پی‌دی‌اف
ادبیات و زبان

معماری نگارش اصول بند نویسی ومقاله نویسی دانستنی مهم معلمان

توضیحات: دانلود فایلPDF معماری نگارش اصول بند نویسی ومقاله نویسی دانستنی مهم معلمان اهمیت اصول بندنویسی مناسب پرینت تعدادصفحات :58

محمد فایق مجیدی دهگلان

صفحه 1:
‎pls‏ آذ خت موخت

صفحه 2:
کار گاه معماری نگارش اصول بندنویسی و مقاله نویسی

صفحه 3:
جكونه درباره جیز درخوری چیز درخوری بنویسیم؟

صفحه 4:
دستور نویسندگی را به سالها می آموزند» اما زیده ی آن دو حرف است» چشم باز و بیان ساده!

صفحه 5:
اهمیت یاد گیری اصول بند نویسی

صفحه 6:

صفحه 7:
۰ نکارش چگونگی کشسف آن جسزی است که مسی اند یشید. ‎(Peter Taylor)‏ ‎٠‏ شعری را می نویسم تا دریابم که چه می خواهم بگویم. ‎(Maxine kumin) ‏. پوشتن آموزگار نویسنده است. ‎(Bernard Malamud)‏ ‎۷

صفحه 8:

صفحه 9:
بند چیست؟ ۶ _ واحد بنیادی در ساختار یک نوشتار است. * _ بزرگترین واحد پیام در یک نوشتار است. * از یک جمله يا کرومی از جملات تشکیل می شود.

صفحه 10:
بند از چه قسمت هایی تشکیل می شود؟ ۵ جمله‌ی موضوعی: سخن اصلی بندو مرکز توجه آن را بیان مى كند. جمله‌های پشتیبان: با عرضه‌ی اطلاعات بیش تر و یا آوردن نمونه‌هایی؛ جمله‌ی موضوعی را شرح و گسترش می‌دهند. جمله‌ی نتیجه: مشخص می کند که پاراگراف به پابان رسیده و نکته‌ی مهمی را یادآور می‌شود که خواننده باید به خاطر داشته باشد.

صفحه 11:

صفحه 12:
جمله ی موضوعی جیست؟ جمله‌ی موضوعی مهم‌ترین جمله‌ی بند است. به طور کلی دیدگاه با قضاوت نویسنده راجع به موضوع است. اين جمله به طور خلاصه می‌گوید که در آن پاراگراف پیرامون چه موضوعی بحث می‌شود. دربردارنده ی هسته و مرکز بند است که به آن ایده ی اصلی (جان کلام) گفته می شود.

صفحه 13:
جمله‌ی موضوع راهنمای خوبی برای نویسنده و خواننده است. ‎٠‏ فویسنده درمی‌یابد که چه اطلاعاتی را باید در جمله‌های پیرو بگنجاند و چه اطلاعاتی را نباید مطرح کند. ‎٠‏ خواننده نیز می‌داند که موضوع بند چیست و خودش را برای درک بهتر آنء آماده می کند.

صفحه 14:

صفحه 15:
اجزای جمله ی موضوعی نهاد: شامل اطلاعاتی درباره ی موضوع بند است. گزاره: شامل ایده ی کنترل کننده ی جمله ی موضوع است. مثال: موضوع ایده ی کنترل کننده تیز فکری شمارا تبدیل به یک عنصر پوبای جامعه می کند.

صفحه 16:
انواع موضوع (۲00:6) ۰ اشیاء ‎٠‏ وقابع يا حوادث 5 ‎٠‏ اشخاص يا موجودات ديكر ‎٠‏ مكان ها ‎٠‏ فعاليت هايا فرايند ها ‎٠‏ ايده هاء احساسات» باورهاء حالات ذهنى ‎

صفحه 17:
1 یک بند؛ یک ایده

صفحه 18:
روش های محدود کردن جمله ی موضوعی 0 0 1111 موضوع ايده ى كنترل كننده ‎ol SS ost‏ در سالهاى اذيى بسيار محبوبيت يافته است. ‎ae ۶‏ فرش های ابرریشمی ایرانی ‏ در نائین اصنهان تولید می شوند. ‎٠‏ فهرسة مدارس ایررانی به سه نوع تقسيم مى شوند + ‎As‏ كم آبى مشكلات زيادى براى اصنهانى ها بوجود آورده است. ‎٠‏ علت سرطان ريه می تواند به دلیل سیگار کشیدن باشد.

صفحه 19:
تمرین | ۰ جمله های موضوع ی را در زیر بخوانید» زیس موضوع وایده ی کنترل كننده خط بكشيد و نوع ايده ى كنترل كننده را مشخص کنید. + مثال: آلودگی آب در دریای خر مشكلات زيادى را براى شناكران بوجود آورده است. موضوع ايده ى كنترل كننده : اش *_ بازی های کامپیوتری برای کود کان در ایران بسیار چالش برانگیز اند. *_به عقیده ی من بسیاری از تبلیغات تلویزیونی گمراه کننده اند. ریزش مو در بعضی موارد ناشی از اختلالات هورمونی است. ۶ یک جمله موضوع خوب دو قسمت اصلی دارد.

صفحه 20:
دمر یبن ۲ از بين موارد زیر سه موضوع انتخاب کسرده و آنها را محدود کنید. مدار ‎wow‏ ‏کشور من آموزش اقتصاد تفريح

صفحه 21:
جمله موضوعی در کجای پاراگراف قرار می گیرد؟ جمله ی موضوع می تواند در ابتده وسط یا آخر بند بياید. حتی یک بند می تواند جمله ی موضوعی نداشته باشد. که در این صورت می گویيم به صورت ضمنی به کار رفته و نویسنده آن را در ذهن داشته و برای ‎ty US‏ استفاده کرده است. در اين صورت بايد خواننده از جريان ايده ها بتواند آن را حدس بزند.

صفحه 22:
ساختارجمله ی موضوعی و انواع آن ‎Q‏ ايده ی اصلی در یک جمله در ابتدای بند در انتهای بند در آخ بند در ابتدا وانتهای بند ایده ی اصلی در دو ‎Alar‏ ‏جمله ی موضوع دوتایی جمله ی موضوع شکسته لا ایده ی اصلی در قسمتی از جمله اول

صفحه 23:
ویثرگی های یک جمله ی موضوعی خوب! وحدت: به جای چند موضوع؛ تنها با یک موضوع مربوط باشد. همیت: آنقدر جالب باشد که توجه خواننده را به خود جلب کند. قابلیت پشتیبانی: آنقدر جزئی نباشد که نتوان بسطش داد. قابل کنترل بودن: آنقدر کلی نباشد که نتوان بسطش داد.

صفحه 24:

صفحه 25:
۱.کامل و کوتاه است. ۰ به نظر شما به جه چيزي می گویند: " نکته " درباره‌ی " نكته " جه نكتههابى براى ع دارید؟ نکته» پاسخ اکتشافی - و نه اکتسابی- شما 3 باره یک مسئله است. کوک وا دی ‎dirty‏ 9 له به "دسته كليدى " كه ما ذهيد» واكنش نشان مى دهد ؟» جشم د ما آن نگاه مسی کند؟ چنم از کلم دیده‌اید که در حال مطالعه. گاه به گاه کتاب ‎ie‏ و در اتاق قدم مسی زنسد» را ‏انش برق مي زند» می‌نشیند 1 جيزى 1 ‏ق بر روی کاغذ می‌نویس دز ‏غواصی در اعماق یک مسئله است.

صفحه 26:
۲ نه زياد كلى و نه زياد خاص است . فراكيرى زبان انكليسى بسيار سخت است.(بسيا ركلى است) برخى از وازههاى انكليسى ريشدى فارسى یبا عربسی دارند.(مناسب است) ‎musk go j1g 3! Muskmelon (go jlg‏ (بر گرفته از واژه‌ی مشک فارسی) و( 6۱00واژه‌ای بونانی و به معنای میسوه‌ی گرد و شبیه سیب) گرفته شده است.(بسیار خاص است و بهتسر است به عنوان یکی از جمله‌های پشتیبان بیاید)

صفحه 27:
۳ روشن است و ابهام ندارد . عبارت‌هایی مانند «حالب است» «خوب است» با «بی‌نظیر است» شاید متن شما را ز یبا کنند» اما مبهم هستند. بهتر است زیبایی موضوع مورد نظر خود را به جای ایسن واژه‌هاه با توصيف روشن و دقيق آنء به رخ خواننسده

صفحه 28:
۴ گاهی به صورت پرسشی بیان می‌شود . 0 زنجيرداي پروید تا مقداری 7 زه بخرید. در 0 فروشگاه بسزرگ چگونه آن را پیس‌دا و بزرك اج را + می‌کنید؟ شما می‌دانید که فروشگاه محله‌ی شما کالاهایش را دسته‌بندی کرده است. بنابراين» به بخش میوه و سبزی مي‌روید و قفسه‌های میوه‌ها را پیدا می‌کنید. آن گاه باید به دنبال قفسه‌ی هلوها باشید. اگر فروشگاهی بخواهد مقداری موه را کنار حبوبات و مقداری از آن‌ها را کنار گوشت‌هار ارده بيدا كردن هلوها دشوارتر می شود.

صفحه 29:
۵ گاهی در جاهای دیگری از بارگراف جاى مى كيرد . آلبرت اینشتین؛ يكى از نابغههاى جهان» در نخستين تلاش خود نتوانست از عهده‌ی آزمون ورودی دانشگاه برآید. ويليام فاكنرء یکی از نویسند گان برجسته‌ی آمریکا چون نتوانست دوره‌ی زبان انگلیسی را با موفقیت به پایان برساند» از ادامه‌ی تحصیل بازماند. ادیسون» که بزرگ‌ترین مخترع همه‌ی دوران‌ها به شمار می‌آید» از مدرسه فرار کرد. این نمونه‌ها نشان می‌دهد که موفق نبودن در مدرسه همیشه به معنای موفق نبودن در زندگی نیست .

صفحه 30:
تمربن ۳ جمله ی موضوعی بهتر را درهریک ازگروه های دوتایی زیرانتخاب کنید. ۱ _پیاده روی برای قلب شما خوب است. فرمش برای شما خوب است. ۲ جنگ ايران و عراق در سال ۱۳۵۸ آغاز شد. جنگ ایران و عراق سه علت اصلی داشت. ۳ _تهران پایتخت ايران است. ۱ تهران یکی از مراکز شناخته شده ی جهانی در تجارت فرش است. ۴ بسیاری از دانش جویان دوست ندارند بسرای امتحسان درس بخواننشد» آنها دوست ندارند مقاله ی دانشگاهی بنویسند. همچنین بسیاری از دانش جویان دوست ندارند برای امتحسان درس بخوانند با مقالسه دانشگاهی بنویسند. ۳۰

صفحه 31:
نمربن ۴ جمله های موضوعی زیر را تصحیح کنید. آلودگی یک معضل است. والدین می توانند به فرزندان خود کمک کنند. چگونه از زندگی خود لذت ببرید. اصفهان یک شهر صنعتي است که آثار تاریخی عالی» صنا رگ زا ویک رودخأله ی دل انکیزدا هک ۳۳ جاذبه های زیادی درسرتاسر جهان وجود دارد. ۰ من بسیار به حافظ علاقه مندم.

صفحه 32:
تمرین ۵ سه تا از موضوعات زیر را انتحا ب کرده و برای هرکدام یک جمله ی موضوعی اللو سید مثال ‎ :‏ موضوع: تأثیرات تلویزیون در کودکان . جمله ی موضوعی: تلویزیون توانایی خواندن کودک را کاهش می دهد. ‎٠‏ تبلیغات تلویزیونی ‎٠‏ تحصیلات تکمیلی ‎٠‏ کشورهای اسلامی ۰ کامپیوتر ‎٠‏ ادبيات ۰ آزادی ‎

صفحه 33:
تمرین ۶ در بند زیر جمله ی موضوع حذف شده. ابتسدا بدنسه ی اصلی را بخوانید و سپس یک جمله ی موضوع برای آن بنویسید. ر دانشسگاه ها اروپایی, دانش جویان ملزم به شرکت در کلاس نیستند. در واقم. در آلسان اساتيد نام دانش جويانى را كه دركلاس هايشان ثبت نام كرده اند نمى دانند. در ايالات متحده دانشجويان ملزم به حضور در كلاس هستند و درغير اين صورت جریمه خواهند شد.به علاوه. در نظام اروپایی تنها یک آزمون جامع در پایان دوره ی چهاریا پنج ساله ی درسی دانشجویان خواهد بود. در مقابل, در نظام آمریکایی» آزمون هاء تست ها و تکالیف متعددی وجود دارد و تقریبا در هر رشته در پایان ترم .یک آزمون نهایی گرفته می شود. ۳۳

صفحه 34:
جملات پشتیبان کدامند؟ بعد از آنکه جمله ی موضوع را نوشتید. باید آن را پشتیبانی کنید! جمله‌های پشتیبان با عرضهی اطلاعات بیش‌تر و با آوردن نمونه‌هایی: جمله‌ی موضوع را شرح و گسترش می‌دهند. Defaits:

صفحه 35:
انواع جملات پشتیبان مثال فوری و زودیاب (یک مصداق یا واقعه) مثال روایی (یک داستان کوتاه یا یک حکایت) آمار استفاده از عبارت هایی از مراجع بلند بالا نمونه های ترکیبی پشتیبان کننده پشتیبانی ابتکاری (برآمده از ذهن خلاق نویسنده)

صفحه 36:
* جمله ی موضوع زیر‌را به چهار روش پشتیبانی کنید. ‎O‏ کامپیوترها غالاً وقت مردم را تلف می کنند. * مثال فوری و زودیاب . ‎ ‎۳۶

صفحه 37:
نتیجه (پایان) اولين تأثيررى كه نويسنده ببر خواننده به جا می گذارد مهم استه اما تأثیر نهایی حتی از تأثیرر اولیه مهم تر است. نتيجه آخرين شانس نويسنده بسراى بیان دیدگاه اوست. آنجه نويسنده در يايان مى كويد ؛ همان است كه خواننده به خاط خواهد سيرد.

صفحه 38:
یک پایان قوی نمی تواند نوشته ای ضعیف را نجات دهد» اما یک پایان ضعیف می تواند نوشته ای قوی را بی اثر کند! Taylor & Messenger (1989)

صفحه 39:
یک پایان خوب می توانسد بسرای یسک با چنسد تسا از کار کردهای زیر سودمند باشد: ۰ احساس خانمه و پابان را انتقال می دهد. ۰ خواننده را تا آخرین کلمه علاقه مند نکه مسی دارد. ۰ خواننده را با تأثيرى قوى تنها می گذارد. ۳۹

صفحه 40:
نتیجه جزء ضروری یک بند نیست. به خصوص وقتی م2 بخواهید بند کوتاهی بنویسید. بنابر این بهتر است هرگاه احساس کردید آنچه را که می خواستید بگویید. بیان کرده اید. از آن صرف نظر کنید. اما در بندهاى طولانی؛ نتيجه حتماً بايد گنجانده شود.

صفحه 41:
انوا اع نتايج نويسنده در يايان: 5 ‎ae a‏ زو باراگراف خاتمه می دهد. اين كار را مى د ار عينا هما کلیدی جمله ی موضوع یا وی آ ها وس کلمت دیگر با با هن مورا داد. ۱ ر معمولاً دگر گوئی جمله ی موضوع گفته می شود ‎ ‏. نکات اصلی بند را خلاصه می کند. البته بند باید به قدری بلند باشد ‏که نیاز به خلاصه شدن داشته باشد. ‏. بك خط مشى را بيشنهاد مى كند, نويسنده به خواننده مى كويد در ‏صوزتی ‎sha pip Ns‏ نه بايد بيانديشند يا جه عملى بايد انجام دهند. ‎۴۱

صفحه 42:
آنچه نباید در پایان بیاوریم! از آوردن این پایان های ضعیف خودداری کنید: هرگز بابت آنچه نوشته اید عذرخواهی نکنید. اگر آذ را دوست ندارید بازنویسی ایده ی جدیدی را که در نوشته ی خود نپرورانده اید ذکر اعلام نکنید که می خواهید نتیجه گیری کنید. جيلهى موضوع خود راعيناً تكرار نكنيد» » آن را به بيان ديكرى بنو يسيد.

صفحه 43:
الكوهاى بسط و سازماندهی یک بند كلى به جزئی: با یک کلی گویی شروع کنید و آن را با نمونه های جزئی ادامه دهید. جزئی به کلی: با نمونه های جزئى شروع كنيد و بعد با يك نتیجه گیسری کلسی خاتسه بندها مى توانند با قرار دادن مهم ترين ايده يا كم اهميت ترين ايده در به ترتيب وقوع: واقعيت ها را به ترقیب زمان وقوع آنها منظم كنيد. فرا زمانى /فضايى: بسيار براى توصيف خوب استء ترتيب فرا زمانى جهت مند بيش مى ‎gy‏ 1 در این روش مخاطب اهمیت زيادى دارد. بند مى تواند با آشنترین با اخته ترین موضوع آغاز شود.

صفحه 44:
۰ قسمت های مختلف بند زیر را مشخص كنيد.

صفحه 45:
از وقتی دانشجو شدم» روش های زیادی برای مطالعه ی سریعتر آموختم. مثلاْ دریافتم کسه گذراندن سه چهارم از وقت مطالعه ام به یک چرت عمیق روی میزم به من کمک کرد تا یسک استعداد ناگهانی در حفظ سریع پنج فصل از شیمی در وقت قبل از امتحان پیسدا کسنم.روش دیگری که با آن مهارت مطالعه ام را افزایش دادم؛ مطالعه ی مجلاتی بود که بعد از ظهرها در کتایفروشی ها پیدا می کردم. وقتی که همکلاسی ها ( و گاهساً اسستادهایم) از مسن مسی خواهند این تمرین را توجیح کنم» با آرامش به آنها پاسخ می دهم که اگر فقط بعداز ظهرهایم را به مطالعه اختصاص دهم مطمئناً سرعت مطالعه ام افزايش خواهد یافست.اسا تسا کنسون سودمند ترین روشم برای تندترکردن عادت های مطالعه ام ,نوشتن نامه به مادرم در طول امتحانات پایان ترم بوده است.چه چیز دیگری می تواند آموز گارمن در مطالعه ی کل محتوای درسی یک ترم در تنها یک ساعت و نیم باشد؟ بنابراین از وقتی دانشسجو شسدم» روش های زيادى براى مطالعه ی بسیار سریعتر نسبت به قبل آموختم. ۴۵

صفحه 46:

صفحه 47:
4 oN 6 oe ‏آله‎ . انتخاب موضوع جمع آورى ايده ها سازماندهى ‎A 4‏ اضافه كردن اطلاعات در صورت لزوم ا 212000 بازيينى ساختار و محتوا ‎ses)‏ ا بازنويسى ساختار و محتوا وضوح بخشيدن به توضيحات 50 تغيير ساختار در جهت منطقى ‎A‏ تر ساختن آن

صفحه 48:

صفحه 49:
اصول مقاله نویسی

صفحه 50:
نگارنده ی مقاله در نگارش خود هدفی را دنبال می کند ودر واقع در پی پاسخ به یک پر سش است.

صفحه 51:
2-5 ‏ا‎ ‎ie ees lay oi se we CC) “paragraph &: Conetusion (The ۱ ۵۱

صفحه 52:
مقاله از جه قسمت هایی تشکیل می ‎"Wo gw‏ آنگیختار مقدمه | جمله‌ی فرضیه جمله ی موضوع +طرح اولیه __| جمب‌ی موضوع فرعی بند مركزى اول ب بند مركزى دوم بند مركزى سوم جمله ی موضوع به بیان دیگر

صفحه 53:
معدمه مقدمه از سه بخش تشكيل مى شود. انكيختار:ابتداى مقدمه قرار مى كيرد و هدف آن جلب توجه خواننده به موضوع و ايجاد علاقه در او برای دنبال کردن مطلب است. حمله ی ثرضبه: شامل ایده ی اصلی مقاله است. طرح اولبه : شامل خلاصه ای از نکات اصلی است که می خواهید در مقاله ارائه دهید.

صفحه 54:
انگیختار motivator جمله ی کلیدی ‎Thesis‏ ‎statement‏ لا طر اولیه ‎Blue print ~~“‏ or

صفحه 55:
بدنه ی اصلی بدنه ی اصلی را بندهای مر کزی تشکیل می دهند. هریک از بندهای مر کزی ایده اصلی( یا جمله ی فرضیه) را پشتیبانی مى کنند. در پایان بندهای مر کزی نیازی به تکرار جمله ی موضوعی

صفحه 56:
3 نتیجه از دو بخش اصلی ند ‎[Kai‏ می شود. * جمله ی فرضیه به بیان دیگر. :)6110006۲/ ‏پایان بخش ( قیچی‎ ٠ یک يا دو جمله در پایان که هیچ شکی در ذهن خواننده باقی نمی گذارد که مقاله به انتهای خود رسیده است.

صفحه 57:
تازه اول بسم اللّه است ... باید کلی تمرین کنید !

صفحه 58:

بنام آنکه جان را فکرت اموخت ‏www.pishani.ir 1 کارگاه معماری نگارش اصول بندنویسی و مقاله نویسی ‏www.pishani.ir ‏safaeipour@pishani.ir تابسستان 91 ‏www.pishani.ir 2 چگونه درباره چیز درخوری چیز درخوری بنویسیم؟ ‏www.pishani.ir 3 دستور نویسندگی را به سالها می آموزند ،اما زبده ی آن دو حرف است، چشم باز و بیان ساده! ‏www.pishani.ir 4 اهمیت یادگیری اصول بند نویسی ‏www.pishani.ir 5 • نگارش چگونگی کشف اندیشید. آن چیفزی اسفت کفه مفی )(Peter Taylor • شعری را می نویسم تا دریابم که چه می خواهم بگویم. (Maxine )kumin • نوشتن آموزگار نویسنده است. ((Bernard Malamud ‏www.pishani.ir 7 اصول بند نویسی 8 www.pishani.ir بند چیست؟ • واحد بنیادی در ساختار یک نوشتار است. • بزرگترین واحد پیام در یک نوشتار است. • از یک جمله یا گروهی از جمالت تشکیل می شود. طول بند باید به اندازه ای باشد طــــــــولی بند اصلی که نویسنده بتواند ایده باشد؟ را درباره چقدرخواننده بپروراند و راباید ی آن موضوع متقاعد کند. ‏www.pishani.ir 9 بند از چه قسمت هایی تشکیل می شود؟ • جملهى موضوعی: • جملههاى پشتیبان: • جملهى نتیجه: سخن اصلى بندو مرکز توجه آن را بیان میکند. با عرضهى اطالعاا بایتتار و یاا آوردن نموناههاایى جملهى موضوعی را شرح و گسترش میدهند. مشخص میکند که پاراگراف به پایان رساید و نکتاهى مهمى را یادآور میشود که خوانند باید به خاطر داشته باشد. ‏www.pishani.ir 10 بند برگر! جمله ی موضوعی جزئیات پشتیبانی کننده جمله ی نتیجه ‏www.pishani.ir 11 جمله ی موضوعی چیست؟ • جملهى موضوعی مهمترین جملهى بند است. • به طور کلی دیدگاه یا قضاوت نویسنده راجع به موضوع است. • این جمله به طور خالصه میگوید که در آن پاراگراف پیرامون چه موضوعى بحث میشود. • دربردارنده ی هسته و مرکز بند است که به آن ایده ی اصفلی (جان کالم) گفته می شود. ‏www.pishani.ir 12 جملهى موضوع راهنماى خوبى براى نویسنده و خواننده است. • نویسنده درمییابد که چه اطالعااتى را بایاد در جملاههااى پیرو بگنجاند و چه اطالعاتى را نباید مطرح کند. • خواننده نیز میداند که موضاو بناد چیسات و خاودش را براى درک بهتر آن آماد میکند. ‏www.pishani.ir 13 به جمله ی موضوع جمله ی چتری هم گفته می شود! ‏www.pishani.ir 14 اجزای جمله ی موضوعی نهاد :شامل اطالعاتی درباره ی موضوع بند است. گزاره :شامل ایده ی کنترل کننده ی جمله ی موضوع است. مثال: موضوع تیز فکری ایده ی کنترل کننده شما را تبدیل به یک عنصر پویای جامعه می کند. ‏www.pishani.ir 15 انواع موضوع )(Topic • • • • • • اشیاء وقایع یا حوادث اشخاص یا موجودات دیگر مکان ها فعالیت ها یا فرایند ها ایده ها ،احساسات، باورها ،حاالت ذهنی ‏www.pishani.ir 16 هر بند باید تنها یک ایده ی اصلی داشته باشد یک بند ،یک ایده روش های محدود کردن جمله ی موضوعی ا یده ی کنترل کننده موضوع • زمان • مکان • فهرست مدارس ایرانی • اثر کم آبی مشکالت زیادی برای اصفهانی ها بوجود آورده است. • علت سرطان ریه می تواند به دلیل سیگار کشیدن باشد. تفکر اسالمی فرش های ابریشمی ایرانی ‏www.pishani.ir در سالهای اخیر بسیار محبوبیت یافته است. در نائین اصفهان تولید می شوند. به سه نوع تقسیم می شوند . 18 تمرین 1 • جمله هاای موضاوع ی را در زیار بنوانیاد ،زیار موضاوع و ایاده ی کنتارل کننده خط بکشید و نوع ایده ی کنترل کننده را مشنص کنید. • مثال: آلودگی آب در دریای خزر موضوع • • • • مشکالت زیادی را برای شناگران بوجود آورده است. ایده ی کنترل کننده :اثر بازی های کامپیوتری برای کودکان در ایران بسیار چالت برانگیز اند. به عقید ی من بسیاری از تبلیغا تلویزیونی گمرا کنند اند. ریزش مو در بعضی موارد ناشی از اختالال هورمونی است. یک جمله موضو خوب دو قسمت اصلی دارد. ‏www.pishani.ir 19 تمرین 2 • • • • • • از بین موارد زیر سه موضوع انتخاب کفرده و آنهفا را محدود کنید. مدارس کشور من آموزش اقتصاد تفریح ‏www.pishani.ir 20 جمله موضوعی در کجای پاراگراف قرار می گیرد؟ جمله ی موضوع می تواند در ابتدا ،وسط یا آخر بند بیاید. حتی یک بند می تواند جمله ی موضوعی نداشته باشد.که در این صورت می گوویی بوه صوورت ضمنی به کوار رتتوه و نویدوندن آا را در ون داشته و برای کنترل بند استفادن کوردن اسو .در این صورت باید خوانندن از جریاا ایدن ا بتوانود آا را حدس بزند. ‏www.pishani.ir 21 ساختارجمله ی موضوعی و انواع آن ایده ی اصلی در یک جمله • • • • در ابتدای بند در انتهای بند در آخر بند در ابتدا و انتهای بند • • جمله ی موضوع دوتایی جمله ی موضوع شکسته ایده ی اصلی در دو جمله ایده ی اصلی در قسمتی از جمله اول ‏www.pishani.ir 22 ویژگی های یک جمله ی موضوعی خوب! • وحد :به جای چند موضو تنها باا یاک موضاو مرباو باشد. • اهمیت :آنقدر جالب باشدکه توجه خوانند را به خاود جلاب کند. • قابلیت پشتیبانی :آنقدر جزئی نباشد که نتوان بسطت داد. • قابل کنترل بودن :آنقدر کلی نباشد که نتوان بسطت داد. ‏www.pishani.ir 23 نکته ی مهم درباره ی جمله ی موضوعی ‏www.pishani.ir 24 .1کامل و کوتاه است. • به نظر شما به چه چیزی می گویند " :نکته "؟! دربارهی " نکته " چه نکتههایی بـرای گتـت دارید؟ • نکته ،پاسخ اکتشافی -و نه اکتسـابی -شـما درباره یک مسئله است .کودک را دیدهاید که چگونه به "دسته کلیدی " که در دستتان تکـان میدهید ،واکنش نشان میدهد؟ ،چشم از کلید برنداشته و به آن نگاه مـیکنـد؟ محققـی را دیدهاید که در حال مطالعه ،گاه به گاه کتـا را میبندد و در اتاق قدم مـیزنـد ،ناگهـان چشمانش برق می زند ،مینشیند و چیزی را با شوق بر روی کاغذ مینویسـد؟ نکتـهیـابی، غواصی در اعماق یک مسئله است. ‏www.pishani.ir 25 .2نه زیاد کلى و نه زیاد خاص است . .I فراگیرى زبان انگلیسى بسیار سخت است(.بسیارکلى است) .IIبرخى از واژه هاى انگلیسفى ریشفه ى فارسفى یفا عربفى دارند(.مناسب است) .IIIواژهى Muskmelonاز واژهى ) muskبرگرفتفه از واژهى مُشک فارسى) و( melonواژهاى یونانى و به معناى میفوهى گرد و شبیه سیب) گرفته شده است(.بسیار خاص است و بهتفر است به عنوان یکى از جملههاى پشتیبان بیاید) ‏www.pishani.ir 26 .3روشن است و ابهام ندارد . عبارتهایى مانند «جالب است»« ،خوب است» یا «بینظیر است» شاید متن شما را زیبا کنند ،اما مبهم هستند. بهتر است زیبایى موضوع مورد نظر خود را به جاى ایفن واژه ها ،با توصی روشن و دقیق آن ،به رخ خواننفده بکشید. ‏www.pishani.ir 27 .4گاهى به صورت پرسشى بیان میشود . اگر از شما بخواهند به یک فروشگا زنجیر اى بروید تاا مقادارى هلاوى تااز بخریاد در آن فروشااااگا باااازرآ چگونااااه آن را پیاااادا میکنید؟ شما میدانیاد کاه فروشاگا م‌لاهى شااما کاالهااایت را دسااتهبناادى کاارد اساات. بنابراین به بخات میاو و سابزى مایرویاد و قفسههاى میو ها را پیدا میکنید .آنگاا بایاد به دنبال قفسهى هلوها باشید .اگار فروشاگاهى بخواهااد مقاادارى میااو را کنااار حبوبااا و مقدارى از آن ها را کناار گوشات هاا بگا،ارد پیدا کردن هلوها دشوارتر مى شود. ‏www.pishani.ir 28 .5گاهى در جاهاى دیگرى از پارگراف جاى میگیرد . آلبر اینشتین یکى از نابغههاى جهان در نخساتین تاالش خاود نتوانست از عهد ى آزمون ورودى دانشگا برآید .ویلیام فااکنر یکى از نویسندگان برجستهى آمریکا چون نتوانست دور ى زباان انگلیسى را با موفقیت به پایان برساند از ادامهى ت‌صیل بازماناد. ادیسون که بزرآترین مختر همهى دورانها به شمار مایآیاد از مدرسه فرار کرد .این نمونهها نشان میدهد کاه موفان نباودن در مدرسه همیشه به معناى موفن نبودن در زندگى نیست . ‏www.pishani.ir 29 تمرین 3 جمله ی موضوعی بهتر را درهریک ازگروه های دوتایی زیرانتخاب کنید. .1پیاده روی برای قلب شما خوب است. نرمش برای شما خوب است. .2جنگ ایران و عراق در سال 1358آغاز شد. جنگ ایران و عراق سه علت اصلی داشت. .3تهران پایتخت ایران است. تهران یکی از مراکز شناخته شده ی جهانی در تجارت فرش است. .4بسیاری از دانش جویان دوست ندارند بفرای امتحفان درس بخواننفد ،آنهفا همچنین دوست ندارند مقاله ی دانشگاهی بنویسند. بسیاری از دانش جویان دوست ندارند برای امتحفان درس بخواننفد یفا مقالفه دانشگاهی بنویسند. ‏www.pishani.ir 30 تمرین 4 جمله های موضوعی زیر را تصحیح کنید. • • • • • • آلودگی یک معضل است. والدین می توانند به فرزندان خود کمک کنند. چگونه از زندگی خود لذت ببرید. اصفهان یک شهر صنعتی است که آثار تاریخی عالی ،صفنایع دستی زیبا ویک رودخانه ی دل انگیز دارد. جاذبه های زیادی درسرتاسر جهان وجود دارد. من بسیار به حافظ عالقه مندم. ‏www.pishani.ir 31 تمرین 5 سه تا از موضوعات زیر را انتحا ب کرده و برای هرکدام یک جمله ی موضفوعی بنویسید. مثال :موضوع :تأثیرات تلویزیون در کودکان جمله ی موضوعی :تلویزیون توانایی خواندن کودک را کاهش می دهد. • • • • • • تبلیغات تلویزیونی تحصیالت تکمیلی کشورهای اسالمی کامپیوتر ادبیات آزادی ‏www.pishani.ir 32 تمرین 6 • در بند زیر جمله ی موضوع حذف شده .ابتفدا بدنفه ی اصفلی را بخوانید و سپس یک جمله ی موضوع برای آن بنویسید. • .......................................................................................................................................در دانشگگها های اروپایی ،دانش جویان ملزم به شگرتت در تگالن نینگتند .در واقگ ،در آلمگان اساتید نام دانش جویانی را ته درتالن هایشان ثبت نام تگرد انگد نمگی داننگد .در ایاالت متحد دانشجویان ملزم به حضور در تگالن هنگتند و درریگر ایگن گورت جریمه خواهند شد.به عالو ،در نظام اروپایی تنها یک آزمون جگام در پایگان دور ی چهاریا پنج ساله ی درسی دانشجویان خواهد بود .در مقابگل ،در نظگام آمریکگایی، آزمون ها ،تنت ها و تکالیف متعددی وجود دارد و تقریباً در هر رشته در پایان ترم ،یک آزمون نهایی گرفته می شود. ‏www.pishani.ir 33 جمالت پشتیبان کدامند؟ بعد از آنکه جمله ی موضو را نوشتید باید آن را پشتیبانی کنید! جملااههاااى پشااتیبان بااا عرضااهى اطالعااا باایتتاار و یااا آوردن نمونههایى جملهى موضو را شرح و گسترش میدهند. ‏www.pishani.ir 34 انواع جمالت پشتیبان • • • • • • مثال فوری و زودیاب (یک مصداق یا واقعه) مثال روایی (یک داستان کوتاه یا یک حکایت) آمار استفاده از عبارت هایی از مراجع بلند باال نمونه های ترکیبی پشتیبان کننده پشتیبانی ابتکاری (برآمده از ذهن خالق نویسنده) ‏www.pishani.ir 35 تمرین 7 • جمله ی موضوع زیررا به چهار روش پشتیبانی کنید. کامپیوترها غالباً وقت مردم را تلف می کنند. • • • • مثال فوری و زودیاب …………………………………………… مثال روایی………………………………………………………… آمار………………………………………………………………… استناد به مراجع بلند باال………………………...................... ‏www.pishani.ir 36 نتیجه (پایان) اولین تأثیری که نویسنده بر خواننده به جا می گذارد مهم است، اما تأثیر نهایی حتی از تأثیر اولیه مهم تر است. نتیجه آخرین شانس نویسنده برای بیان دیدگاه اوست. آنچه نویسنده در پایان می گوید ،همان است که خواننده به خاطر خواهد سپرد. ‏www.pishani.ir 37 یک پایان قوی نمی تواند نوشته ای ضعی را نجات دهد، اما یک پایان ضعی می تواند نوشته ای قوی را بی اثر کند! )Taylor & Messenger (1989 نقش نتایج یک پایان خوب می توانفد بفرای یفک یفا چنفد تفا از کارکردهای زیر سودمند باشد: • احساس خاتمه و پایان را انتقال می دهد. • خواننده را تا آخرین کلمه عالقه مند نگفه مفی دارد. • خواننده را با تأثیری قوی تنها می گذارد. ‏www.pishani.ir 39 نتیجه جزء ضروری یک بند نیسات باه خصاوو وقتای بخواهید بند کوتاهی بنویساید .بناابر ایان بهتار اسات هرگاا احساس کردید آنچه را که می خواستید بگویید بیاان کارد اید از آن صرف نظر کنید. اما در بندهای طوالنی نتیجه حتماً باید گنجاند شود. ‏www.pishani.ir 40 انواع نتایج نویسند در پایان: .1بند را با برگشتن به اید ی اصلی پاراگراف خاتمه می دهد .ایان کاار را می توان با تکرار عیناً هماان کلماا کلیادی جملاه ی موضاو یاا بازنویسی آنها و استفاد از کلما دیگر برای بیان همان منظور انجاام داد .این کار معموالً دگرگوئی جمله ی موضو گفته می شود. .2نکاا اصلی بند را خالصه می کند .البته بند باید به قادری بلناد باشاد که نیاز به خالصه شدن داشته باشد. .3یک خط مشی را پیشنهاد می کند .نویسند به خوانند مای گویاد در صورتی که با او موافن هستند چگونه باید بیاندیشند یا چه عملی باید انجام دهند. ‏www.pishani.ir 41 آنچه نباید در پایان بیاوریم! از آوردن این پایان های ضعیف خودداری کنید: • هرگز بابات آنچاه نوشاته ایاد عا،رخواهی نکنیاد .اگار آن را دوست ندارید بازنویسی کنید! • اید ی جدیدی را که در نوشاته ی خاود نپروراناد ایاد کار نکنید. • اعالم نکنید که می خواهید نتیجه گیری کنید. • جملااه ی موضااو خااود را عین ااً تکاارار نکنیااد آن را بااه بیااان دیگری بنویسید. ‏www.pishani.ir 42 الگوهای بسط و سازماندهی یک بند • کلی به جزئی :با یک کلی گویی شروع کنید و آن را با نمونه های جزئی ادامه دهید. • جزئی به کلی :با نمونه های جزئی شروع کنید و بعد با یک نتیجه گیفری کلفی خاتمفه دهید. • به ترتیب اهمیت :بندها می توانند با قرار دادن مهم ترین ایده یا کم اهمیت ترین ایده در ابتدا ،آغاز شوند. • به ترتیب وقوع :واقعیت ها را به ترتیب زمان وقوع آنها منظم کنید. • فرا زمانی/فضایی :بسیار برای توصی رود. • ترتیب آشنایی :در این روش ،مخاطب اهمیت زیادی دارد .بند می تواند با آشناترین یا ناشناخته ترین موضوع آغاز شود. خوب است ،ترتیب فرا زمانی جهت مند پیش می ‏www.pishani.ir 43 تمرین 8 • قسمت های مختل بند زیر را مشخص کنید. ‏www.pishani.ir 44 از وقتی دانشجو شدم ،روش های زیادی برای مطالعه ی سریعتر آموختم .مثالً ،دریافتم کفه گذراندن سه چهارم از وقت مطالعه ام به یک چرت عمیق روی میزم به من کمک کرد تا یفک استعداد ناگهانی در حفظ سریع پنج فصل از شیمی در وقت قبل از امتحان پیفدا کفنم.روش دیگری که با آن مهارت مطالعه ام را افزایش دادم ،مطالعه ی مجالتی بود که بعد از ظهرهفا در کتابفروشی ها پیدا می کردم .وقتی که همکالسی ها ( و گاهفاً اسفتادهایم) از مفن مفی خواهند این تمرین را توجیح کنم ،با آرامش به آنها پاسخ می دهم که اگر فقط بعداز ظهرهایم را به مطالعه اختصاص دهم مطمئناً سرعت مطالعه ام افزایش خواهد یاففت.امفا تفا کنفون سودمند ترین روشم برای تندترکردن عادت های مطالعه ام ،نوشتن نامه به مفادرم در طفول امتحانات پایان ترم بوده است.چه چیز دیگری می تواند آموزگارمن در مطالعه ی کل محتوای درسی یک ترم در تنها یک ساعت و نبم باشد؟ بنابراین از وقتی دانشفجو شفدم ،روش هفای زیادی برای مطالعه ی بسیار سریعتر نسبت به قبل آموختم. ‏www.pishani.ir 45 فرایند نوشتن 46 www.pishani.ir .1 .2 .3 .4 انتخاب موضو جمع آوری اید ها سازماندهی نگارش اضافه کردن اطالعات در صورت لزوم حذف اطالعات اضافه م‌توا استفاده از نظرات دیگران .5بازبینی ساختار و .6بازنویسی ساختار و م‌توا ‏www.pishani.ir وضوح بخشیدن به توضیحات اضافه تردن تغییر ساختار در جهت منطقی تر ساختن آن 47 48 www.pishani.ir اصول مقاله نویسی ‏www.pishani.ir 49 نگارنده ی مقاله در نگارش خود هدفی را دنبال می کند ودر واقع در پی پاسخ به یک پرسش است. مقاله 51 www.pishani.ir Topic sentence مقاله از چه قسمت هایی تشکیل می شود؟ مقدمه بند مرکزی اول بند مرکزی دوم بند مرکزی سوم نتیجه انگیختار جمله ی فرضیه +طرح اولیه جمله ی موضوع جمله ی موضوع جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمبه ی موضوع فرعی جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمله ی موضوع جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمبه ی موضوع فرعی جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمله ی موضوع جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمبه ی موضوع فرعی جزئیات پشتیبانی کننده جزئیات پشتیبانی کننده جمله ی فرضیه +دستاویز ‏www.pishani.ir جمله ی موضوع به بیان دیگر 52 مقدمه • مقدمه از سه بخش تشکیل می شود. • انگیختار:ابتدای مقدمه قرار می گیرد و هدف آن جلب توجه خوانند به موضو و ایجااد عالقاه در او بارای دنباال کاردن مطلب است. • جمله ی فرضیه :شامل اید ی اصلی مقاله است. • طرح اولیه :شامل خالصه ای از نکاا اصالی اسات کاه مای خواهید در مقاله ارائه دهید. ‏www.pishani.ir 53 انگیختار motivator جمله ی کلیدی Thesis statement طرح اولیه Blue print 54 www.pishani.ir بدنه ی اصلی بدنه ی اصلی را بندهای مرکزی تشکیل می دهند. هریک از بندهای مرکزی اید اصلی( یا جمله ی فرضیه) را پشتیبانی می کنند. در پایان بندهای مرکزی نیازی به تکرار جمله ی موضوعی نیست. ‏www.pishani.ir 55 نتیجه • نتیجه از دو بخت اصلی تشکیل می شود. • جمله ی فرضیه به بیان دیگر. • پایان بخت ( قیچی:)clincher/ یک یا دو جمله در پایان که هیچ شکی در هن خوانند باقی نمی گ،ارد که مقاله به انتهای خود رسید است. ‏www.pishani.ir 56 تازه اول بسم اهلل است ...باید کلی تمرین کنید! ‏www.pishani.ir 57 یادگیری مهمترین رویداد زندگی انسان است ‏www.pishani.ir 58

21,000 تومان