صفحه 1:
به نام خدا
پروژه اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی
طرح امکان سنجی احداث کارخانه فرآوری و
بسته بندی خشکبار
تهیه کننده: زینب ایزان خواه
زیرنظر استاد محترم آقای دکتر جهانگیر
سال 1399
صفحه 2:
مقدمه و تاریخچه:
یکی از قدیمیترین روش های نگهداری موادغذایی,
استفاده از فرآیند خشک کردن می باشد. در طی
هزاران سال بشر با استفاده از نور آفتاب مواد
غذایی را خشک کرده است اما آغاز خشک کردن
صنعتی با استفاده از دستگاه های خشک کن به
خدود.200 نیتال پیش فزبوط می نهنود. بة "کمک
فرآیند خشک کردن علاوه بر ممانعت از فساد مواد
غذایی, وزن و حجم محصول کاهش يافته و باعث
سهولت در بسته بندی, حمل و نقل و انبارداری
می شود.
آجیل و خشکبار معمولا به میوه های دانه ای شکل
گفته می شود که روی درخت های شکوفه ای یا
بوته ای مستقیم رشد می کنند و به صورت خام یا
بوداده و خشک مصرف می شوند.
برخی فواید مصرف خشکبارو اجیل:
1- بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی
2 پیشگیری از بیماری های قلبی و پایین آوردن
کلسترول بدن
3- انرژی زایی
صفحه 3:
4- افزایش قدرت مغزی
5- جلوگیری از پوکی استخوان
اهداف:
1- افزایش طول عمر نگهداری محصولات و
ممانعت از فساد
2- سهولت در انبارداری و حمل و نقل
محصول بوسیله بسته بندی مناسب
3- ایجاد اشتغال
4- کمک به بهبود اقتصاد کشور با صادرات
محصول
روند تولید وبسته بندی:
صفحه 4:
محصول اولیه داخل دستگاه بالابی 2 ریخته شده و
سس توسط كاشة فاق مخضصوص به تحزن
دستكاة تت انتقال بيدا فى كند. نفك مورد تيال
برای تفت دادن توسط دستگاه بالابر نمک به داخل
مخزن دستكاه تفت انتقال بيدا مى كند ودستكام
تفت و شوركن با حرارت ايجاد شده از مشعل داغ
می شود واجیل را برشته می كنذ: اين دستكاه
توانایی برشته کردن انواع آجیل خام را دارد. بعد
از مرحله تفت دستگاه سرند نمک Sly خارج
کردن محصول و جداسازی نمک اضافی از
محضول مورد. استفاده فران مت گیزدوبا اسماده
از سیستم ویبره محصول نهایی جداسازی و تخلیه
می شود. برای طعم دار کردن محصول, دستگام
همزن آب. طعم مورد نظر را که مخلوطی از چند
ماده می باشد آماده کرده و سپس محصول با
طعم مورد نظر در دستگاه طعم زن یا میکسر
ريخته می شوند و با چرخش مخزن دا
محصول با طعم مورد نظر مخلوط می شود.
محصول نهایی مرطوب است و نیاز به خشک
شدن دارد به همین علت آنرا در دستگاه خشک کن
با باد گرم قرار می دهند که شامل یک کوره و
سرند سه متری می باشد. گرمای لازم در کوره
Sel شنة ز هوای گرم بهتزیر سرقذ انتقال.مي
پابد. بعد از ریختن محصول روی سرند. محصول
توسط.متیستم: وییزهعکان"داده isles nut گرم
صفحه 5:
به آن می خورد و باعث خشک شدن آن می شود.
محضول آماده شده توسط ذستكاه بالابق 2 بة
مخزن دستكاه بسته بندى انتقال مى يابد و بعد از
ريزش داخل مخزن دستكاه بسته بندى جهار توزين
از طريق لايوهاى مشخص وارد قسمت وزن كردن
شده و در آنجا وزن مى شود و داخل لفاف سلفون
ريخته می شود و پس از دوخت و تاریخ زدن آماده
عرضه در بازار می شود.
ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی
تام دستگاد
بالار 2
ميكسر يا طعم زن
قيمت به ريال
280000000
100000000
صفحه 6:
خشک کن با باد گرم
بسته بندی چهار توزین
تاریخ زن آتوماتیک
پرکن گرآنولی
شورکن و برشته OS
490000000
1180000000
40000000
600000000
250000000
دستگاه شورکن و برشته كن
صفحه 7:
دستگاه بالابر 2
صفحه 8:
صفحه 9:
۳ ie /
ستكاه يركن كرانولى
دستكاه ب
صفحه 10:
صفحه 11:
صفحه 12:
دستگاه میکسر یا طعم زن
صفحه 13:
دستگاه تاریخ زن اتوماتیک
شتطة رميق وقضاهاق مسقن
صفحه 14:
سطح زمین
سوله سالن توليد و
دفاتر فنی تولید
آنبار مواد آولیه
انبار ابزار و قطعا
آنبار محصول
آدآری و رفاهی
نگهبانی
کارگری
دیوارگشی و
حصارکشی محوطه
خاک ریزی و تسطیح
پارگینگ و پیاده رو
آیجاد فضای سبز و
روشنایی محوطه
جمع
نیروی انسانی
420
600
400
200
120
200
50
82
550
500
300
250
225000
1800000
1600000
1600000
1600000
2500000
1950000
1950000
220000
50000
320000
150000
945000
1080000
‘640000
320000
192000
500000
97500
159900
121000
25000
96000
37500
326890
صفحه 15:
S|
E
۶
5 +
حقوق
ماهیانه
600000:
0
500000
0
450000
0
450000
0
330000
0
380000
0
350000
0
عیدی
یکسال
400000
0
400000
0
400000
0
400000
0
300000
0
350000
0
300000
0
كشال
165600
00
138000
00
124200
00
124200
00
‘910800
0
104880
00
‘966000
0
70420
70420
51708
23835
49194
T1857
60
صفحه 16:
wilslislgs
مصرف
سالیانه
850
1050
100000
123
45
واد
عدد
Kor
قیمت
aly
(Jy)
455000
00
215000
00
1500
25000
30000
قیمت کل
(هزار
(Ju
386750
00
225750
00
150000
3125
1350
614044
75
صفحه 17:
هزینه تاسیسات
تاسیسات
سیستم گرمایش
مايش
| اكزوز قن تهویه
| هوا
هن تهوبه و
نصب و راه
اندازی
BF shel
آجرای شبکه گاز
شبکه توزیع
اهوای فشرده
خرید و نصب
تلفن
حق اتشعاب آب
| و لوله كشى
هزينه قطعات
يدكى
اف
ادج
6
قیمت واحد
(Sly)
40000000
25000000
18000000
2500000
1500000
155000000
95000000
2000000
85000000
90000000
قیمت کل
(هزار ریال)
40000
25000
36000
5000
6000
155000
95000
54000:
85000
90000
569000
صفحه 18:
کل فزیته .قاف سرمایه گذاری ثابتت
شرح
aaa
هزينه ماشین Fe
| تجهيزات خط تولد
آهزینه تجهیز آزمایشگاه
ssn a
هزینه تاسیسات صعتی و
]غير صنعتى
هزينه ماشين هاى حمل و
نقل
ينه تجهيزات كاركاه تعمير
|و نگهداری
هزینه ساختمانی خط تولید
|و محوطه سازی
هزینه گمرک و ترخیص و
حمل رات
| هزينه جرثقيل و باسكول
هزينه نصب تجهيزاته
مكانيكال, الكتريكال و
تاسیسات
هزینه های مشاورین
هزیته های قبل از بهزم
برداری
| وسایل آداری
هزار ريال
945000
7765000
255000.
407000
569000
145000
150000
3268900
110250
110000
165060
71000
695577
64100
صفحه 19:
جمع كل سرمایه گذاری 12009900
ثابت
شرح سهم تسهيلات |جمع
متقاضى إبانكى (هزار
ريال)
سرمايه 7 ]00000 1472088
ثابت 0 7
سرمايه در ]1662281 | 5000000 ]6662281
گردش
جمع کل 8 | 1500000 | 2138316
سرمایه 0 8
گذاری
قیمت تمام شده هر واحد تولید< 15886274
ريال
نقطه سربه سر 9637.8
میزان فروش در نقطه سر به سر 485.19
ميليون ريال
صفحه 20:
* درتمامی محاسبات قیمت ها و هزینه ها مربوط به
سال 85 تا 90 می باشد.(قیمت ماشین آلات در
جدول اول مربوط به سال 99 می باشد.)
محل اجرای طرح
خراسان جنوبی- شهرک صنعتی بیرجند- کیلومتر
1 جاده بیرجند-خوسف
صفحه 21:
كارخانه مهراس كوير | ۱
Mehraskavir Factory
Goggle © افروزان كوير يب
شهرک صنعتی
استان خراسان جنوبی
صفحه 22:
1- بسته بندی خلاقانه محصول
2- برندسازی مناسب
3- تست رایگان محصول درهرهایپرمارکت توسط
مشتریان
4- استفاده از طعم دهنده های متفاوت برای تولید
محصولات جدید
منابع:
1- پروژه امکان سنجی شرکت کارا در سال
1390
2- طرح تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار در
سال 1385
3- مطالعات امکان سنجی طرح بسته بندی
خشکبار در سال 1387
sanatkaranco.com سایت 4
5- سایت میدون( کسب و کار تولید و بسته بندی
خشکبار)
صفحه 23:
6 سایت ۷۱۲۲۱۳۳۵۲
7- کتاب اصول خشک کردن مواد غذایی و
محصولات کشاورزی دکتر حمید توکلی پور (فصل
10(
به نام خدا
پروژه اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی
طرح امکان سنجی احداث کارخانه فرآوری و
بسته بندی خشکبار
تهیه کننده :زینب ایران خواه
زیرنظر استاد محترم آقای دکتر جهانگیر
سال 1399
مقدمه و تاریخچه:
یکی از قدیمیترین روش های نگهداری موادغذایی،
استفاده از فرآیند خشک کردن می باشد .در طی
هزاران سال بشر با استفاده Cاز نور آفتاب مواد
غذایی را خشک کرده است اما آغاز خشک کردن
صنعتی با استفاده از دستگاه های خشک کن به
حدود 200سال پیش مربوط می شود .به کمک
فرآیند Cخشک کردن عالوه بر ممانعت از فساد مواد
غذایی ،وزن و حجم محصول کاهش یافته و باعث
سهولت در بسته بندی ،حمل و نقل و انبارداریC
می شود.
آجیل و خشکبار معموال به میوه های دانه ای شکل
گفته می شود که روی درخت های شکوفه ای یا
بوته ای مستقیم Cرشد Cمی کنند و به صورت خام یا
بوداده و خشک مصرف می شوند.
برخی فواید مصرف خشکبارو آجیل:
-1بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی
-2پیشگیری Cاز بیماری های قلبی و پایین آوردن
کلسترول Cبدن
-3انرژی زایی
-4افزایش Cقدرت مغزی
-5جلوگیری از پوکی استخوان
اهداف:
-1افزایش طول عمر نگهداری محصوالت و
ممانعت از فساد
-2سهولت در انبارداری و حمل و نقل
محصول بوسیله بسته بندی مناسب
-3ایجاد اشتغال
-4کمک به بهبود اقتصاد کشور با صادرات
محصول
روند تولید وبسته بندی:
محصول اولیه داخل دستگاه باالبر Z Cریخته شده Cو
سپس توسط کاسه های مخصوص به مخزن
دستگاه تفت انتقال پیدا Cمی کند .نمک مورد نیاز
برای تفت دادن توسط دستگاه باالبر نمک به داخل
مخزن دستگاه تفت انتقال پیدا می کند و دستگاهC
تفت و شورکن با حرارت ایجاد شده از مشعل داغ
می شود وآجیل را برشته Cمی کند .این دستگاه
توانایی برشته کردن انواع آجیل خام را دارد .بعد
از مرحله تفت ،دستگاه Cسرند نمک برای خارج
کردن محصول و جداسازی نمک اضافی از
محصول مورد استفاده Cقرار می گیرد و با استفادهC
از سیستم Cویبره محصول نهایی Cجداسازی Cو تخلیه
می شود .برای طعم دار کردن محصول ،دستگاهC
همزن آب ،طعم مورد نظر را که مخلوطی از چند
ماده می باشد آماده کرده و سپس Cمحصول با
طعم مورد نظر در دستگاه Cطعم زن یا میکسرC
ریخته می شوند و با چرخش مخزن دستگاه، C
محصول با طعم مورد نظر مخلوط می شود.
محصول نهایی مرطوب است و نیاز به خشک
شدن دارد به همین Cعلت آنرا در دستگاه Cخشک کن
با باد گرم قرار می دهند که شامل یک کوره و
سرند سه متری می باشد .گرمای الزم در کوره
ایجاد شده و هوای گرم به زیر سرند Cانتقال می
یابد .بعد از ریختن محصول روی سرند ،محصول
توسط سیستم Cویبره تکان داده شده وهوای گرم
به آن می خورد و باعث خشک شدن آن می شود.
محصول آماده شده توسط دستگاه باالبر Z Cبه
مخزن دستگاه بسته بندی انتقال می یابد و بعد از
ریزش داخل مخزن دستگاه بسته بندی چهار توزین
از طریق الیوهای مشخص وارد قسمت وزن کردن
شده و در آنجا وزن می شود و داخل لفاف سلفون
ریخته می شود و پس از دوخت و تاریخ زدن آماده
عرضه در بازار می شود.
ماشین آالت خط فرآوری و بسته بندی
نام دستگاهC
قیمت به ریال
باالبر Z
280000000
میکسر یا طعم زن
100000000
خشک کن با باد گرم
490000000
بسته بندی چهار توزین
1180000000
تاریخ زن اتوماتیک
40000000
پرکن گرانولی
600000000
شورکن و برشته کن
250000000
دستگاه شورکن و برشته کن
دستگاه باالبر Z
دستگاه خشک کن با باد گرم
دستگاه پرکن گرانولی
دستگاه بسته بندی چهار توزین
دستگاه میکسر یا طعم زن
دستگاه تاریخ زن اتوماتیک
سطح زمین و فضاهای مسقف
محل
مساح قیمت واحد
(ریال)
ت
(مترC
قیمت کل
سطح زمین
سوله سالن تولید و
دفاتر فنی تولید
مربع)
225000 420
0
1800000 600
945000
1080000
انبار مواد اولیه
400
1600000
640000
انبار ابزار و قطعات
200
1600000
320000
انبار محصول
120
1600000
192000
اداری و رفاهی
200
2500000
500000
نگهبانی
50
1950000
97500
کارگری
82
1950000
159900
دیوارکشی و
حصارکشی محوطه
خاک ریزی و تسطیح
550
220000
121000
500
50000
25000
پارکینگ و پیاده رو
300
320000
96000
ایجاد فضای سبز و
روشنایی محوطه
جمع
250
150000
37500
نیروی انسانی
326890
روی
سانی
ندس
لید
تعدا مدرک حقوق
ماهیانه
د
عیدی
یکسال
بیمه
یکسال
حقوق
سالیانه
(هزار
ریال)
18512
0
2
لیسان
س
400000 600000
0
0
165600
00
1
لیسان
س
400000 500000
0
0
138000
00
77800
لیسان
س
400000 450000
0
0
124200
00
70420
شتیبانی 1
لیسان
س
400000 450000
0
0
124200
00
70420
هبان
1
دیپلم
300000 330000
0
0
910800
0
51708
رگر
هر
4
دیپلم
350000 380000
0
0
104880
00
23835
2
رگر
اده
9
سیکل 300000 350000
0
0
966000
0
49194
0
ور
لی و
ری
سابدار 1
مع
11857
60
مواد اولیه
مواد
اولیه
مصرف
سالیانه
واحد
انواع
آجیل خام
850
تن
قیمت کل
قیمت
(هزار
واحد
ریال)
(ریال)
386750 455000
00
00
1050
تن
225750 215000
00
00
انواع
خشکبار
خام
گونی
جهت
بسته
بندی
نمک
1500
150000
125
تن
25000
3125
گریس
45
Kgr
30000
1350
جمع
100000عدد
614044
75
هزینه تاسیسات
قیمت واحد
تعد
تاسیسات
(ریال)
اد
سیستم گرمایش 40000000 1
سیستم
سرمایش
اگزوز فن تهویه
هوا
فن تهویه و
نصب و راه
اندازی
اجرای B.F
قیمت کل
(هزار ریال)
40000
1
25000000
25000
2
18000000
36000
2
2500000
5000
4
1500000
6000
155000000
155000
95000000
95000
2000000
54000
85000000
85000
90000000
90000
اجرای شبکه گاز 1
1
شبکه توزیع
هوای فشرده
2
خرید و نصب
خط تلفن
حق انشعاب آب 1
و لوله کشی
1
هزینه قطعات
یدکی
جمع
569000
کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت
شرح
هزینه خرید زمین
هزینه ماشین آالت و
تجهیزات خط تولید
هزینه تجهیز آزمایشگاه
هزینه تاسیسات برقی و
کنترلی
هزینه تاسیسات صنعتی و
غیر صنعتی
هزینه ماشین های حمل و
نقل
هزینه تجهیزات Cکارگاه تعمیر
و نگهداری
هزینه ساختمانی خط تولید
و محوطه سازی
هزینه گمرک و ترخیص و
حمل تجهیزات
هزینه جرثقیل Cو باسکول
هزینه نصب تجهیزاتC
مکانیکال ،الکتریکال و
تاسیسات
هزینه های مشاورین
هزینه های قبل از بهره
برداری
وسایل اداری
هزار ریال
945000
7765000
255000
407000
569000
145000
150000
3268900
110250
110000
165060
71000
695577
64100
جمع کل سرمایه گذاری
ثابت طرح
12009900
جمع
تسهیالت
سهم
شرح
(هزار
بانکی
متقاضی
ریال)
1472088 1000000 4720887
سرمایه
7
0
ثابت
سرمایه در 6662281 5000000 1662281
گردش
2138316 1500000 6383168
جمع کل
8
0
سرمایه
گذاری
قیمت تمام شده هر واحد تولید= 15886274
ریال
نقطه سربه سر=%37.8 C
میزان فروش در نقطه سر به سر= 485.19
میلیون ریال
* درتمامی Cمحاسبات قیمت Cها و هزینه ها مربوط Cبه
سال 85تا 90می باشد(.قیمت Cماشین آالت در
جدول اول مربوط به سال 99می باشد).
محل اجرای طرح
خراسان جنوبی -شهرک صنعتی بیرجند C-کیلومتر
11جاده بیرجند-خوسف
پیشنهاداتC:
-1بسته بندی خالقانه محصول
-2برندسازی مناسب
-3تست رایگان محصول درهرهایپرمارکت Cتوسط
مشتریان
-4استفاده از طعم دهنده های متفاوت برای تولید
محصوالت جدید
منابع:
-1پروژه Cامکان سنجی شرکت کارا در سال
1390
-2طرح تولید و بسته بندی Cآجیل و خشکبار در
سال 1385
-3مطالعات امکان سنجی طرح بسته بندی
خشکبار در سال 1387
-4سایت sanatkaranco.com
-5سایت میدون( کسب و کار تولید و بسته بندی
خشکبار)
-6سایت vitrinnet.c
-7کتاب اصول خشک کردن مواد غذایی و
محصوالت کشاورزی دکتر حمید توکلی پور (فصل
)10