ورد
صنایع غذاییتغذیهتحقیق و پژوهشعلوم مهندسیکسب و کار

پروژه اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی

صفحه 1:
به نام خدا پروژه اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی طرح امکان سنجی احداث کارخانه فرآوری و بسته بندی خشکبار تهیه کننده: زینب ایزان خواه زیرنظر استاد محترم آقای دکتر جهانگیر سال 1399

صفحه 2:
مقدمه و تاریخچه: یکی از قدیمیترین روش های نگهداری موادغذایی, استفاده از فرآیند خشک کردن می باشد. در طی هزاران سال بشر با استفاده از نور آفتاب مواد غذایی را خشک کرده است اما آغاز خشک کردن صنعتی با استفاده از دستگاه های خشک کن به خدود.200 نیتال پیش فزبوط می نهنود. بة "کمک فرآیند خشک کردن علاوه بر ممانعت از فساد مواد غذایی, وزن و حجم محصول کاهش يافته و باعث سهولت در بسته بندی, حمل و نقل و انبارداری می شود. آجیل و خشکبار معمولا به میوه های دانه ای شکل گفته می شود که روی درخت های شکوفه ای یا بوته ای مستقیم رشد می کنند و به صورت خام یا بوداده و خشک مصرف می شوند. برخی فواید مصرف خشکبارو اجیل: 1- بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی 2 پیشگیری از بیماری های قلبی و پایین آوردن کلسترول بدن 3- انرژی زایی

صفحه 3:
4- افزایش قدرت مغزی 5- جلوگیری از پوکی استخوان اهداف: 1- افزایش طول عمر نگهداری محصولات و ممانعت از فساد 2- سهولت در انبارداری و حمل و نقل محصول بوسیله بسته بندی مناسب 3- ایجاد اشتغال 4- کمک به بهبود اقتصاد کشور با صادرات محصول روند تولید وبسته بندی:

صفحه 4:
محصول اولیه داخل دستگاه بالابی 2 ریخته شده و سس توسط كاشة فاق مخضصوص به تحزن دستكاة ‏ تت انتقال بيدا فى كند. نفك مورد تيال برای تفت دادن توسط دستگاه بالابر نمک به داخل مخزن دستكاه تفت انتقال بيدا مى كند ودستكام تفت و شوركن با حرارت ايجاد شده از مشعل داغ می شود واجیل را برشته می كنذ: اين دستكاه توانایی برشته کردن انواع آجیل خام را دارد. بعد از مرحله تفت دستگاه سرند نمک ‎Sly‏ خارج کردن محصول و جداسازی نمک اضافی از محضول مورد. استفاده فران مت گیزدو‌با اسماده از سیستم ویبره محصول نهایی جداسازی و تخلیه می شود. برای طعم دار کردن محصول, دستگام همزن آب. طعم مورد نظر را که مخلوطی از چند ماده می باشد آماده کرده و سپس محصول با طعم مورد نظر در دستگاه طعم زن یا میکسر ريخته می شوند و با چرخش مخزن دا محصول با طعم مورد نظر مخلوط می شود. محصول نهایی مرطوب است و نیاز به خشک شدن دارد به همین علت آنرا در دستگاه خشک کن با باد گرم قرار می دهند که شامل یک کوره و سرند سه متری می باشد. گرمای لازم در کوره ‎Sel‏ شنة ز هوای گرم بهتزیر سرقذ انتقال.مي پابد. بعد از ریختن محصول روی سرند. محصول توسط.متیستم: وییزه‌عکان"داده ‎isles nut‏ گرم

صفحه 5:
به آن می خورد و باعث خشک شدن آن می شود. محضول آماده شده توسط ذستكاه بالابق 2 بة مخزن دستكاه بسته بندى انتقال مى يابد و بعد از ريزش داخل مخزن دستكاه بسته بندى جهار توزين از طريق لايوهاى مشخص وارد قسمت وزن كردن شده و در آنجا وزن مى شود و داخل لفاف سلفون ريخته می شود و پس از دوخت و تاریخ زدن آماده عرضه در بازار می شود. ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی تام دستگاد بالار 2 ميكسر يا طعم زن قيمت به ريال 280000000 100000000

صفحه 6:
خشک کن با باد گرم بسته بندی چهار توزین تاریخ زن آتوماتیک پرکن گرآنولی شورکن و برشته ‎OS‏ 490000000 1180000000 40000000 600000000 250000000 دستگاه شورکن و برشته كن

صفحه 7:
دستگاه بالابر 2

صفحه 8:

صفحه 9:
۳ ie / ستكاه يركن كرانولى دستكاه ب

صفحه 10:

صفحه 11:

صفحه 12:
دستگاه میکسر یا طعم زن

صفحه 13:
دستگاه تاریخ زن اتوماتیک شتطة رميق وقضاهاق مسقن

صفحه 14:
سطح زمین سوله سالن توليد و دفاتر فنی تولید آنبار مواد آولیه انبار ابزار و قطعا آنبار محصول آدآری و رفاهی نگهبانی کارگری دیوارگشی و حصارکشی محوطه خاک ریزی و تسطیح پارگینگ و پیاده رو آیجاد فضای سبز و روشنایی محوطه جمع نیروی انسانی 420 600 400 200 120 200 50 82 550 500 300 250 225000 1800000 1600000 1600000 1600000 2500000 1950000 1950000 220000 50000 320000 150000 945000 1080000 ‘640000 320000 192000 500000 97500 159900 121000 25000 96000 37500 326890

صفحه 15:
S| E ۶ 5 + حقوق ماهیانه 600000: 0 500000 0 450000 0 450000 0 330000 0 380000 0 350000 0 عیدی یکسال 400000 0 400000 0 400000 0 400000 0 300000 0 350000 0 300000 0 كشال 165600 00 138000 00 124200 00 124200 00 ‘910800 0 104880 00 ‘966000 0 70420 70420 51708 23835 49194 T1857 60

صفحه 16:
wilslislgs مصرف سالیانه 850 1050 100000 123 45 واد عدد Kor قیمت ‎aly‏ ‎(Jy)‏ ‏455000 ‏00 215000 00 1500 25000 30000 قیمت کل (هزار ‎(Ju‏ ‏386750 ‏00 ‏225750 ‏00 150000 3125 1350 614044 75

صفحه 17:
هزینه تاسیسات تاسیسات سیستم گرمایش مايش | اكزوز قن تهویه | هوا هن تهوبه و نصب و راه اندازی ‎BF shel‏ آجرای شبکه گاز شبکه توزیع اهوای فشرده خرید و نصب تلفن حق اتشعاب آب | و لوله كشى هزينه قطعات يدكى اف ادج 6 قیمت واحد ‎(Sly)‏ ‏40000000 25000000 18000000 2500000 1500000 155000000 95000000 2000000 85000000 90000000 قیمت کل (هزار ریال) 40000 25000 36000 5000 6000 155000 95000 54000: 85000 90000 569000

صفحه 18:
کل فزیته .قاف سرمایه گذاری ثابتت شرح ‎aaa‏ هزينه ماشین ‎Fe‏ | تجهيزات خط تولد آهزینه تجهیز آزمایشگاه ssn a هزینه تاسیسات صعتی و ]غير صنعتى هزينه ماشين هاى حمل و نقل ينه تجهيزات كاركاه تعمير |و نگهداری هزینه ساختمانی خط تولید |و محوطه سازی هزینه گمرک و ترخیص و حمل رات | هزينه جرثقيل و باسكول هزينه نصب تجهيزاته مكانيكال, الكتريكال و تاسیسات هزینه های مشاورین هزیته های قبل از بهزم برداری | وسایل آداری هزار ريال 945000 7765000 255000. 407000 569000 145000 150000 3268900 110250 110000 165060 71000 695577 64100

صفحه 19:
جمع كل سرمایه گذاری 12009900 ثابت شرح سهم تسهيلات |جمع متقاضى إبانكى (هزار ريال) سرمايه 7 ]00000 1472088 ثابت 0 7 سرمايه در ]1662281 | 5000000 ]6662281 گردش جمع کل 8 | 1500000 | 2138316 سرمایه 0 8 گذاری قیمت تمام شده هر واحد تولید< 15886274 ريال نقطه سربه سر 9637.8 میزان فروش در نقطه سر به سر 485.19 ميليون ريال

صفحه 20:
* درتمامی محاسبات قیمت ها و هزینه ها مربوط به سال 85 تا 90 می باشد.(قیمت ماشین آلات در جدول اول مربوط به سال 99 می باشد.) محل اجرای طرح خراسان جنوبی- شهرک صنعتی بیرجند- کیلومتر 1 جاده بیرجند-خوسف

صفحه 21:
كارخانه مهراس كوير | ۱ ‎Mehraskavir Factory‏ ‎Goggle‏ © افروزان كوير يب ‏شهرک صنعتی ‏استان خراسان جنوبی ‎

صفحه 22:
1- بسته بندی خلاقانه محصول 2- برندسازی مناسب 3- تست رایگان محصول درهرهایپرمارکت توسط مشتریان 4- استفاده از طعم دهنده های متفاوت برای تولید محصولات جدید منابع: 1- پروژه امکان سنجی شرکت کارا در سال 1390 2- طرح تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار در سال 1385 3- مطالعات امکان سنجی طرح بسته بندی خشکبار در سال 1387 sanatkaranco.com ‏سایت‎ 4 5- سایت میدون( کسب و کار تولید و بسته بندی خشکبار)

صفحه 23:
6 سایت ۷۱۲۲۱۳۳۵۲ 7- کتاب اصول خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی دکتر حمید توکلی پور (فصل 10(

به نام خدا پروژه اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی طرح امکان سنجی احداث کارخانه فرآوری و بسته بندی خشکبار تهیه کننده :زینب ایران خواه زیرنظر استاد محترم آقای دکتر جهانگیر سال 1399 مقدمه و تاریخچه: یکی از قدیمیترین روش های نگهداری موادغذایی، استفاده از فرآیند خشک کردن می باشد .در طی هزاران سال بشر با استفاده Cاز نور آفتاب مواد غذایی را خشک کرده است اما آغاز خشک کردن صنعتی با استفاده از دستگاه های خشک کن به حدود 200سال پیش مربوط می شود .به کمک فرآیند Cخشک کردن عالوه بر ممانعت از فساد مواد غذایی ،وزن و حجم محصول کاهش یافته و باعث سهولت در بسته بندی ،حمل و نقل و انبارداریC می شود. آجیل و خشکبار معموال به میوه های دانه ای شکل گفته می شود که روی درخت های شکوفه ای یا بوته ای مستقیم Cرشد Cمی کنند و به صورت خام یا بوداده و خشک مصرف می شوند. برخی فواید مصرف خشکبارو آجیل: -1بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی -2پیشگیری Cاز بیماری های قلبی و پایین آوردن کلسترول Cبدن -3انرژی زایی -4افزایش Cقدرت مغزی -5جلوگیری از پوکی استخوان اهداف: -1افزایش طول عمر نگهداری محصوالت و ممانعت از فساد -2سهولت در انبارداری و حمل و نقل محصول بوسیله بسته بندی مناسب -3ایجاد اشتغال -4کمک به بهبود اقتصاد کشور با صادرات محصول روند تولید وبسته بندی: محصول اولیه داخل دستگاه باالبر Z Cریخته شده Cو سپس توسط کاسه های مخصوص به مخزن دستگاه تفت انتقال پیدا Cمی کند .نمک مورد نیاز برای تفت دادن توسط دستگاه باالبر نمک به داخل مخزن دستگاه تفت انتقال پیدا می کند و دستگاهC تفت و شورکن با حرارت ایجاد شده از مشعل داغ می شود وآجیل را برشته Cمی کند .این دستگاه توانایی برشته کردن انواع آجیل خام را دارد .بعد از مرحله تفت ،دستگاه Cسرند نمک برای خارج کردن محصول و جداسازی نمک اضافی از محصول مورد استفاده Cقرار می گیرد و با استفادهC از سیستم Cویبره محصول نهایی Cجداسازی Cو تخلیه می شود .برای طعم دار کردن محصول ،دستگاهC همزن آب ،طعم مورد نظر را که مخلوطی از چند ماده می باشد آماده کرده و سپس Cمحصول با طعم مورد نظر در دستگاه Cطعم زن یا میکسرC ریخته می شوند و با چرخش مخزن دستگاه، C محصول با طعم مورد نظر مخلوط می شود. محصول نهایی مرطوب است و نیاز به خشک شدن دارد به همین Cعلت آنرا در دستگاه Cخشک کن با باد گرم قرار می دهند که شامل یک کوره و سرند سه متری می باشد .گرمای الزم در کوره ایجاد شده و هوای گرم به زیر سرند Cانتقال می یابد .بعد از ریختن محصول روی سرند ،محصول توسط سیستم Cویبره تکان داده شده وهوای گرم به آن می خورد و باعث خشک شدن آن می شود. محصول آماده شده توسط دستگاه باالبر Z Cبه مخزن دستگاه بسته بندی انتقال می یابد و بعد از ریزش داخل مخزن دستگاه بسته بندی چهار توزین از طریق الیوهای مشخص وارد قسمت وزن کردن شده و در آنجا وزن می شود و داخل لفاف سلفون ریخته می شود و پس از دوخت و تاریخ زدن آماده عرضه در بازار می شود. ماشین آالت خط فرآوری و بسته بندی نام دستگاهC قیمت به ریال باالبر Z 280000000 میکسر یا طعم زن 100000000 خشک کن با باد گرم 490000000 بسته بندی چهار توزین 1180000000 تاریخ زن اتوماتیک 40000000 پرکن گرانولی 600000000 شورکن و برشته کن 250000000 دستگاه شورکن و برشته کن دستگاه باالبر Z دستگاه خشک کن با باد گرم دستگاه پرکن گرانولی دستگاه بسته بندی چهار توزین دستگاه میکسر یا طعم زن دستگاه تاریخ زن اتوماتیک سطح زمین و فضاهای مسقف محل مساح قیمت واحد (ریال) ت (مترC قیمت کل سطح زمین سوله سالن تولید و دفاتر فنی تولید مربع) 225000 420 0 1800000 600 945000 1080000 انبار مواد اولیه 400 1600000 640000 انبار ابزار و قطعات 200 1600000 320000 انبار محصول 120 1600000 192000 اداری و رفاهی 200 2500000 500000 نگهبانی 50 1950000 97500 کارگری 82 1950000 159900 دیوارکشی و حصارکشی محوطه خاک ریزی و تسطیح 550 220000 121000 500 50000 25000 پارکینگ و پیاده رو 300 320000 96000 ایجاد فضای سبز و روشنایی محوطه جمع 250 150000 37500 نیروی انسانی 326890 روی سانی ندس لید تعدا مدرک حقوق ماهیانه د عیدی یکسال بیمه یکسال حقوق سالیانه (هزار ریال) 18512 0 2 لیسان س 400000 600000 0 0 165600 00 1 لیسان س 400000 500000 0 0 138000 00 77800 لیسان س 400000 450000 0 0 124200 00 70420 شتیبانی 1 لیسان س 400000 450000 0 0 124200 00 70420 هبان 1 دیپلم 300000 330000 0 0 910800 0 51708 رگر هر 4 دیپلم 350000 380000 0 0 104880 00 23835 2 رگر اده 9 سیکل 300000 350000 0 0 966000 0 49194 0 ور لی و ری سابدار 1 مع 11857 60 مواد اولیه مواد اولیه مصرف سالیانه واحد انواع آجیل خام 850 تن قیمت کل قیمت (هزار واحد ریال) (ریال) 386750 455000 00 00 1050 تن 225750 215000 00 00 انواع خشکبار خام گونی جهت بسته بندی نمک 1500 150000 125 تن 25000 3125 گریس 45 ‏Kgr 30000 1350 جمع 100000عدد 614044 75 هزینه تاسیسات قیمت واحد تعد تاسیسات (ریال) اد سیستم گرمایش 40000000 1 سیستم سرمایش اگزوز فن تهویه هوا فن تهویه و نصب و راه اندازی اجرای B.F قیمت کل (هزار ریال) 40000 1 25000000 25000 2 18000000 36000 2 2500000 5000 4 1500000 6000 155000000 155000 95000000 95000 2000000 54000 85000000 85000 90000000 90000 اجرای شبکه گاز 1 1 شبکه توزیع هوای فشرده 2 خرید و نصب خط تلفن حق انشعاب آب 1 و لوله کشی 1 هزینه قطعات یدکی جمع 569000 کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت شرح هزینه خرید زمین هزینه ماشین آالت و تجهیزات خط تولید هزینه تجهیز آزمایشگاه هزینه تاسیسات برقی و کنترلی هزینه تاسیسات صنعتی و غیر صنعتی هزینه ماشین های حمل و نقل هزینه تجهیزات Cکارگاه تعمیر و نگهداری هزینه ساختمانی خط تولید و محوطه سازی هزینه گمرک و ترخیص و حمل تجهیزات هزینه جرثقیل Cو باسکول هزینه نصب تجهیزاتC مکانیکال ،الکتریکال و تاسیسات هزینه های مشاورین هزینه های قبل از بهره برداری وسایل اداری هزار ریال 945000 7765000 255000 407000 569000 145000 150000 3268900 110250 110000 165060 71000 695577 64100 جمع کل سرمایه گذاری ثابت طرح 12009900 جمع تسهیالت سهم شرح (هزار بانکی متقاضی ریال) 1472088 1000000 4720887 سرمایه 7 0 ثابت سرمایه در 6662281 5000000 1662281 گردش 2138316 1500000 6383168 جمع کل 8 0 سرمایه گذاری قیمت تمام شده هر واحد تولید= 15886274 ریال نقطه سربه سر=%37.8 C میزان فروش در نقطه سر به سر= 485.19 میلیون ریال * درتمامی Cمحاسبات قیمت Cها و هزینه ها مربوط Cبه سال 85تا 90می باشد(.قیمت Cماشین آالت در جدول اول مربوط به سال 99می باشد). محل اجرای طرح خراسان جنوبی -شهرک صنعتی بیرجند C-کیلومتر 11جاده بیرجند-خوسف پیشنهاداتC: -1بسته بندی خالقانه محصول -2برندسازی مناسب -3تست رایگان محصول درهرهایپرمارکت Cتوسط مشتریان -4استفاده از طعم دهنده های متفاوت برای تولید محصوالت جدید منابع: -1پروژه Cامکان سنجی شرکت کارا در سال 1390 -2طرح تولید و بسته بندی Cآجیل و خشکبار در سال 1385 -3مطالعات امکان سنجی طرح بسته بندی خشکبار در سال 1387 -4سایت sanatkaranco.com -5سایت میدون( کسب و کار تولید و بسته بندی خشکبار) -6سایت vitrinnet.c -7کتاب اصول خشک کردن مواد غذایی و محصوالت کشاورزی دکتر حمید توکلی پور (فصل )10

10,000 تومان