پاورپوینت
آموزشمهارت‌های شخصیمدیریت و رهبریبرنامه‌ریزی

پاورپوینت کلیات حرفه مددکاری اجتماعی دانشگاهی و دانشجویی با ذکر منابع فارسی وانگلیسی

توضیحات پاورپوینت کلیات حرفه مددکاری اجتماعی دانشگاهی و دانشجویی با ذکر منابع فارسی وانگلیسی نسخه قابل ویرایش تعداد اسلاید :30 مددکاری اجتماعی خدمت حرفه ای است مبتنی براستعدادها،مهارتهاو دانش علمی خاص،به منظور فراهم آوردن شرایط مادی و معنوی برای افرادو اقشار نیازمند جامعه به گونه ای که در جهت شناخت و رفع مشکل خود بر انگیخته شوند. مددکاری اجتماعی یک خدمت حرفه ای است که بر دانش و مهارتهای خاصی قرار گرفته است. هدف از آن کمک به افراد ، گروه ها یا جامعه است تا بتوانند استقلال شخصی ، اجتماعی و رضایت خاطر فردی و اجتماعی را به دست آورند. (قندی 1380 ، ص 12) مددکاری اجتماعی حرفه ای است مبتنی بر دانش ، اصول ، مهارت و روشها که هدف از آن کمک به افراد ، گروهها و جامعه است تا بتوانند با تکیه بر تواناییها و امکانات موجود ، برای حل مشکل و یا رفع نیاز خود اقدام کنند و به استقلال نسبی و رضایت خاطر فردی دست یابند. (موسوی چلک ،1383 ص 38). بکارگریی تم، افکت ها، تصاویر و اشکال متحرک بسیار زیبا نوع فایل PowerPoint pptx قابل ویرایش و آماده پرینت می باشد

محمد فایق مجیدی دهگلان

صفحه 1:
پاورپوینت حرفه مددکاری اجتماعی دانشگاهی و دانشجویی ‎SOE‏ منابع فارسی وانگلیسی تسخه قابل ویرایش تعداد اسلاید :۳۰

صفحه 2:

صفحه 3:
تعریف مددگاری اجتماعی: مد کاری اجتماعی خدمت حرفه ای است مبتنی براستعدادها»مهارتهاو دانش علمی خاص,به منظور فراهم آوردن شرایط مادی و معنوی برای رد ار نيازتد جامعه يه كونه ىا كله در جهت شناحث و وفع مشسكل خود بر انكيخته شوند. ِ Ob,» an Gy)

صفحه 4:
تعریف مددگاری اجتماعی: مدد کاری اجتماعی یک خدمت حرفه ای است که بر دانش و مهارتهای خاصی قرار گرفته است. هدف از آن کمک به افراد » گروه ها یا جامعه است تا بتوانند استقلال شخصی ‏ اجتماعی و رضایت خاطر فردی و اجتماعی را به دست آورند. (قندی ۰۱۳۸۰ ص ۱۲) مدد کاری اجتماعی حرفه ای است مبتتی بر دانش » اصول » مهارت و روشها که هدق از آن کمک به افراد ‏ گروهها و جامعه است تا بتونند با کیه بر تاناییها و امکانات موجود » برای حل مشکل و با رفع نیاز خود اقدام کنند و به استقلال نسبی و رضایت خاطر فردی دست يابند. (موسوی چلکک ۱۳۸۳۰ ص ۳۸).

صفحه 5:
اصول حرفه ای در مددکاری احتماعی : اصول شش +سه گانه مدد کاری اجتماعی عبارتند از: © - پدیوش/ باید توجه داشته باشیم که مددجو یا مراجع ممکن است از هر گروه سنی » جنسىء نژادی؛ طبقه ای ؛ منطقه ای»مذهبی » ملیتی و... باشد ولی اين مسئله نباید پذیرش وی را تحت تاثیر قرار داده و باعث شود تا مددکار با وی برخوردی متفاوت داشته باشد ( البته در اينجا بايد بين احترام به عقايد و فرهنگ مددجو و اعمال تبعیض مددكار تفاوت قايل شد. ) ل - فودیت : يعنى هيج كاه نبايد مددكار با ديدن مددجو و يا شنيدن مشكل وى فكر كند اين مورد هم مثل يكى از موارد ديكر است و براى هر مددجو و موقعيت او يكك نكاه فردى داشته باشد و بدنبال يكك راه حل منحصر به فرد باشد.

صفحه 6:
اصول ‎o>‏ ای در مددکاری احتماعی 3 -رازداری حرفه ای: اين مورد از مهمترین مواردی است که مدد کار باید در پذیرش اولیه محدوده آنرا با توجه به مسائل حقوقی مددجو مشخص و شفاف کند. ( یعنی مشخص کند که در چه مواردی رازداری محض دارد و با چه نکاتی را ممکن است به خانواده با و کیل مددجو و یا دادستان عنوان نماید. ) عرابطه حرفه ای: در اینجا منظور اين است که نوع رابطه مدد کار با مددجو یا مراجع از نوع روابط دوستانه و با رابطه پزشک و بیمار و یا عاطفی و... نیست بلکه این یک رابطه حرفه ای است و محدوده و قواعد خاص خود را دارد( برای مطالعه بیشتر به کتاب مدد کاری فردی ‏ نوشته آقای خا کساری مراجعه شود.)

صفحه 7:
اصول حرفه ای در مددکاری اجتماعی : #دش رکت دادن مراجع در فعاليتعا:سددجو یا مراجم بایددرتمام مراحل آقدامات مدد کاری ( از مطالعات اولیه جهت کسب اطلاعات و تشخیص اولیه و تشخیص حرقه ای مشکل و طرح رییزی برناسه کمکی و ...) مشاركت داشته اشد و اين مسئله خود به تنهایی می تواند تفاوت اقدامات حرفه ای مدد کاری اجتماعی را با بسیاری از اقدامات غیر تخصصی برخی موسسات دولتی و غیر دولتی در زمیت کمک به افراد و خانواده ها مشخص کند. خود 7 گاهی: مدد کار باید از احساسات و عواطف خود آگاهی داشته باشد و نسبت به ایجاد پدیسده هایی همچود ال (وا کنشهای انتقالی و ضد انتقال) » همدردی بجای همدلی » بروز مکانسمهای ناخودآگاه روانی در برخورد با مددجو و ....آ گاهی داشته باشد. © کنترل احساسات مدد کار: گاهی اعمالی که سددجو انجام می دهد ممکن است باعث عصبانیت مدد کار شود. اگر چنین شود بر رابطه حرفه ای مدد کار و مددجو لطمه می زند. لذا مدد کار باید بتوانداحساسات خود را کنترل نماید و حد رابطه خود با مددجو را نگه دارد.

صفحه 8:
۴ احترام به احساسات مد دجو: مددجو بايد بتواند آزادانه و بی هراس از مورد شماتت قرار گرفتن توسط مدد کار احساسات خود را بیان کند. در چنین حالتی است که مدد کار می تواند تصویر واقعی مددجو را ببیند. عدم پیش داوری: مدد کار هرگز قبل از دریافت اطلاعات لازم نسبت به شخص مددجو پیش داوری نمی کند. و از هرگونه تعصبات قومی؛ مذهبی و غیره دوری می جوید تا به تشخیص صحيح دست يابد.

صفحه 9:
ارزشهای اساسی در مددکاری اجتماعی: ارزشهای اساسی که در این حرفه بایدمورد توجه قرار گیرند عبار تند از : جه به شان و منزلت و کرامت مراجعان جه به فرد ؛ خانواده و جامعه ‏ نه فقط فرد( حتی در سطح مدد کاری فردی ) توجه به سه سطح پیشگیری ( اول آ گاهسازی ‏ دوم ارائه خدمات به مشمولین و سوم توانمشد سازی » قادر سازی و توانبخشی ) . جه به ابعاد زیستی -روانی-اجتماعی مددجویان . توجه جدی به مشا کت مددجویان یا مراجعان در فرایند کار استفاده از امکانات خانواده و جامعه در حل مشکلات ‎٠‏ توجه به انجام دادن کار گروهی در مدد کاری اجتماعی. ی سطح آگاهی علمی خود به منظور به روز شدن حساس بودن در مقابل مشکلات و نیازهای گروههای هدف

صفحه 10:
ارزشهای اساسی در مددکاری اجتماعی: # شناخت قوانین ؛ و بخشنامه های موجود در زمینه گروههای مدف شناخت برنامه های ارائه شده در کشورهای دیگر درباره گروههای هدف برای استفاده از آنها در کشور متناسب با شرایط فرهنگی جامعه © فراهم كردن زه © ایجاد گروههای خودیاری از گروههای هدف توجه به اصول اخلاقی در همه مراحل کار حساس کردن مسئولین به مسائل و نیازهای گروه های هدف به طرق مختلف.(برگرفته از موسوی چلک. ۱۳۸۳ص ۶۳-۶۲) بیان آگاهانه احساسات #خود تصمیم گیری درگیری احسامبی کنترل شده ديرش #عدم بيش داورى

صفحه 11:
روشهای اصلی و فرعی درمددکاری اجتماعی : روشهای کار در حرفه مدد کاری اجتماعی به دو دسته روشهای اصلی و روشهای فرعی تقسیم شده اند : روشهای اصلی (یا ستقیم )در مدد کاری اجتماعی عبار تند از : #مد دکاری اجتماعی فردی: در این روش فرد و خانواده وی بعنوان مراجع محسوب می شوند. مدد کاری اجتماعی فردی هسنری اسست که دانش و معلومات مربوط به علم و روابط انسانی و مهارت در ایجاد رابطه را به کار می برد تا استعدادهای نهفته و رن افراد را برانگیزاند و منابع اجتماعی متناسب و مرتبط را به حرکت در آورد تا سا زكارى بهترى بين مراجع و محیط وی ایجاد گردد.(00 95 1 ,13017675 ص ۱۳۷ به تقل از موسوی چلک ۱۳۸۳)

صفحه 12:
روشهای اصلی و فرعی درمددکاری اجتماعی : مد دکاری اجتماعی _گروهی(یا کار با گرود): مدد کاری اجتماعی گروهی یکی از روشهای مدد کاری است و هسدف آن توانا کردن فرد و پیشرفت دادن نحوه انجام وظیفه و کار کرد اجتماعی فرد است بوسیله تجربه های آ گاهانه و ‎Murphy,1959), 2,6 ate‏ ص ۴۰-۳۹ به نقل از موسوی چلک ۱۳۸۳ ) لازم به ذکر است که در مدد کاری اجتماعی گروهی » مراجع یا مددجو عباتست از یک گروه از افراد انسانی که دارای مشکل مشت رک باشند. مد دکاری اجتماعی جامعه ای: دراين روش مراجع ؛ فرد یا گروه مشخص نیست بلکه مردم بسک منطقه با محله مراج محسوب مي شوند.مدد کاری اجتماعی جامعه ای یکی از روشهای مدد کاری است که در آن برای برطرف کردن مشکل مشت رک بیشتر مردم یک منطقه یا محله » که بیش از اعضای یک گروه هستند . با استفاده از توان مردم و امکانات موجود در جامعه : خدمات مدد کاری را با بهره گیری از فنون برنامه ریزی اجتماعی منطقه ای و محلی به مردم عرضه می کنند. ( موسوی چلک. ۱۳۸۳ص۵۸) ( جهت مطالعه بیشتر به کتاب مدد کاری اجتماعی جامعه ای سام آرام مراجعه شود.)

صفحه 13:
روشهای اصلی و فرعی درمددکاری اجتماعی : روشهای فرعی ( یا غیر مستقیم )در مدد کاری اجتماعی عبارتند از: مد يريت موسسات رفاهى : در اين روش مدد کاران اجتماعی با بهره گیری از دانش و مهارت حرفه ای به اداره امور موسسات رفاه اجتماعی یا خدمات اجتماعی و سازمان بخشی آنها و با تحت نظم و قاعده و تشکیلات در آوردن فعالیتهاو برنامه های خود می پردازند و با استفاده از يافته های سازمان و مدیریت و علوم اداری شیوه های مناسب برای ارائه خدمات حرفه ای خود اتخاذ می کند . (خا کساری ۱۳۷۲ص ‎)٩۸-۹۷‏ تحقیقات اجتماعی : در اين روش مدد کاران اجتماعی با انجام پژوهشهای مختلف به بهبود وضع مراجعان کمک می کنند.

صفحه 14:
ابزارهای مورد استفاده در حرفه مددکاری احتماعی: ابزارها یا مهار تهای مورد استفاده در حرفه مدذ کاری اجتماعی عبار تند از : بن(یا مشاهده حرفه ای ) ان( به معنى خوب و درست كوش كردن ) © مصاحبه حرفه اى © مشاوره © بازديد منزل © مطالعه © مهارتهاى طرح سوال © مهارتهاى تمركز راهنمايى و تفسير © مهارتهاى ايجاد فضای مناسب .

صفحه 15:
نقشهای مددکار احتماعی در عمل 3 يكث مددكار در زمان انجام اقدامات تخصصى خود , لازمست نقشهاى متفاوتى را يرد در اينجا ب اختصار به برخى از مهمترين اين نقشها بطور خلاصه و فهرست وار اشاره مى شود . (جهت مطاله بیشتربه کتاب مدد کاری اجتماعی ‏ مبانى اوليه نوشته بيكارد , انتشارات دانشكاه آزاد اسلامى ۳ تهران ص ۵۰-۴۹ مراجعه شود.)

صفحه 16:
نقشهای مددکار احتماعی در عمل 3 * ارزیایی کننده ‎mo 5‏ تغییر دهنده رفتار:( با تغيسيرات ايجاد شده در روانشناسى تفاوت دارد و مراد ايجاد تغیرات در رفتارهای اجتماعی ونگرشهاست.) نامه ریز جامعه * ذرمانگر 1# مدير اطلاعات * مدير تامین کننده امکانات مراقبت و نگهداری مددکار فرانگر(شناسایی کننده کانونهای بحرانزا و بحرانها )

صفحه 17:
ارتباط مددکار اجتماعی با سایر اعضاء تیم تخصصی : در اینجا لازمست ذ کرشود که مدد کار اجتماعی به جهت تنوع حیطه فعالیت ممکن است با تخصصهای متفاوتی سرو کارداشته باشد و در منابع علمی موجود هم درخصوص این ارتباط مطالب بسیاری وجود دارد. اما ما دراینجا با توجه به نوع کار م رکز خانه سلامت و به جهت اهمیت ارتباط مدد کار اجتماعی با روانشناسان و مشاوران و کارشناسان حقوقی » به طور اختصار به تین ارتباط میان این رشته ها پرداخته ايم.

صفحه 18:
2 و00 20

صفحه 19:
‎nee‏ مشاوره و روان شناسی بالینی . ( روان درمانی) ‎

صفحه 20:
خدمات موود نیاز معلولین #خدمات عمومی ©1كاه سازی جامعه از معلولیت ایجاد فرصت برابر حضور افرادمعلول در تصمیم گیری مسائل مربوط به فراد معلول بت و پشتیبانی از حقوق معلولین در جامعه #اموزش مهارت هایی در خصوص مراقبت شخصی و جابجایی و غیره تدا رک وسائل کمک توانبخشی سب سازی و رفع موانع معماری خدمات راهنمایی و مشاوره ای برای خانواده معلول #اموزش ویژه معلولین خدمات حرفه ای و ایجاد اشتغال برای معلولین

صفحه 21:
| J ‏#هدف از کار گروهی در توانبخشی هماهنک کردن اقدامات متعده و متنوع به منظور بازتوانی‎ فرد معلول می باشد. برای رسیدن به این هدف به سه تیم نیاز است. ؟ تیم توانبخشی پزشکی: فيزيوترابى؛ کاردرمتی كفتاردرمائى؛ ارتوبدى فنى؛ شنوايى سنجي یی سنجی و برستارى در توانبخشى توانبخشی حرفه ای: : فرایندی از خدمات مستمر و هماهت است که در ابعاد ارزشیابی و راهنمایی حرفه ای و آموزش حرفه ای » کاریایی و ‎a‏ در جهت قادر سازی فرد معلول برای دستیابی و ابقا در شغل مناسب ارائه می شود. * ارزياب حرفه اى: مییان کار آزموده آموزش حرفه ای. کارشناس کاریابی و اشتال(مددکار اجتماغی) * مد کار اجتماعی در رفعموانع موجود دز زمينه اشتفال معلولين نقش موثرئ مى تؤاند داشته ياشدة 2 در تكرش و طرز تلقى جامعه نسبت به توانايى ‎pide he‏ رايزنى با کارفرمایان: مديران» ‎SAS‏ در بيه وسايل مناسب براى جابجابى و تحرك معلولين و ايجاد مكانيزم هاى قانونى از جمله اقدامات مدد کاران ی لق * تیم توانبخشی اجتماعی : ذ ‎es‏ توا در زمينه اجتماعى و روانی به فرد معلول و خانواده وی کاهش هر نوع فشار اقتصادی اجتماعی و روحی ‎dha pal‏ کلم کت وا هدس آماد ‎aust abel ae‏ راد و مر كل ‎Cy eer ei‏ * روانپزشک, روانشناس بالینی و مددکار اجتماعی

صفحه 22:
ر اجتماعی در تیم توانبخشی #اموزش دهنده: که فرد معلول و خانواده وی را نسبت به معلولیت خاص و بيامد ان آكاه كرده و از طريق آموزش غیر مستقیم نسبت به تغییر رفتار و نگرش ان در مورد معلولیت اقدام می نماید. #حامی و مدافع: در اين نقش تغییر در شرایط و سیستم های اجتماعی با توجه به نیازها و تقاضا های معلولین هدف مدد کار می باشد. #تسهیل کننده روابط اجتماعی: در اینجا مدد کار با شناخت سیستم ها همکاری بین تخصص ها را گسترش می دهد و برای ایجاد و استمرار یک فضای درمانی مناسب برای معلولین در جلسات آموزشی برای افراد مختلف جامعه در انها تغيير نگرش ایجاد می کند.

صفحه 23:
منشور اخلاقی مددکاری احتماعی: مدد کاری اجتماعی به اشکال مختلف از بشردوستی» مذهب . آرمان ها و فلسفه های دمکراتیک ريشه می گیرد و برای بر آوردن نیازهای انسانی برخواسته از کنش متقاببل فردی - اجتماعی ۰ کاربرد جهانی دارد و برای توسعه دادن توان انسانی است . مدد کاران اجتماعی حرفه ای ؛ خود را برای رفاه و خود شکوفایی انسان ها و توسعه دادن و استفاده منظم از دانش علمی مربوط به انسان و رفتار اجتماعی وقف کرده اند و برای توسعه منابع به منظور بر آوردن نیازها و علایق فردی ؛ گروهی ۰ جامعسه ای و ملی و بین المللی و برای حصول عدالت اجتماعی فعالیت می کنند.

صفحه 24:
منشور اخلاقی مددکاری اجتماعی(اصول): اصول : 2 هر انسانى كذشته از نزاد »قوميت , جنسيت»سنءاعتقادات» و شرايط اجتماعى , اقتصادى يا كمكك به ‎ple!‏ ارزش یگانه ای دارد . 7 هر فردی حق ت خویشتن و کمال را به درجه ای دارد که به اين حق دیگران تجاوز نکند. "۶ هر جامعه ای گذشته از شکلش ‏ بايد وظيفه فراهم کردن حداکثر مزایا را برای تمام اعضایش انجام دهد. 7 مدد کار اجتماعی حرفه ای مسئولیت دارد خود را به دانش علمی و منظم و مهارت مجهز کند و بسه افراد» كروه هاء جوامع و اجتماعات ؛ در پیشرفتشان و حل تضادهای فردی - اجتماعی و پیاسد هایشان کمک كد * مدد کار اجتماعی حرقه ای یک تعهد اولیه و اصلی برای موضوع خدمت دارد که باید بر اهصداف و پینش های مبتنی بر نفع شخصی پیشی بگیرد.

صفحه 25:
منشور اخلاقی مد کاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): "7 جستجوو فهمیدن ارزش هر فرد و عناصری که رفتسار و خدمات مسورد نیاز را معین مین "7 تقویت و گسترش ارزش ها» دانش و روش شناسی حرفه ای و تصفیه کردن حرفه از هر رفتساری که به کار کرد حرفه ای صدمه می زند . 7 تصریح کردن تمام اظهارات یا اقدامات عمومی بر مبنای شخصی و يا به عنوان نماینده انجمن ۰ موسسه و با سازمان حرفه ای : "7 شناخت محدودیت های شخصی و حرفه ای و تشسویق کردن بهسره بسرداری از تمام دانش ها و ' مهارت هاى مربوط به حرفه و کاربرد روش هاى علمى لازم . 7 کمک کردن به تخصص حرفه ای برای توسعه خط مشی ها و برنامه های صحیح و مناسب بسرای پهتر کردن کیفیت زندگی در هر اجتماعی . 2 شناسایی وتفسیر نیازهای اجتماعی و همچنین مبنا و ماهیت مشکلات اجتماعی.فردی گروهی » جامعه ای» ملی و بین المللی و نیز عملکرد حرفه مدد کاری اجتماعی .

صفحه 26:
منشور اخلاقی مد کاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): نسبت به مددجویان: رعایت حق مددجو برای ایجاد بکث رابطه مبتنی بر اعتماد متقابسل ؛ پوشیدگی و رازداری و استفاده مسئولانه از اطلاعات . جمع آوری و دادن اطلاعات و داده ها فقط به کار کرد خدمت حرفه ای مربوط خواهد شد که با آ گاهی مسددجو و بر حسب ضرورت و سودمندی انجام می شود . هیچ اطلاعاتی بدون آگاهی قبلی و رضایت آگاهانه مددجو منتشر نخواهد شد ؛ مگر در جایی که مددجو نتواند مستول باشد یا ممکن است دیگران به طور جدی در خطر باشند . کمک به مددجو (فرد؛ گروم جامعه یا اجتماع) برای حصول کمال و تحقق خویشتن . ** حداکثر توانمندی در چارچوب محدودیت حقوق مساوی برای دیگران. خدمت بر اساس كمكك کردن به مددجو بنیان نهاده خواهد شد تا رابطه حرفه ای را بفهمد و آن را برای پیشبرد علائسی و منافع مشروع خود به کار برد.

صفحه 27:
منشور اخلاقی مد کاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): ** شناختن و رعایت کردن اهداف ومسئولیت های فردی و تفاوت های مددجویان. خدمت حرفه ای در داخل حوزه عمل موسسه و محبط اجتماعی مددجویان به آنها کسکك خواهد کرد تا برای اقدامات شخصی . مسئولیت به عهده بگیرند وبه تمام مسددجویان با علاقه یکسان کمک کنند . در جایی که خدمت حرفه ای تحت چنین شرایطی نتواند فراهم شود . بنابراین مددجو باید به طریقی آگاه شود که آزادی عمل مددجو به خودش واگذار می شود .

صفحه 28:
منشور اخلاقی مددکاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): مربوط به موسسات و سازمان ها: کار کردن یا همکاری با موسسات و سازمان هایی که خط مشی ‏ رویه و عملیاتشان به طرف ارائه خدمات مناسب جهت گیری ‏ ند و تشویق فعالیت حرفه ای موافق با منشور اخلاقی . ** اجرای مسئولانه وظایف و اهداف بیان شده موسسه یا سازمان و کمک به توسعه عط مشی ها و رویسه های شایسته و مناسب و فعالیت برای به دست آوردن بهترین استانداردهای ممکن خدمتی, نگسه داشسستن ولیت نهایی بسترای مسددجوء شروع كردن تفیسسیرات مطلسسوب در خط مشی ها «رویه ها و اقدام از طریق کانال های مناسب سازمانی و موسسه ای . اگر چاره جسویی های ضروری از طر: کانال ها حاصل نشده باید درخواست های مقتضی را از مقامات بالاتر یا جامعه وسیع تر مربوطه آغاز کرد. ** مطمئن كردن پاسخگویی حرفه ای ببه سددجو و جامعه ببرای کار آیی و تاثیر از طریق بررسی دوره ای مشکلات مددجو ؛ موسسه و سازمان عملکرد خود

صفحه 29:
منشور اخلاقی مددکاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): نسبت به همکاران : #رعایت آموزش و نقش اجرایی همکاران و دیگر افراد حرفه ای بسرای وسعت دادن کامل همکاری ضروری که خدمت موثر را تقویت خواهد کرد . #رعایت تفاوت های فکری و عملی همکاران و دیگر افراد حرفه ای و بیان انتقادات از طریسق کانال های مقتضی و در یک روش مسئولانه . ترویج و مشارکت در فرصت ها برای دانش » تجربه و ایده آل ها با تمام همکاران حرقه ای و دیگر افراد حرفه ای و داوطلبان به منظور بهبود و اعتبار دو جانبه, آوردن هر گونه تخلفاتی در مورد مصلحت مددجو یا اصول اخلاقی و استانداردهای حرفه ای در توجه هیات های صالحه و دفاع از همکاران علیه اقدامات ناعادلانه.

صفحه 30:
منشور اخلاقی مددکاری اجتماعی(اسستانداردهای رفتار عمومی): مربوط به حرفه : حفظ ارزش ها دانش و روش شناسی حرفه و کمک به تصریح و بهبودشان . تقویت استانداردهای حرفه ای عمل و تلاش برای پیشرفتشان. #دفاع از حرفه عليه انتقادات ناعادلانه و تلاش برای افزایش اطمینان در ضرورت عملکرد حرفه اى. ‎ae‏ نگرش ها و روش شناسى هاى جديد و مورد نياز براى ياسخ دادن به نيازهاى جدید و موجود. ‎

صفحه 31:
منابع: پرلمن ؛ هلن هریس مد کاری اجتماعی : ترجمه پریوش منتخب چاپ دوم تهران شرکت سهامی ۱۳۷۱ پیکارد بتی . جی. ترجمه میربها و بخشی نیا .مقدمه ای بر مد کاری اجتماعی مبانی اولیسه چاپ اول تهسران دانشگاه آزاد اسلامی ۱۳۳ جانسون لوثيزة حرفه مداريى اجماغى از دیدگاهی جامع ؛ ترجمه محمد حسیبازرگنی چاپ اول هراندنشگاه علاسه طباطبایی ۱۳۷۹ خاكسارى . محمد حسن : مبانى مددكارى اجتماعى ؛ جاب دوم تهران سازمان ب یستی کشور ۱۳۷۲ ‎Wr‏ شیخی ؛ محمد تقى؛ مدد کاری اجتماعی و جامعه شناسی مسائل اجتماعی؛ تهرا قندی؛ محسن امد کاری اجتماعی «چاپ دوم تهران : عطایی+۱۳۸۰ کریمی درمنی+حمیدرضا. توانبخشی گروه های خاص با تاکید بر خدمات مدد کاری اجتماعی. تهران: گستره ۱۳۸۲ سام آرام؛ مدد کاری اجتماعی کار با فر: تهران: رشد. ۱۳۷۱ ™ Bowers , Swithun ; The nature and Definition of Social Case Work ; New York : family Service Association of America ; 1950. = Murphy, Marjorie; The Social Group Work Method in Social Work Education; New York: council on social Work Education, 1959.

پاورپوینت کلیات حرفه مددکاری اجتماعی دانشگاهی و دانشجویی با ذکر منابع فارسی وانگلیسی نسخه قابل ویرایش تعداد اسالید 30: تعریف مددکاری اجتماعی: ‏مددکاری اجتماعی خ دمت حرف ه ای اس ت مبت نی براس تعدادها،مهارتهاو دانش علمی خاص،ب ه منظ ور فراهم آوردن شرایط مادی و معن وی ب رای افرادو اقشار نیازمند جامعه به گونه ای ک ه در جهت ش ناخت و رف ع مش کل خود بر انگیخته شوند. تعریف مددکاری اجتماعی: مددکاری اجتماعی یک خدمت حرفه ای است که بر دانش و مهارتهای خاص ی قرار گرفته است .هدف از آن کمک به افراد ،گروه ها یا جامعه اس ت ت ا بتوانن د استقالل شخصی ،اجتماعی و رضایت خاطر فردی و اجتماعی را به دست آورن د. (قندی ، 1380ص )12 مددکاری اجتماعی حرفه ای است مبتنی بر دانش ،اصول ،مهارت و روش ها ک ه هدف از آن کمک به افراد ،گروهها و جامعه است تا بتوانند با تکیه بر تواناییها و امکانات موجود ،برای حل مشکل و یا رفع نیاز خ ود اق دام کنن د و ب ه اس تقالل نسبی و رضایت خاطر فردی دست یابند( .موسوی چلک 1383،ص .)38 اصول حرفه ای در مددکاری اجتماعی : اصول شش+سه گانه مددکاری اجتماعی عبارتند از: -1پذیرش :باید توجه داشته باشیم که مددجو یا مراجع ممکن است از هر گروه سنی ،جنس ی ،نژادی ،طبق ه ای ،منطق ه ای،م ذهبی ،ملی تی و ...باش د ولی این مسئله نبای د پذیرش وی را تحت تاثیر قرار داده و باعث شود ت ا م ددکار با وی برخ وردی متف اوت داشته باشد ( البته در اینجا باید بین احترام ب ه عقای د و فرهن گ م ددجو و اعمال تبعیض مددکار تفاوت قایل شد) . -2فردیت :یعنی هیچ گاه نباید مددکار با دیدن مددجو و یا شنیدن مش کل وی فکر کند این مورد هم مثل یکی از موارد دیگر است و ب رای هر م ددجو و م وقعیت او ی ک نگاه فردی داشته باشد و بدنبال یک راه حل منحصر به فرد باشد. اصول حرفه ای در مددکاری اجتماعی : -3رازداری حرفه ای :این م ورد از مهم ترین م واردی اس ت ک ه م ددکار بای د در پذیرش اولیه محدوده آنرا با توجه ب ه مسائل حق وقی م ددجو مش خص و ش فاف کن د . ( یعنی مشخص کند که در چه م واردی رازداری محض دارد و یا چ ه نک اتی را ممکن است به خانواده یا وکیل مددجو و یا دادستان عنوان نماید) . -4رابطه حرفه ای :در اینجا منظور این اس ت ک ه ن وع رابط ه م ددکار با م ددجو یا مراجع از نوع روابط دوستانه و یا رابطه پزشک و بیمار و یا عاطفی و ...نیس ت بلک ه این یک رابطه حرفه ای است و محدوده و قواعد خاص خود را دارد( برای مطالع ه بیش تر ب ه کتاب مددکاری فردی ،نوشته آقای خاکساری مراجعه شود). اصول حرفه ای در مددکاری اجتماعی : -5شرکت دادن مراجع در فعالیتها:م ددجو یا مراج ع بای ددرتمام مراح ل اق دامات م ددکاری ( از مطالعات اولیه جهت کسب اطالعات و تشخیص اولیه و تش خیص حرف ه ای مش کل و طرح ری زی برنام ه کمکی و )...مش ارکت داش ته باش د و این مسئله خ ود ب ه تنهایی می توان د تف اوت اق دامات حرف ه ای مددکاری اجتماعی را با بسیاری از اقدامات غیر تخصصی برخی موسسات دول تی و غ یر دول تی در زمین ه کمک به افراد و خانواده ها مشخص کند. -6خود آگاهی :مددکار باید از احساسات و عواطف خود آگاهی داشته باشد و نسبت به ایجاد پدی ده هایی همچ ون انتق ال (واکنش های انتق الی و ض د انتق ال) ،هم دردی بجای هم دلی ،ب روز مکانس مهای ناخودآگاه روانی در برخورد با مددجو و ....آگاهی داشته باشد. .7کنترل احساسات م7ددکار :گ اهی اعمالی ک ه م ددجو انجام می ده د ممکن اس ت باعث عصبانیت مددکار شود .اگر چنین شود بر رابطه حرفه ای مددکار و مددجو لطمه می زند .لذا مددکار بای د بتوانداحساسات خود را کنترل نماید و حد رابطه خود با مددجو را نگه دارد. .8احترام به احساسات مددجو :مددجو باید بتواند آزادانه و بی هراس از مورد شماتت قرار گرفتن توسط مددکار احساسات خود را بیان کند .در چنین حالتی است که مددکار می تواند تصویر واقعی مددجو را ببیند. .9عدم پیش داوری :مددکار هرگز قبل از دریافت اطالعات الزم نسبت به شخص مددجو پیش داوری نمی کند .و از هرگونه تعصبات قومی ،مذهبی و غیره دوری می جوید تا به تشخیص صحیح دست یابد. ارزشهای اساسی در مددکاری اجتماعی: ارزشهای اساسی که در این حرفه بایدمورد توجه قرار گیرند عبارتند از : توجه به شان و منزلت وکرامت مراجعان توجه به فرد ،خانواده و جامعه ،نه فقط فرد( حتی در سطح مددکاری فردی ) توجه به سه سطح پیشگیری ( اول آگاهسازی ،دوم ارائ ه خ دمات ب ه مش مولین و س وم توانمن د سازی ،قادر سازی و توانبخشی ) . توجه به ابعاد زیستی –روانی-اجتماعی مددجویان . توجه جدی به مشارکت مددجویان یا مراجعان در فرایند کار استفاده از امکانات خانواده و جامعه در حل مشکالت توجه به انجام دادن کار گروهی در مددکاری اجتماعی. ارتقای سطح آگاهی علمی خود به منظور به روز شدن حساس بودن در مقابل مشکالت و نیازهای گروههای هدف ارزشهای اساسی در مددکاری اجتماعی: شناخت قوانین ،و بخشنامه های موجود در زمینه گروههای هدف شناخت برنامه های ارائه شده در کشورهای دیگر درباره گروههای هدف برای استفاده از آنها در کشور متناسب با شرایط فرهنگی جامعه فراهم کردن زمینه ایجادگروههای خودیاری از گروههای هدف توجه به اصول اخالقی در همه مراحل کار حساس کردن مسئولین به مسائل و نیازهای گروه های هدف به طرق مختلف(.برگرفته از موسوی چلک1383،ص)63-62 بیان آگاهانه احساسات خود تصمیم گیری درگیری احساسی کنترل شده ‏پذیرش عدم پیش داوری روشهای اصلی و فرعی درم6666ددکاری اجتماعی : روشهای کار در حرفه مددکاری اجتماعی به دو دسته روشهای اصلی و روشهای فرعی تقسیم شده اند : روشهای اصلی (یا مستقیم )در مددکاری اجتماعی عبارتند از : مددکاری اجتماعی فردی: در این روش فرد و خانواده وی بعنوان مراجع محسوب می شوند .مددکاری اجتماعی فردی ه نری اس ت ک ه دانش و معلومات مرب وط ب ه علم و رواب ط انسانی و مهارت در ایجاد رابط ه را ب ه ک ار می ب رد ت ا استعدادهای نهفته و مکنون افراد را برانگیزاند و منابع اجتماعی متناسب و مرتبط را ب ه حرکت در آورد ت ا سازگاری بهتری بین مراجع و محیط وی ایجاد گردد Bowers,1950(.ص 127به نق ل از موس وی چلک )1383 روشهای اصلی و فرعی درم6666ددکاری اجتماعی : مددکاری اجتماعی گروهی(یا کار با گروه): مددکاری اجتماعی گروهی یکی از روشهای مددکاری است و ه دف آن توان ا کردن فرد و پیشرفت دادن نحوه انجام وظیفه و کارکرد اجتماعی فرد اس ت بوس یله تجرب ه های آگاهان ه و عمدی گروهی Murphy,1959(.ص 40-39به نقل از موسوی چل ک ) 1383الزم ب ه ذکر است که در مددکاری اجتماعی گروهی ،مراجع یا مددجو عباتست از یک گروه از افراد انسانی که دارای مشکل مشترک باشند. مددکاری اجتماعی جامعه ای: در این روش مراجع ،فرد یا گروه مش خص نیس ت بلک ه مردم ی ک منطق ه یا محل ه مراج ع محسوب می شوند.مددکاری اجتماعی جامعه ای یکی از روشهای مددکاری اس ت ک ه در آن برای برطرف کردن مشکل یا نیاز مشترک بیشتر مردم یک منطقه یا محله ،که بیش از اعض ای یک گروه هستند ،با استفاده از توان مردم و امکانات موجود در جامعه ،خدمات م ددکاری را با به ره گ یری از فن ون برنام ه ری زی اجتماعی منطق ه ای و محلی ب ه مردم عرض ه می کنن د. ( موسوی چلک 1383 ،ص ( )58جهت مطالعه بیشتر به کتاب م ددکاری اجتماعی جامع ه ای سام آرام مراجعه شود). روشهای اصلی و فرعی درم6666ددکاری اجتماعی : روشهای فرعی ( یا غیر مستقیم )در مددکاری اجتماعی عبارتند از: مدیریت موسسات رفاهی :در این روش مددکاران اجتماعی با به ره گ یری از دانش و مهارت حرفه ای به اداره امور موسسات رفاه اجتماعی یا خ دمات اجتماعی و سازمان بخش ی آنها و یا تحت نظم و قاعده و تشکیالت درآوردن فعالیتهاو برنامه های خ ود می پردازن د و با اس تفاده از یافته های سازمان و مدیریت و علوم اداری شیوه های مناسب برای ارائه خ دمات حرف ه ای خ ود اتخاذ می کند ( .خاکساری 1372 ،ص.)98-97 تحقیقات اجتماعی :در این روش مددکاران اجتماعی با انجام پژوهشهای مختلف به بهبود وضع مراجعان کمک می کنند. ابزارهای مورد استفاده در حرفه مددکاری اجتماعی: ابزارها یا مهارتهای مورد استفاده در حرفه مددکاری اجتماعی عبارتند از : دیدن(یا مشاهده حرفه ای ) شنیدن( به معنی خوب و درست گوش کردن ) مصاحبه حرفه ای مشاوره بازدید منزل مطالعه مهارتهای طرح سوال مهارتهای تمرکز راهنمایی و تفسیر مهارتهای ایجاد فضای مناسب . نقشهای مددکار اجتماعی در عمل : یک مددکار در زمان انجام اقدامات تخصصی خود ،الزمست نقشهای متفاوتی را بپذیرد در اینجا به اختصار به برخی از مهمترین این نقشها بطور خالصه و فهرست وار اشاره می شود ( .جهت مطال ه بیشتربه کتاب مددکاری اجتماعی ،مبانی اولیه نوشته پیک ارد ،انتش ارات دانش گاه آزاد اس المی 1373تهران ص 50-49مراجعه شود). ‏رهبر ‏مشاور ‏مدافع وکیل ‏راهنما تسهیل گر هماهنگی کننده میانجی نقشهای مددکار اجتماعی در عمل : ارزیابی کننده آموزش دهنده حامی بسیج کننده تغییر دهنده رفتار (:با تغی یرات ایجاد ش ده در روانشناس ی تف اوت دارد و مراد ایجاد تغیرات در رفتارهای اجتماعی ونگرشهاست). برنامه ریز جامعه سخنگو درمانگر مدیر اطالعات مدیر تامین کننده امکانات مراقبت و نگهداری مددکار فرانگر(شناسایی کننده کانونهای بحرانزا و بحرانها ) ارتباط مددکار اجتماعی با سایر اعضاء تیم تخصصی : ‏در اینجا الزمست ذکرشود ک ه م ددکار اجتماعی ب ه جهت تن وع حیط ه فعالیت ممکن است با تخصصهای متفاوتی سرو کارداشته باشد و در منابع علمی موجود هم درخصوص این ارتباط مطالب بسیاری وجود دارد .اما ما دراینجا با توج ه ب ه ن وع ک ار مرکز خان ه س المت و ب ه جهت اهمیت ارتباط م ددکار اجتماعی با روانشناسان و مش اوران و کارشناسان حقوقی ،به طور اختصار به تبیین ارتباط میان این رشته ها پرداخته ایم. مقايسه ويژگيهايمددكاراناجتماعيبامشاورهوروانشناسيباليني( روانيدرماني) موضوع مددكاري اجتماعي مشاوره و روان شناسي باليني ( روان درماني) نگرش به فرد فردگرايانه است يعني: اجتماعي است يعني: مددجو ( فرد) مستقل از ديگران نب وده و ب ه تنهايي مراج ع يا فرد ب ه تنهايي و مس تقل از محيط نبايد نگريسته شود .بايد در متن محيط اجتماعي و اجتماعي خود در نظر گرفته مي شود .تاكيد ب ر در رابطه با ديگران و تعامل با اجتماع خود نگريس ته ساختار رواني فرد است. شود. مشكل مشكل در درون فرد و مراجع است .به عبارت اجتماعي است يعني : ريش ه مش كل در سيس تم ها ،نهادها و يا ساختار ديگر مشكل رواني و دروني است اجتماعي است ،به عبارت ديگر مش كل در محيط اجتماعي و يا تعامل بين فرد و اجتماع است . مقايسه ويژگيهايمددكاراناجتماعيبامشاورهوروانشناسيباليني( روانيدرماني) موضوع موضوع هدف هدف مباني علمي شيوه فعاليت نقش ها مددكاري اجتماعي مددكاري اجتماعي مشاوره و روان شناسي باليني ( روان درماني) مشاوره و روان شناسي باليني ( روان درماني) تغيير در فرد و تغيير در ساختار رواني او تغيير در مددجو ( فرد ) و محيط اجتماعي مددجو و يا تغيير در مددجو.تغيير در رابطه بين تغيير در فرد و تغيير در ساختار رواني او مددجو و يا اجتماعي فرد ) و مددجو تغيير در اجتماعي محيطموقعيت تغيير در اين(دو ، رابطه بين اين دو ،تغيير در موقعيت اجتماعي مددجود. جامعه شناسي ،رواني شناسي ،روان شناسي اجتماعي ،پويايي گروهي روان شناسي ،علوم تربيتي و ...نظريه هاي مشاوره و روان درماني و ... بيشتر غير باليني و كمتر باليني بيشتر درماني و باليني حامي ،آموزش دهنده ،رابط ،ميانجي ،ياري دهنده ،تامين كننده امكانات رفاهي سخنگو و... درمانگر ،راهنما ،مشاور حوزه رواني مورد توجه عمدتا خودآگاه و نيمه خودآگاه خود آگاه ،نيمه خود آگاه ،ناخودآگاه خدمات مورد نیاز معلولین ‏خدمات عمومی آگاه سازی جامعه از معلولیت ایجاد فرصت برابر افزایش حضور افراد معلول در تصمیم گیری مسائل مربوط به افراد معلول حمایت و پشتیبانی از حقوق معلولین در جامعه ‏خدمات تخصصی اموزش مهارت هایی در خصوص مراقبت شخصی و جابجایی و غیره تدارک وسائل کمک توانبخشی مناسب سازی و رفع موانع معماری خدمات راهنمایی و مشاوره ای برای خانواده معلول اموزش ویژه معلولین خدمات حرفه ای و ایجاد اشتغال برای معلولین کار گروهی در توانبخشی هدف از کار گروهی در توانبخشی هماهنک کردن اقدامات متعدد و متنوع به منظور بازتوانی فرد معلول می باشد. برای رسیدن به این هدف به سه تیم نیاز است. تیم توانبخشی پزشکی: ‏ فیزیوتراپی ،کاردرمانی ،گفتاردرمانی ،ارتوپدی فنی ،شنوایی سنجی ،بینایی سنجی و پرستاری در توانبخشی ‏ ارزیاب حرفه ای ،مربیان کارآزموده آموزش حرفه ای ،کارشناس کاریابی و اشتغال( مددکار اجتماعی) مددکار اجتماعی در رفع موانع موجود در زمینه اشتغال معلولین نقش موثری می تواند داشته باشد: تغییر در نگرش و طرز تلقی جامعه نسبت به توانایی های معلولین رایزنی با کارفرمایان ،مدیران ،کمک در تهیه وسایل مناسب برای جابجایی و تحرک معلولین و ایجاد مکانیزم های قانونی از جمله اقدامات مددکاران می باشد. ‏ روانپزشک ،روانشناس بالینی و مددکار اجتماعی تیم توانبخشی حرفه ای :فرایندی از خدمات مستمر و هماهنگ توانبخشی است که در ابعاد ارزشیابی و راهنمایی حرفه ای و آموزش حرفه ای ،کاریابی و اشتغال در جهت قادر سازی فرد معلول برای دستیابی و ابقا در شغل مناسب ارائه می شود. ‏ ‏ تیم توانبخشی اجتماعی :فرایندی از خدمات مستمر و هماهنگ توانبخشی در زمینه اجتماعی و روانی به فرد معلول و خانواده وی می باشد تا ضمن کاهش هر نوع فشار اقتصادی اجتماعی و روحی بتواند در جریان کلی توانبخشی واقع گردیده ،آمادگی کافی برای ایفائ نقش اجتماعی را در مرحله ورود به کار در جامعه کسب نماید. نقش مددکار اجتماعی در تیم توانبخشی اجتماعی ‏اموزش دهنده :که فرد معلول و خانواده وی را نسبت به معلولیت خاص و پیامد ان آگاه کرده و از طریق آموزش غیر مستقیم نسبت به تغییر رفتار و نگرش انان در مورد معلولیت اقدام می نماید. ‏حامی و مدافع :در این نقش تغییر در شرایط و سیستم های اجتماعی با توجه به نیازها و تقاضا های معلولین هدف مددکار می باشد. ‏تسهیل کننده روابط اجتماعی :در اینجا مددکار با شناخت سیستم ها همکاری بین تخصص ها را گسترش می دهد و برای ایجاد و استمرار یک فضای درمانی مناسب برای معلولین در جلسات آموزشی برای افراد مختلف جامعه در انها تغییر نگرش ایجاد می کند. منشور اخالقی مددکاری اجتماعی: مددکاری اجتماعی ب ه اش کال مختل ف از بشردوس تی ،م ذهب ،آرمان ها و فلس فه های دمکراتیک ریشه می گیرد و برای بر آوردن نیازهای انسانی برخواس ته از کنش متقاب ل فردی – اجتماعی ،کاربرد جهانی دارد و برای توسعه دادن توان انسانی است . مددکاران اجتماعی حرفه ای ،خود را برای رفاه و خود شکوفایی انسان ها و توس عه دادن و استفاده منظم از دانش علمی مربوط به انسان و رفت ار اجتماعی وق ف کرده ان د و ب رای توسعه منابع به منظور برآوردن نیازها و عالیق فردی ،گروهی ،جامع ه ای و ملی و بین المللی و برای حصول عدالت اجتماعی فعالیت می کنند. منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اصول): اصول : هر انسانی گذشته از نژاد ،قومیت ،جنسیت،س ن،اعتق ادات ،و شرایط اجتماعی ،اقتصادی یا کم ک ب ه اجتماع ،ارزش یگانه ای دارد . هر فردی حق تحقق خویشتن و کمال را به درجه ای دارد که به این حق دیگران تجاوز نکند. هر جامعه ای گذشته از شکلش ،باید وظیفه فراهم کردن حداکثر مزایا را برای تمام اعضایش انجام دهد. مددکار اجتماعی حرفه ای مسئولیت دارد خود را به دانش علمی و منظم و مهارت مجهز کند و ب ه افراد ، گروه ها ،جوامع و اجتماعات ،در پیشرفتشان و حل تضادهای فردی – اجتماعی و پیام د هایش ان کم ک کند. مددکار اجتماعی حرفه ای یک تعهد اولیه و اصلی برای موضوع خدمت دارد که بای د ب ر اه داف و بینش های مبتنی بر نفع شخصی پیشی بگیرد. منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): جس تجو و فهمی دن ارزش هر فرد و عناصری ک ه رفت ار و خ دمات م ورد نیاز را معین می کند. تقویت وگسترش ارزش ها ،دانش و روش شناسی حرفه ای و تصفیه کردن حرفه از هر رفت اری که به کارکرد حرفه ای صدمه می زند . تصریح کردن تمام اظهارات یا اقدامات عمومی بر مبنای شخصی و یا ب ه عن وان نماین ده انجمن ، موسسه و یا سازمان حرفه ای . شناخت محدودیت های شخصی و حرفه ای و تش ویق کردن به ره ب رداری از تمام دانش ها و مهارت های مربوط به حرفه و کاربرد روش های علمی الزم . کمک کردن به تخصص حرفه ای برای توسعه خط مشی ها و برنامه های صحیح و مناسب ب رای بهتر کردن کیفیت زندگی در هر اجتماعی . شناسایی وتفسیر نیازهای اجتماعی و همچنین مبنا و ماهیت مشکالت اجتماعی،فردی،گروهی ، جامعه ای ،ملی و بین المللی و نیز عملکرد حرفه مددکاری اجتماعی . منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): نسبت به مددجویان: رعایت حق مددجو ب رای ایجاد ی ک رابط ه مبت نی ب ر اعتماد متقاب ل ،پوش یدگی و رازداری و استفاده مسئوالنه از اطالعات .جمع آوری و دادن اطالعات و داده ها فق ط ب ه ک ارکرد خ دمت حرفه ای مربوط خواهد شد که با آگاهی م ددجو و ب ر حسب ضرورت و س ودمندی انجام می شود .هیچ اطالعاتی بدون آگاهی قبلی و رضایت آگاهانه مددجو منتشر نخواه د ش د ،مگر در جایی که مددجو نتواند مسئول باشد یا ممکن است دیگران به طور جدی در خطر باشند . کمک به مددجو (فرد،گروه ،جامعه یا اجتماع) برای حصول کمال و تحقق خویشتن . حداکثر توانمندی در چارچوب محدودیت حقوق مساوی برای دیگران .خدمت بر اساس کمک کردن به مددجو بنیان نهاده خواهد شد تا رابطه حرفه ای را بفهمد و آن را برای پیشبرد عالئ ق و منافع مشروع خود به کار برد. منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): شناختن و رعایت کردن اهداف ومسئولیت های فردی و تفاوت های مددجویان .خدمت حرفه ای در داخل ح وزه عم ل موسس ه و محی ط اجتماعی م ددجویان ب ه آنها کم ک خواهد کرد تا برای اقدامات شخصی ،مسئولیت به عهده بگیرند وبه تمام م ددجویان با عالقه یکسان کمک کنند .در جایی که خدمت حرف ه ای تحت چ نین شرایطی نتوان د فراهم شود .بنابراین مددجو باید به طریقی آگاه شود که آزادی عمل مددجو به خ ودش واگذار می شود . منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): مربوط به موسسات و سازمان ها: کارکردن یا همکاری با موسسات و سازمان هایی که خط مشی ،رویه و عملیاتشان به طرف ارائ ه خ دمات مناسب جهت گیری شده اند و تشویق فعالیت حرفه ای موافق با منشور اخالقی . اجرای مسئوالنه وظایف و اهداف بیان شده موسسه یا سازمان و کمک به توسعه خط مشی ها و روی ه های شایسته و مناسب و فعالیت برای به دست آوردن بهترین استانداردهای ممکن خدمتی. نگ ه داش تن مس وولیت نهایی ب رای م ددجو .شروع کردن تغی یرات مطل وب در خط مشی ها ،رویه ها و اقدام از طریق کانال های مناسب سازمانی و موسس ه ای .اگر چاره ج ویی های ضروری از طریق این کانال ها حاصل نشد ،باید درخواست های مقتضی را از مقامات باالتر یا جامعه وس یع تر مربوطه آغاز کرد. مطمئن کردن پاسخگویی حرفه ای ب ه م ددجو و جامع ه ب رای ک ارآیی و ت اثیر از طری ق بررس ی دوره ای مشکالت مددجو ،موسسه و سازمان عملکرد خود منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): نسبت به همکاران : ‏رعایت آم وزش و نقش اج رایی همک اران و دیگر افراد حرف ه ای ب رای وس عت دادن کام ل همک اری ضروری که خدمت موثر را تقویت خواهد کرد . رعایت تفاوت های فکری و عملی همکاران و دیگر افراد حرفه ای و بیان انتق ادات از طری ق کان ال های مقتضی و در یک روش مسئوالنه . ترویج و مشارکت در فرصت ها برای دانش ،تجربه و ایده آل ها با تمام همکاران حرفه ای و دیگر افراد حرفه ای و داوطلبان به منظور بهبود و اعتبار دو جانبه. ‏آوردن هر گونه تخلفاتی در مورد مصلحت مددجو یا اص ول اخالقی و اس تانداردهای حرف ه ای در توج ه هیات های صالحه و دفاع از همکاران علیه اقدامات ناعادالنه. منشور اخالقی مددکاری اجتماعی(اس66تانداردهای رفتار عمومی): مربوط به حرفه : ‏حفظ ارزش ها ،دانش و روش شناسی حرفه و کمک به تصریح و بهبودشان . ‏تقویت استانداردهای حرفه ای عمل و تالش برای پیشرفتشان. ‏دفاع از حرفه علیه انتقادات ناعادالنه و تالش برای افزایش اطمینان در ضرورت عملکرد حرفه ای. ‏تشویق نگرش ها و روش شناسی های جدید و م ورد نیاز ب رای پاسخ دادن ب ه نیازهای جدید و موجود.  ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ منابع: پرلمن ،هلن هریس مددکاری اجتماعی :ترجمه پریوش منتخب چاپ دوم تهران شرکت سهامی 1371 پیکارد بتی .جی .ترجمه میربها و بخشی نیا .مقدمه ای بر م دکاری اجتماعی مبانی اولی ه چاپ اول ته ران دانش گاه آزاد اسالمی 1373 جانسون ،لوئیز؛ حرفه مداری اجتماعی از دیدگاهی جامع ؛ ترجمه محمد حسین بازرگانی چاپ اول تهران دانشگاه عالم ه طباطبایی 1379 خاکساری ،محمد حسن :مبانی مددکاری اجتماعی ؛ چاپ دوم تهران سازمان بهزیستی کشور 1372 شیخی ؛ محمد تقی؛ مددکاری اجتماعی و جامعه شناسی مسائل اجتماعی ؛ تهران:ققنوس1373، قندی ،محسن ؛مددکاری اجتماعی ،چاپ دوم تهران ،عطایی؛1380 کریمی درمنی،حمیدرضا .توانبخشی گروه های خاص با تاکید بر خدمات مددکاری اجتماعی .تهران :گستره 1382 سام آرام ،مددکاری اجتماعی کار با فرد :تهران :رشد1371 . ;  Bowers , Swithun ; The nature and Definition of Social Case Work ‏New York : family Service Association of America ; 1950. ‏ Murphy, Marjorie; The Social Group Work Method in Social Work ‏Education; New York: council on social Work Education, 1959.
39,000 تومان