسط عضلات برراشت میشور و پیشتر لبر آن را برراشت میلنر
صفحه 29:
۲) مصرف غزاهای پرچرب پون یر از معره تفلیه می
۳ مصرف غزاهای یکه ورزٌلار نسبت به آن صاسیت رارر
۴) مصرف غزاهاى بربروتئين جون ألم آبى - رير تفليه شرن از معره)
۵) مصرف غزاهاى تثر و سر خكرره
*) غزاى بركربوهيررات قبل از مسابقه -> به رليل ترشح انسولين
برنامه غزايى مطابق با عارت تغزيه اى باشر
غزاهاى مايع -> بهترين هوار مغزى قبل از مسابقه و رر هين مسابقه اند ولى بايد
|- سريع جزب بشور
۲- ماوی چرب ىكمى باشثر
۳- باعث سستی برن نشور (شاف شکلایسمیک پایین)
صفحه 30:
۳ هب 4 سيك حسر وكمتر از ات رل کشرز رم yn of chips)
للولز هاره اى اس تکه ظرف (۱۵-) رقیقه به انرژی تبریل می شور
ر فعاليث هاى استقامتى بلثر هرت (رر فين مسابقه) موارر ىله باير رعايث شور
FAG باير به صورت مايع و معلول مصرف شور
۲ غلق تگلوکز ۲-۳/ گرم چر ۱۰ میلی لت آبی
۳ مقرارگمی ثعک و plas برای چیران سریم از وست رفته
) باير این معلول به مرور و در فواصل منظم رر ۳۰ تا We رقيقه اول مصرف شور
صفحه 31:
پلافاصله پس از مسابقه پون اساس فستگی زبار و عرارت برن بالا است ميل به غذ ا كمتر اسك افزايشافزارش
باعث انبساط معره و مرگ زکرستگی ور هپوتلاموس تیک نمی شور
ین زمان بهترین غزا آب میوه و نوشابه های عاو یکربوهیررات , املاح معرنی و وتامین است آلایسیک پلا)
بس إز يك ساعت از مسايقه يك رزيم متعارل و مخلوط مناسب است
برای بازسازی زفایر it, ۲ روز غذاى برلربوهيررات باير مصرف شور
مصرف غزاهای پرچرب و پرپروتتین بازساز یکام لکیلوژن را ۷ یک هفته به قفیر می انرازر
در Us! ay مین افرژی به عمر هکربوهیرراتهاگربن و سپس چربی هاست.