صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
انواع عوامل عفونتزا را تشريح نمايند.
در خصوص زنجیره عفونت توضیحاتی ارائه بدهند.
مراحل جرخه عفونت را مشخص نمايند.
ed ل ليس ا
روش هاى كنترل عفونت در بيمارستان را تشريح نمايند.
صفحه 4:
Seon eee
این تیا بر ال سای به ساست سای ers en
۱
رود و حفاظت از خود و مددجویان در برابر آن از اولویت های پیشگیری و
مراقبت های درمانی می باشد.
پیشگیری و کنترل عفونت یکی از اهداف اولیه پرسنل بهداشتی است.
Fee oes ceed We er oem ee [nr eran resco Ul Pee reer =2y
میکروارگانیسم های بیماری زا راه های پیشگیری و مهار آن را یاد گرفته و
axe OS OU eal eee por Cope
صفحه 5:
کنترل عفونت
9 Ces B Sern cs)
۱ Laure et Rone bn eel Bye
صفحه 6:
تعاریف واژه های عفونت
عفونت آندوژن : عونت هایی که از درون
۱
* عفونت اكزوزن : عفونت هاى كه خارج از
ل
نیسم های غیر مفیدی که
1۱ rene
SO ee i eee
YSIS Pres oy eens ey
فیزیولوژیک سلول و به خطر انداختن
۱
|70 Te ere
Be Snr nese
ل
توسط باكترى زنده ترشح و ودر بدن
منتشر می گردد.
صفحه 7:
تعاريف وازه هاى عفونت 96
هل
۴ سمپتوماتیک )9 ا 2 0
* آسمیتوماتیک : عفونت بدون علایم
* کلونی : بدون وجود علایم و ایجاد یک تجمع از عوامل عفونی»
صفحه 8:
BREAKING THE CHAIN OF INFECTION
INFECTIOUS
Rapid, accurate
Treatment of AGENT (decade of
موه ی ۳
سمي Wien Wiens Employee bealth
Protezoal
SUSCEPTIBLE ۲ 5
HOST Faviroamental
رو و sanitation
تمس pPisbetee - Surgery - Burns Equipment Disinfection
Cardiopulmonary INVOLVES ALL sterilization
HEALTH
imple PROFESSIONALS ۱
Technique Mandwashing
Control of
Catheter excretions &
Care secretions
هت Trash & waste
Care ۷ disposal
صفحه 9:
| |
خروج عامل عفونت ورود به بدن Ob no
یر انتقال
صفحه 10:
تعربف عفونت
* فرايندى كه در آن عامل بيمارى زا به بدن افراد حمله كرده و رشد و تكثير
يافته و باعث آسيب رساندن فرد مى شود.
* پدیده ای که میزبان به دلیل تهاجم عامل بیماری زا دچار آسیب می شود.
صفحه 11:
عوامل عفونی
© ياكترى ها : ١ - تهاجم به يافت سالم : بالموتلا به مخاط روه حمله كرده و سسيب اسهال حاد مى شو
*_استافيلوكوكها واستريتوكوكها باعث عفونت زخم ويافتهاى ترم مى شوند.
Sis eee seer yess! ©
eee to er nee ae ل Sn
/|\+ eres
0
صفحه 12:
ا Pe
SNCs err nS at cee OS ao ۱[
* انسانء كياه. حیوان» پرندگان» خاک. بند پایان مفل پشه شپش و
کک با سیی ک 0
و ۰
* ویروس هاری در سگ
See ers Tine
صفحه 13:
مخزن
دو مخزن عمده احتمالی عفونت در بیمارستان :
۱- دست های کارکنان در صورت آلوده شدن
peel eset
renee ewe SB) ۳
توانند مخزنی برای عفونت شوند.
صفحه 14:
محزن
COE Te ORI Re he er i
مايعات درون بدن : خون و بزاق
cen isle ets
صفحه 15:
راه خروج
ز یسک چرخه ی عفونت راه خروجی است که از طریسق آن
SPOTS ate er re Sy
اركانيسم ها بايد بتوانند به طريقى از مخزن خارج شوند.
ewe sar) ا ie
انتقال بیماری صورت گیرد این راه ها عبارتند از :
0 ee) nee ere
ren Toren nC ewes HOSTS Se ence 0 م
صفحه 16:
روش های انتقال
Bs [ree es ree ea
۱ a Tee ee ea Tee al
| oN Ree rae Sey
ere Ere ee PPT Eee: PN ets
Ree sr Ser ean We rere Bees nes Tee ee emene eve er ee eo
۴ - حیوانات : مثل جوندگان
صفحه 17:
راه ورود
براى رسيدن اركانيسم به ميزبان» وجود راه ورود ضرورى است :
علدو بر اسن ار را ار
تا عفونت رخ دهد. مثال باكترى سل در تماس بوستى انتقال نمى يابد تنها از راه تنفسى
انتقال می یابد.
با اس اس(
صفحه 18:
۱
TT ees eee ene sn Es ewe re
مداخلات تشخیصی و درمان می باشد.
۱ CSB cae ea
DeLee aR CNY teh Dd ote ST ay Ie aed aS TCS CB EC!
صفحه 19:
Nutriti#n Matters
مراحل عفونت
* دوره كمون يا نهفتكى : فاصله بين ورود عوامل بيمارى زا به بدن و بروز علايم عفونت
AT SEC ا ال م ا ا Pay Farr yee
۳
* دوره اصلی و حاد بیمار ی: ظهور علایم اختصاصی عفونت
CB eed re ed eee el teed =e) eed Da ال و
صفحه 20:
آمار عفونت های بیمارستانی
۳
ل ۱
ا ا ل ل ا الل ا
افزایش هزینه ها تا ۴۵ بیلیون دلار در سال
صفحه 21:
۳۰
به عفونتی گفته ۱
رک می سو زو زارد بر sl lie Io Shien)
كننده عفونت در بيمارستان روى داده باشد
ال |
صفحه 22:
۱
۱
- 0
رت ورور eo رات یم بیط رسای
عفونت جراحی که سومین عفونت شایع بیمارستانی است و ۲۴ درصد کل
عفونت های بیمارستانی را به خود اختصاص می دهد
صفحه 23:
مهم ترين عوامل خطر ساز
ا ل ا لت 50-0-0002
ا ا ا oe
۲ ۶ - پروسیجرهای تشخیصی
7 - نقص سيستم ايمنى(ديايت و
ایدن ۳
000008
ضعف سيستم ايمنى (راديوترايى CRONE Sr
صفحه 24:
ا ل ل AS
* کانتر ساکن
* تداوم كاتتر كذارى
۹
پار شدن سیستم تخلیه بسته
؟ استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف (کاندیدا)
عدم رعايت نكات بهداشتى هنكام سونداز
صفحه 25:
eer ترق
00 ا
۱ ced
۱خارج کردن کانتر در اولین فرصت ممکن
cay
ید بر شستشوی دست ها
۲برقراری یک سیستم تخلیه ای بسته و غیر مسدود
leh eset: یی ین بر وس سیر برد
econ Erne yee tay 1
Be a ete nt)
Pepe Cae ceat ier OP Te ae eres tenner)
صفحه 26:
عفونت هاى 0 دستكاه
Pep Teen meen: [Peer te earns ed
بیماری زمینه ای شدید (مانند بیماری مزمن ریوی)
لوله گذاری تنفسی مثل لوله گذاری تراشه
۱ een ere cea else ae
سن بالا
] ert ad
Perce renrl i nora teen corre kale Sit Set ne
صفحه 27:
* شناسایی بیماران مستعد به پنومونی بیمارستانی
a ge eee ee heed
Fe OE Deine SE Bead tlie
* شستن مكرر دست ها توسط برسنل بزشكى و يرستارى
000 ae teeter en cme Ona a a
صفحه 28:
ی كت
: *علل ایجاد کننده
۱
OCMC nC Tee Te See eee tet tered
گاهی عفونت ایجاد می شود.
عوامل تشدید. کننده:
اشخاص مسن
تغذیه ناکافی
eo OS Rees Teal ied
صفحه 29:
95
ee)
استفاده از آنتی بیوتیک های خاص مثل نئومایسین پیش از جراحی در دستگاه گوارش بسرای اسستریل
”2
اتميز كردن كامل يوست قبل از جراحى
استفاده هر جه كمتر از بخيه
صفحه 30:
پیشگیری از عفونت ها
ل لك لت
ی کت
eS Cs ee ee
ام سم( بات اس
تا(
MET SALLY. eles
If you're touching people,
you're touching germs.
ie eS یت
برونکوسکو:
صفحه 31:
كنترل عفونت در مراكز بهداشتى درمانى
an roe nec ا ا ا SOS
۱
* احتیاط های جدا سازی : به عنوان راهنمایی برای پیشگیری از انتقال ميكرواركانيسم در بیمارستا
Brae eee en)
۲ - احتیاط های براساس انتقال
صفحه 32:
احتیاطات استاندارد
شستن دست
Peer Sree)
*ماسک ۱ a
me) i
۳
pee one 3 لب 1
0 ۲
i al 3 ۳
صفحه 33:
Full Personal Protective Equipment
صفحه 34:
شستن دست ها
۱
شستن دست ها ۵۰ درصد عفونت بیمارستان را کاهش می دهد.
*قبل و بعد از تماس با بیمار
1
res و
*قبل و بعد از درآوردن دستکش ها
صفحه 35:
اندیکاسیونهای شستن دست
۱ پس از خارج کردن دستکشها از دست.
۲ در شروع شیفت کاری
که اوه شین دموا بز یی رس تردن مرن
0000
010
peer
۲ قبل Fe eer ne een er re ihe er rem ie WE Ion Pe
۸ قبل و بعد از تماس با زخم
52020111
۰ . بعد از دست زدن به اشیابی که احتمال آلودگی آنها با میکروبهای بیماربزا وجود دارد مانند ظروف اندازه گیری ادرار بیماران و
يك
eee ean و eA
peerage Teer reer iets ror)
صفحه 36:
Soren Gla gh casein Sa + ها از محمط و پرصتیل بم میمار کاربرد دار
۳+ چمت پیشگیری ور انتعال میکروارکانیسم ها از محیعد و پرستل یه بیمار اربوت دارد :سانش اقداماتی که در بالین پیهار امس با خوی.
et ste لماز به وصایت تکانت استریل هو الجام آی ester te weeny wd
eat Bl dee sheet hE ye GS DE cat ee OF میمارازی یگ مد کار اسب رود
4۴ جمهت جاح ee gan UES جماو يه مرسئل. محيط اطراف و بمماوات ديعو جاريوى حارف
هه جیمت پیشگیری ار اسعال میک واوگانیسم از بیمار بد پرستل و مخیط اطراف و سای پیماوان انجام.
صفحه 37:
۱۳
0 or ie
* استفاده از صابون معمولی کافی است و نیازی به استفاده از
may eo اك
صفحه 38:
RW epee ee nes ea
الا تمام سطوح را به طور كامل شستشو دهيد كه شامل ساعد. ينجه هاء يشت دستها. انكشتان و زير ناخنها
الا آبكشى دستها
صفحه 39:
صفحه 40:
شستن دست ها
| صابونهای معمولی و آبکشی باعث میشود تا میکروارگانیسمها a
ازدود op Seo eed Tec er re. Bees ye
5 00
(روش مكانيكى).
50 1555-2
۱ بن میکروارگانیسمها یامهار ر
What garmgare on our hands 77
آن ضد عفونى كردن كويند.
صفحه 41:
صفحه 42:
استفاده از دستکش
تماس با ترشحات و مواد دفعی بدن
ره ال رس
1۱ PR TOM TEE ees yery
: دستکش باید
مج آستین گان را بپوشاند.
ERS eo cee)
Re Sener Tes toes
بين هر بار انجام مراقبت از بيمارى كه حامل ميكرواركانيسم هاست تعويض شود.
01 1 1 1 1 1 پس از استفاده و پیش از ارائه مراقبت به بیمار
000000
صفحه 43:
تا
* پیشگیری از آلودگی لباس کارکنان با خون و مایعات بدن بیمار
* سد حفاظتی فراهم می کند و بایدقبل از ورود به اتاق بیمار پوشیده شود
كان بايد. يكبار مصرف و يا از جنس قابل شستشو باشد.
آستین 2200
گان باید یقه ا نباشد(
اندازه گان باید مناسب باشد و نواحی مورد نیاز بدن را بپوشاند.(بلندی گان باید تا زیرزانو باشد.
بند پلاستیکی روی ان پوشیده شود.
گان باید ضد آب باشد و در غیر اینصورت باید یک
1
صفحه 44:
200000001000000
انقال مى يابتد يا ذرات كوج كه مى توانند در هوا معلسق مانسده واز فواصل
۱
Re ee eect ال
صفحه 45:
محافظهای چشمی
Fe Spe ee oir oe eae Socal IN OES 1 1 0
ل 000
صفحه 46:
کلاه و کفش
ابى انجام مى شوند يرسئل بايد كلاه يا روسرى هايى بيوشند كه كاملا" موها را
در بخش های ویژه که روشهای تهاجمی |
5257
پرسنل باید کفش های اختصاصی بپوشند که به راحتی قابل تمیز کردن باشند.
صفحه 47:
صفحه 48:
صفحه 49:
صفحه 50:
صفحه 51:
1
صفحه 52:
۱
ل 6
ارو
۱
ع. ماسى
| tiene,
م۳
صفحه 53:
TICS ree SES Bits ene)
اجتناب از صدمه جلدی مهمترین جنبه ی کاهش عفونت خونی است در هنگام کار با سوزن ها . تیغ ها و دیگر اجسام تیز با
دقت خاصی نمود.
سرسوزنها و سایر اجسام نوک تیز در ظروف مقاوم به سوراخ و مخزنهای مخصوص وسایل آلسوده نسوک تسیز (سفتی باکس)
۳
اب از گذاشتن مجدد درپوش سوزنها
Pee ETI or
تجهیزات مورد استفاده شسته و در صورت لزوم ضدعفونی و يا استریل شوند.
|
صفحه 54:
BLUNT EXIT
صفحه 55:
ضدعفونی
۱
a هر
۱
RRC ese ne iE oer tere Se) te
هاء محلول ۵ درصد برای اشیاء بی جان
و و
ار
* ابزاكسيد هيدروزن ع-1درصد: ضدعفوتى دهان ورياك كردن زخم ها
* يوويدون أيوداين ٠١ درصد ابتاد بن) : ضدعفوتى يوست قبل از جراحى
صفحه 56:
استريل كردن
تخریب کامل یا حذف تمام میکروبها و اسپور آنها
a Path rd) ۱3
*روشهاى فيزيكى :
لا ۱
كه
11 1 2011011111
*روشهاى شيميايى :
Fev Oey ROC Cee]
صفحه 57:
گند زدائی
|
۳
۱ Teter nore Sener er oe a
صفحه 58:
روش كند زدائى
گندزدائی طبی : روش ها و اعمالی است که به منظور کاهش تعداد عوامل عفونت زا و پیشسگیری
از اتتقال آن ها صورت می گیرد (شستن دست هاء عدم کاربرد وسایل مشترک مثل مسواک, شانه
Reco ET oa) ا ا ال ا ۳
خوردكى)
كد زدائى جراحى . عدف عارى كردن شى از تعامى ميكر وار اليس عاى بتتارى راز باتوزن ها و
اسپورها) می باشد. این روش به عنوان روش استریل شناخته می شود.(در اناق عمل, اناق زایمان»
جاگذاری سوند ادراری و يا تعویض پانسمان)
صفحه 59:
۱ eee pee SE Pee
Beer re ote ee ee
از ها توصیه شده اس renee fen rc eer eae eee ence her سل
فاد از ماسک در هنم ورود بلق بسا
میا را در مواقع ضروری بهخارج از الق اقا دهید و صورت وی را حتیالمقدور با ماسک بهوشاند.
eat ipods: ای بر ری رورس
۲- احتیاط های ذرات تنفسی
برایارایسم هایی که قبل تال از طریق تماس نزدیک. صورت به صورت باشند مت اوربون. دیفتری,مننژیت, پنمونی, سیاهسرفه, سرخچه:
طاعون ربوی و آنفلونزا. استفادهمی شوند.
۰ ال per POA Ca ee
- بيمار را فقط در صورت لزوم به خارج از اتاق منتقل كرده و در صورت امكان ماسك بزنيد.
- ملاقات کنندگان را در فاصله ۳ فوتی فرد عفونی نگه دارید.
صفحه 60:
احتیاط هایی بر اساس انتقال
و
برای ارگانیسم هایی که به دنبال تماس مستقیم یا غیر مستقیم منتقل می شوند مشل ارگانیسم های مقاوم به
7
9
حدر صورت دردسترس بودن: بيمار را هر اتاق خصوصى قرار دهيي
| ل ee re eee ote
ها را قبل از ترك محيط بيمار در آورده و شستشوى دست ها با مواد ضد ميكروبى را انجام دهيد.
در مواردی مثل اسهال. زخم حاوی ترشحات که امکان تماس با عوامل عفونت زا وجود دارد گان بپوشید.
ل ا ل
صفحه 61: