پی‌دی‌اف
جغرافیا و نجوم

درسنامه جغرافیای پایه دهم کلیه رشته ها فصل اول جغرافیا علمی برای زندگی بهتر صفحه 1تا12

توضیحات دانلودفایلPDF درسنامه جغرافیای پایه دهم کلیه رشته ها فصل اول جغرافیا علمی برای زندگی بهتر صفحه 1تا12 تعداد صفحات :42 قابل نمایش در کلاس درس فروش باسایت ایران فایلز

محمد فایق مجیدی دهگلان

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:
وزارت آموزش و پرورش ۳۳[ سازمان بژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی لمح نام کتاب:. جتقیای رن یی دهم دور دوم متوسطه ۱۱۰۳۱۸ بديدآورئده: ‏ سلزمان بزوهش و برنامهريزى أموزشى مديريت برنامهريزى درسى و تأليفد ‏ حفت تاليف كتابهاى درسى عمومى ومتوسطه نظرى شناسه افؤوده برنامه ريزى و تأليف: ‏ دلرام احمدى. سيد عباس احمدى.ناهيد فلاحيان. شادى كارين: روج فكيز محوى نزي ملك سحمودى. منصور ملك عبلسى ‎sini sg ie‏ نزياملكمحمودى..مريم نلدرىمهدى جوبينه سيلوش شان محسن يوسفى العضاى شوراى برنام ريزى وه تیف نز ملك محمودى (مديريت ونظارت بر تأليف) محمد دانشكر (ويراستار). أداره كل نظارت بر نشر و توزيع مواد أموزشي احمدرضا اميتى (مدير امور فنى و جاب) ‏ مجید ذاکری بونسی (مدیر هنری) - محمدعياسى (طراح كرافيك. طراح جلد و صفحها) - رعنا فرجزاده هرونى. فاطمه تكبتىجبين. فاطمه باقرى مهر. فاطمه بزشكيء فاطمه رئيسيان فيروزآباد. راحله زادفتجاله (امور آمادمسازى). تشانیسازمان: .. تها: خبلان اركشهر شمالى - ساختمان شمارة ؟ أموزش و برورش (شهيد موسوى). ‎as‏ ۸۸/۳۱۱۶ دوگ ۸۸۳۰۹۲۶۶ کدپستی: 1۵۸۲۱۲۷۳۵۹ ‎ay‏ اه ها و اممهنه نوی اناشر: ‏ شرکت چاپ ونشر کتاب‌های درسی ایرن تهران کیلومتر ۱۷ جادة مخصوص کرج - خییان ۶۱ ‎Bigs TARTAN Dol (ee)‏ ۴۳۹۸۸۵۱۶۰. صندوق پسنی: ۳۵۱۵-۱۳۹ ‎tale‏ شركت جاب ونشر كتابهاى درسى ايران ‎SAE AO‏ سال انتشارونويت جاب: جاب جهارم 1514 شابى ]86 اسن -اعفاة | ‎ISBN: 978-964.08-2744.3‏ سامی نقشه‌ها توسط سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح انجام گرفته است.

صفحه 5:
RC ete rece

صفحه 6:
با ار ی

صفحه 7:
جغرافیا» علمی برای زندگی بهتر ...<< طی سالهای گذشته. مطالبی درباره محیط پیرامون خود و سایر مکان ها خوانده اید. اطلاعات مربوط به كره زمينء مانند زیست گاه های مختلف» آب وهواء رودها و کوه ها و حتی مساثل مربوط به آداب و رسوم و سنت ها که به ما کمک می کنه دانش ما از محیط پیرآمون و ساير مكان ها افزايش يابد. آبا شناخت محیط در جهت بهبود کیفیت زندگی انسان نقشی داشته است؟

صفحه 8:
ی شکل۱- سازه‌های آبی شوشتر (استان خوزستان) از بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی شناخته شده در عصو پیش از انقلاب صنعتی در جهان است و از سوی سازمان یونسکو (شاهکار نبوغ و خلاقیت) نامیده شده است.

صفحه 9:
انسان در طول تاريخ تلاش کرده است که ناشناخته های جهان هستی را معلوم و با استفاده از علوم مختلف» وضع زندگی خود را بهبود بخشد. یکی از علومی که به جرأت می توان گفت از قدیمی ترین دانش های بشری به شمار می رود» جغرافیاست. جغرافیا شامل کلمات(6۲0زمین) و(5۴۸۳۱۱۷ترسیم) می باشد یعنی ترسیم زمین.

صفحه 10:
وستن( ۲۷۶ تا ۱۹۵ پیش از میلاد)

صفحه 11:
جغرافيا آن قسمت از دانش بشری است که به انسان کمک می کند با ویژگی های طبیعی وانسانی و روابط بی نآنها در محیط آشنا شود و از آنها در جهت بهبود زندکی خویش استفاده کند.

صفحه 12:
ارتباط بین جغرافیا با سایرعلوم بین جغرافیا و سایر رشته ها ارتباط وجود دارد. جغرافیا با کمک گرفتن از سایر علوم به سوّالات خود پاسخ می دهد. بنابراین برخی جغرافیا را ‎ow oh‏ رشته های مختلف علوم می دانند که علوم طبیعی را به علوم انسانی پیوند می دهد.

صفحه 13:

صفحه 14:
اینکه «با افزایش ارتفاع دما کاهش می یابد» یک اصل هواشناسی است ولی بررسی تأثیر این رابطه بر مکان وزندکی انسان نظیر: نوع ‎gla‏ ساختمانی» منابع آب» فعالیت اقتصادی» جاذبه های گردشگری و ... در حوزه آب وهواشناسی است. علم اقتصاد تولید» توزیع و مصرف کالاها و خدمات» نظام های اقتصادی و عرضه و تقاضا را مطالعه می ‎AT‏ وجغرافبای اقتصادی به چگونگی معیشت گروه های انسانی در مکان های مختلف در رابطه با محیط زندگی شان می پردازد فرضا چگونه منابع معدنی یک ناحیه در شکل گیری شهرهای صنعتی تأثیر دارد؟

صفحه 15:
علم جغرافیا از یافته های علوم دیگر استفاده کرده و با یک دید همه جانبه بررسی ها و مطالعات خود را درمورد پراکندگی پدیده ها و روابط بین آنها انجام می دهد. البته ابن رابطه بين جغرافيا با ساير علوم دو سويه بوده ودر يك جريان دو طرفه از داده ها و يافته هاى يكديكر استفاده مى نمايند.

صفحه 16:
مفاهیم اساسی دانش جغرافیا

صفحه 17:
‎١‏ مكان ‎ ‎ ‏بسیاری از فعاليت هاى انسان وطبيعت در جا و محل معينى انجام مى شود. اين جا و محل را مكان مى نامند؛ به طورمثال: خانهءكوهستانءدرياء مزرعه» مدرسه و كارخانه هر كدام مکان است. ‏در هر مكانء بديده هاى مختلفى هستند كه بر يكديكر تأثير كذاشته و به نوبه خود از هم تأثیر می پذیرند؟ به طورمثال یک روستا را در نظر بگیرید که خاک آبء سرمایه و نیروی انسانی آن بر نوع اشتغال آن تأثیر ‎go‏ گذارد. اين روند تأثیرگذاری و تثیریذیری به صورت جریانی پیوسته در مکان ادامه دارد و سبب تغیبر شکل مکان ها می شود. ‎

صفحه 18:
Wag 1 = 4 4 28 اي ‎JS‏ ۳- میدان آزادی - تهران ۱۳۹۵ ۳ 7 إن شکل ۴-میدان آزادی - تهران ۱۳۶۵

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:
| دوعامل مهم درجفرافياة | انسان و محيط دو عامل مهم در علم جغرافيا است. مخيط طبیعی متعادل است با نامتعادل محیط طبیعی؛ مجموعه ای متعادل است. انسان چگونه توانست تا ازمحیط خود بهرمنسد شود در دهه های اخبر فناوری به کمک انسان آمده و سبب شده است که انسان در محیط تأثیربسیاری بگذارد. فناوری های جدید» انسان را قادربه بهره برداری از اعماق زمین کرده و میزان دسترسی انسان را گسترش داده است. FE rep oT joy? ‏هه و‎ انسان برای رفع نیازهای خود به تغیبر محیط دست می زند و درنتیجه محیط طبیعی به محیط جغرافیایی تبدیل می شود.

صفحه 24:
7 3 228 ‎JSS‏ ۶ -سد ش (طیس. خراسان جنور قو سد شاه عباسی (: ‏اسی (طبس, خراسان جنوبی) قدیمی ترین و بزرگ 7 ‏دیمی ترین و بزرگ ترین سد قوسی ‏جهان است 3 جییان است که یکی از نمونههای عالی خلاقیت ‏قیت. دوراند یش ‎osc‏ ‏یشی و سخت کوشی ایرانیان است.

صفحه 25:

صفحه 26:
پل زیبای طبیعت درتهران پل طبیعت تهران یک پل سه طبقه پیدهرو و غبرخودروبی است که در عباس آبادتهران قرار دارد. این پل که از نمادهای شهر تهسران است از 3 بر + حدوس موه ومومتان هن بای مر وق وب وی بو قوب وب هم مق ‎Pot it ol Chats staat At ot‏ عراقبان است.

صفحه 27:
محیط جغرافیایی از تعامل بین محیط طبیعی و محیط انسانی به وجود می آید.

صفحه 28:
۲-نگاه سودجویانه برای رسیدن به خواسته ها درک توان ها و استفاده از منابع برای رفع نیازها تعادل محیط را درمدت طولانی حفظ می کند.

صفحه 29:
#م شکل ۸ كشاورزى و رفع نيازها برداشت جاى ‏ لاهيجان كيلان

صفحه 30:
1 اين تصوي ر كدام ارتباط بين انسان و محيط را بيان مى كند؟جراة

صفحه 31:
جراجغرافیا علمی برای پررسی می کنده بنابراین شناخت زندکی امد توان ها و ظرفيت هاى محيطى ۱ بدون دانش جغراقیا ممکن نیست؛ بس جغرافيا علمی برای زندکی بهتر است.

صفحه 32:
باتوجه به تصاوير و اطلاعات داده شده بهنظر شم انسان جه تكاتى را بايد مورد توجه قرار دهد تا عملكرد مناسبى در هريك از نواحى زير داشته باشد. جكونكى عملكرد مثبت و منفى انسان در هر يك از نواحى را با يى مثال مشخص كنيدة توسعه بى رويه كشاورزى و صنعت وسد سازی بون لكر فى ا حت و وس در بازركانى وكردشكرى عملكرد مثبت استه | تخريب جنكل هاى زيباى شمال به منظورتوسعه روستاها ؛شهرها ءراه سازی ءصنعت و وبلاها عملکردمنفی است و توسعه منطقی گردشگری و باز رگانی عملکرد مثبت است. جنگل گلستان -استان گلستان

صفحه 33:
توسعه بی رویه صنعت و کشاورزی و مصرف منابع محدود آب نواحی بیابسانی عملکسرد ات توس ‎ie‏ ‏فو لادءبز ركانى» كردشكرى باسدار وافسزايئن محصولات كشاورزى عملكردمنقسى کویر مصر - اصفيهان ساحل بندر انزلی - گیلان

صفحه 34:
روش مطالعه درجغرافیا 1 مطالته ... چگونگی شکل کبری محیطهای جغرافیایی؛ كه حاصل درجغرافیا روابط متقابل انسان و محیط است» سب می شود کلی نگری جغرافی دان با دید ترکیبی یا کل نگری» موضوعات یا ترکیبی را مطالعه و بررسی کند؛ زیرا اجزاء و عوامل محیط است؟ دید ترکیبی به جغرافیدان کمک می کند تا به طور همه جانبه و جامع» پدیده ها را با تمام ویژگی های آن در یک مکان مورد مطالعه قرار دهد؛ دید ترکیبی یعنی: مطالعه همه جانبه و جامع پدیده‌ها با تمام ویژگی‌های آن در یک مکان

صفحه 35:
به طور مثال جغرافیدان با هدف توسعه یک شهرء به مطالعه همه جانبه می پردازد و این مسائل را طرح و مطالعه می کند. ١-با‏ تهيه نقشه شهرء ديدى همه جانبه به آن يبدا مى كند (نقشه خوانى) '؟-با مطالعه بافت جمعيت شهرء ميزان رشد آن و امكان مهاجرت بذيرى آن را حدس ميزند (جغرافياى جمعيت) ۳-با مطالعه میزان منابع آب شهر امکان توسعه شهر رابيش بینی می کند (جغرافیای آب ها)

صفحه 36:
۳ حون #ي شكل 4 شهر كوهيايه ای سی سخت - کهگیلویه و بویراحمد

صفحه 37:
Eh ‏عانيت‎ 5 000 0 اكر بخواهيد با ديد تركيبى. روستاى زير را مورد مطالعه قرار دهيد با توجه به شكل. جه سؤالاتى براى آن طرح مىكنيد؟ + تج اج (؟) آیا شیب قرارگیری روستا مناسب است؟ (۲) آیا وقوع سیل در اين روستا امکان:

صفحه 38:
پلنگان یا پالنگان روستایی از تواب بخش مرکزی شهرستان کامیساران در استان کردستان ايران است. اين روستا که دارای قدمتی پیش از اسلام با چشمه‌های پر آب است و دره زیبای لیور در فاصله ۸۰۰ متری آن قرار دارد» در ابتدای اورامان کردستان قسرار دارد و دارای خانه هایی با ساختار پلکانی می باشد.

صفحه 39:

صفحه 40:
نمونه سوالات درس اول ۱-جغرافیا را تعریف کنید. ۲مفیهوم لغوی دانش جغرافیا چیست؟ ۲-تعریف جغرافیارا ازنظراراتوستن بیان کنید. ع-اهمیت دانش جغرافیارا بیان کنید. ۵-ارتباط جغرافیارابا سایرعلوم شرح دهید. -مفاهیم اساسی دردانش جغرافیارا نام ببرید. ۷-چرامکان ها تغیبرمی کنند؟ ۸-محیط جغرافیایی چیست وچگونه شکل می گیرد؟ ٩-دوگونه‏ عملکرد متفاوت انسان را دررابطه با ارتباط بامحیط را نوشته و باهم مقایسه کنید. ۰-روش مطالعه دردانش جغرافیا چیست؟ ۱-چراراوش مطالعه درجغرافیا ترکیبی یا گلی نگری است؟ ۳همیت دیدترکیبی یا کلی نگری را برای جغرافی دان چیست؟

صفحه 41:

صفحه 42:
ad ۵ - چرا جفرافی دان با دید ترکیبی یا کل نگری» موضوعات را مطالعه و بررسی می کند؟ الف( جون انسان بايد نياز هاى خود را از محیط بر طرف سازد ب( زیرا اجزاء و عوامل محیط جغرافبایی در ارتباط با یکدیگر عمل می کند ج( زیرا بين همه شاخه های علوم ارتباط وجود دارد د( چون انسان تحت تأثیر عوامل محیطی است و تأثیر پذیری زیادی ازمحیط دارد

جغرافیا علم بررسی روابط متقابل انسان و محیط است. طی سالهای گذشته ،مطالبی درباره محیط پیرامون خود و سایر مکان ها خوانده اید. اطالعات مربوط به کره زمین ،مانند زیست گاه های مختلف ،آب وهوا، رودها و کوه ها و حتی مسائل مربوط به آداب و رسوم و سنت ها که به ما کمک می کند دانش ما از محیط پیرامون و سایر مکان ها افزایش یابد. آیا شناخت محیط در جهت بهبود کیفیت زندگی انسان نقشی داشته است؟ نقش علوم محتلف مانند جغرافیا دربهبود زندگی بشر انسان در طول تاریخ تالش کرده است که ناشناخته های جهان هستی را معلوم و با استفاده از علوم مختلف ،وضع زندگی خود را بهبود بخشد. یکی از علومی که به جرأت می توان گفت از قدیمی ترین دانش های بشری به شمار می رود ،جغرافیاست. واژه جغرافیا اولین بارتوسط کدام دانشمند یونانی به کاربرده شد؟ مفهوم لغوی جغرافیا تعریف جغرافیا ازنظراراتوستن اراتوستن جغرافیا شامل کلمات(GEOزمین) و(GRAPHYترسیم) می باشد یعنی ترسیم زمین. «مطالعه زمین به عنوان جایگاه انسان» اِراتوستِن) ۲۷۶تا ۱۹۵پیش از میالد) ریاضی دان و جغرافییدان و ستارهشینای یونیانی دوران اسکندر بود. اهمیت دانش جغرافیا جغرافیا آن قسمت از دانش بشری است که به انسان کمک می کند با ویژگی های طبیعی و انسانی و روابط بین آنها در محیط آشنا شود و از آنها در جهت بهبود زندگی خویش استفاده کند. ارتباط بین جغرافیا با سایرعلوم بین جغرافیا و سایر رشته ها ارتباط وجود دارد .جغرافیا با کمک گرفتن از سایر علوم به سؤاالت خود پاسخ می دهد. بنابراین برخی جغرافیا را پلی بین رشته های مختلف علوم می دانند که علوم طبیعی را به علوم انسانی پیوند می دهد. تفاوت هواشناسی با آب و هواشناسی یا اقلیم چیست؟ اینکه «با افزایش ارتفاع دما کاهش می یابد» یک اصل هواشناسی است ولی بررسی تأثیر این رابطه بر مکان وزندگی انسان نظیر :نوع مصالح ساختمانی ،منابع آب ،فعالیت اقتصادی ،جاذبه های گردشگری و ...در حوزه آب وهواشناسی است. تفاوت اقتصاد و جغرافیای اقتصادی علم اقتصاد تولید ،توزیع و مصرف کاالها و خدمات ،نظام های اقتصادی و عرضه و تقاضا را مطالعه می کند وجغرافیای اقتصادی به چگونگی معیشت گروه های انسانی در مکان های مختلف در رابطه با محیط زندگی شان می پردازد فرضاً چگونه منابع معدنی یک ناحیه در شکل گیری شهرهای صنعتی تأثیر دارد؟ روش مطالعه درجغرافیا علم جغرافیا از یافته های علوم دیگر استفاده کرده و با یک دید همه جانبه بررسی ها و مطالعات خود را درمورد پراکندگی پدیده ها و روابط بین آنها انجام می دهد. البته این رابطه بین جغرافیا با سایر علوم دو سویه بوده ودر یک جریان دو طرفه از داده ها و یافته های یکدیگر استفاده می نمایند. مفاهیم اساسی دانش جغرافیا ۱ی مکان ۲ی روابط متقابل انسان با محیط اطالع از مفاهیم پایه ای هر علم برای درک آن الزم و ضروری است؛ به همین دلیل با برخی از مهم ترین مفاهیم جغرافیا آشنا می شویم که مکان و روابط متقابل انسان با محیط است. تعریف مکان: ۱ی مکان نحوه تغییرشکل مکان ها بسیاری از فعالیت های انسان وطبیعت در جا و محل معیّنی انجام می شود .این جا و محل را مکان می نامند؛ به طورمثال :خانه،کوهستان،دریا ،مزرعه ،مدرسه و کارخانه هر کدام ،مکان است. در هر مکان ،پدیده های مختلفی هستند که بر یکدیگر تأثیر گذاشته و به نوبه خود از هم تأثیر می پذیرند؛ به طورمثال یک روستا را در نظر بگیرید که خاک ،آب ،سرمایه و نیروی انسانی آن بر نوع اشتغال آن تأثیر می گذارد .این روند تأثیرگذاری و تأثیرپذیری به صورت جریانی پیوسته در مکان ادامه دارد و سبب تغییر شکل مکان ها می شود. شهرقم درسال 1380 شهرقم درسال َ1395 انسان و محیط دو عامل مهم در علم جغرافیا است. ۲ی روابط متقابل انسان با محیط دوعامل مهم درجغرافیا: محیط طبیعی متعادل است یا نامتعادل انسان چگونه توانست تا ازمحیط خود بهرمنید شود؟ چه عواملی موجب گسترش دسترسی انسان برمحیط شود؟ محیط طبیعی ،مجموعه ای متعادل است. با ورود انسان، زمینه های تغییر در محیط فراهم می شود .هوش و استعداد انسان به او در جهت تغییر کمک میکند تا از محیط خود بهره مند شود. در دهه های اخیر ،فناوری به کمک انسان آمده و سبب شده است که انسان در محیط ،تأثیر بسیاری بگذارد .فناوری های جدید ،انسان را قادر به بهره برداری از اعماق زمین کرده و میزان دسترسی انسان را گسترش داده است. محیط جغرافیایی چیست وچگونه به وجود می آید؟ انسان برای رفع نیازهای خود به تغییر محیط دست می زند و درنتیجه محیط طبیعی به محیط جغرافیایی تبدیل می شود. بدون شرح پل زیبای طبیعت درتهران پل طبیعت تهران یک پل سه طبقه پیادهرو و غیرخودرویی است که در عبایآباد تهران قرار دارد .این پل که از نمادهای شیهر تهیران اسیت از عرض بزرگراه مدری میگذرد و بوستانهای طالقانی در شرق و آب و آتش در غرب را به هم متصل میکند .معمیار و طیراا ایین پیل لییال عراقیان است. دوگونه عملکرد انسان در ارتباط با محیط طبیعی -۱درک توان ها و استفاده از منابع برای رفع نیازها -۲نگاه سودجویانه برای رسیدن به خواسته ها به نظر شما کدام یک از این عملکردها تعادل محیط را در مدت طوالنی حفظ می کند؟ درک توان ها و استفاده از منابع برای رفع نیازها تعادل محیط را درمدت طوالنی حفظ می کند. این تصویرکدام ارتباط بین انسان و محیط را بیان می کند؟چرا؟ چراجغرافیا علمی برای زندگی بهتر است؟ از آنجا که جغرافیا توان روابط متقابل انسان را با محیط ،مطالعه و بررسی می کند ،بنابراین شناخت توان ها و ظرفیت های محیطی بدون دانش جغرافیا ممکن نیست؛ پس جغرافیا علمی برای زندگی بهتر است. با توجه به تصاویر و اطالعات داده شده ،به نظر شما انسان چه نکاتی را باید مورد توجه قرار دهد تا عملکرد مناسبی در هریک از نواحی زیر داشته باشد. چگونگی عملکرد مثبت و منفی انسان در هر یک از نواحی را با یک مثال مشخص کنید: توسعه بی رویه کشاورزی و صنعت وسد سیازی بی رویه عملکرد منفی اسیت و توسیعه پاییدار بازرگانی وگردشگری عملکرد مثبت است. تخریب جنگل های زیبای شمال به منظورتوسعه روستاها ،شهرها ،راه سازی ،صنعت و ویالها عملکردمنفی است و توسعه منطقی گردشگری و بازرگانی عملکرد مثبت است. توسعه بی رویه صنعت و کشاورزی و مصرف منابع محدود آب نواحی بیابیانی عملکیرد منفی است.و توسعه گردشگری عملکرد مثبت است. ییییینایع یییییی صی یییییعه منطقی توسی فوالد،بازرگانی،گردشگری پاییدار وافیزایش مناسب جمعیت درکنارخلیج فیاری ودرییای عمان عملکرد مثبت است.افزایش بی رویه سطح زیرکشت محصوالت کشیاورزی عملکردمنفیی است. کل ّ نگری یا دید ترکیبی در جغرافیا روش مطالعه درجغرافیا کلّی نگری یا دیدترکیبی چرا روش مطالعه درجغرافیا کلی نگری یا ترکیبی است؟ چگونگی شکل گیری محیطهای جغرافیایی ،که حاصل روابط متقابل انسان و محیط است ،سبب می شود جغرافی دان با دید ترکیبی یا کل نگری ،موضوعات را مطالعه و بررسی کند؛ زیرا اجزاء و عوامل محیط اهمیت دید ترکیبی برای جغرافی دان دید ترکیبی به جغرافیدان کمک می کند تا به طور همه جانبه و جامع ،پدیده ها را با تمام ویژگی های آن در یک مکان مورد مطالعه قرار دهد؛ جغرافیایی در ارتباط با یک دیگر عمل می کنند. مثال درمورد دیدترکیبی یا کل نگری به طور مثال جغرافیدان با هدف توسعه یک شهر ،به مطالعه همه جانبه می پردازد و این مسائل را طرا و مطالعه می کند. -۱با تهیه نقشه شهر ،دیدی همه جانبه به آن پیدا می کند (نقشه خوانی) -۲با مطالعه بافت جمعیت شهر ،میزان رشد آن و امکان مهاجرت پذیری آن را حدی میزند (جغرافیای جمعیت) -3با مطالعه میزان منابع آب شهر ،امکان توسعه شهر راپیش بینی می کند (جغرافیای آب ها) .........-4 آیا درنزدیک روستا گسل فعلال وجوددارد؟ آیا امکان ریزش کوه وجوددارد؟ آیللا آو وهللوای روسللتا مناس ل است؟ آیا او کافی درمنطقل روسلتایی وجوددارد؟ آیا خاک منطقل روسلتایی بلرای کشاورزی مناس است؟ ........ پلنگان یا پالنگان روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کامییاران در اسیتان کردسیتان ایران است .این روستا که دارای قدمتی پیش از اسالم با چشمههای پر آب است و دره زیبای تنگیور در فاصله ۸۰۰متری آن قرار دارد ،در ابتدای اورامان کردستان قیرار دارد و دارای خانه هایی با ساختار پلکانی می باشد. نمون سواالت درس اول -1جغرافیا را تعریف کنید. -2مفهوم لغوی دانش جغرافیا چیست؟ -3تعریف جغرافیارا ازنظراراتوستن بیان کنید. -4اهمیت دانش جغرافیارا بیان کنید. -5ارتباط جغرافیارابا سایرعلوم شرح دهید. -6مفاهیم اساسی دردانش جغرافیارا نام ببرید. -7چرامکان ها تغییرمی کنند؟ -8محیط جغرافیایی چیست وچگون شک می گیرد؟ -9دوگون عملکرد متفاوت انسان را دررابط با ارتباط بامحیط را نوشت و باهم مقایس کنید. -10روش مطالع دردانش جغرافیا چیست؟ -11چراراوش مطالع درجغرافیا ترکیبی یا گلی نگری است؟ -12اهمیت دیدترکیبی یا کلی نگری را برای جغرافی دان چیست؟ - ۱جغرافیا به عنوان پلی بین رشته های مختلف ،کدام علوم را به هم پیوند می دهد؟ ب( علوم کشاورزی را با علوم انسانی الف( علوم زمین را با علوم انسانی د( علوم فنی را با علوم انسانی ج( علوم طبیعی را با علوم انسانی -۲نتیجه روند تأثیرگذاری و تأثیرپذیری پدیده ها به صورت جریانی پیوسته در مکان ها چیست؟ د( تخریب مکان ها ج( بهره برداری از محیط ب( تغییر شکل مکان الف( برقراری تعادل مکانی – 3انسان به چه منظوری در محیط تغییر ایجاد می کند؟ ب( برای برقراری تعادل در محیط الف( برای شکل دهی محیط جغرافیایی د( برای رفع نیازها ج( به منظور تأثیر گذاری بر محیط – 4چرا گفته می شود جغرافیا علمی برای زندگی بهتر است؟ الف( چون سبب شناخت بیشتر انسان از محیط های پیرامون می شود ب( زیرا مکان های مختلف در جغرافیا مطالعه می شوند ج( زیرا توان روابط متقابل انسان را با محیط ،مطالعه و بررسی می کند د( چون از سایر شاخه های علمی کمک می گیرد – ۵چرا جغرافی دان با دید ترکیبی یا کل نگری ،موضوعات را مطالعه و بررسی می کند؟ الف( چون انسان باید نیاز های خود را از محیط بر طرف سازد ب( زیرا اجزاء و عوامل محیط جغرافیایی در ارتباط با یکدیگر عمل می کند ج( زیرا بین همه شاخه های علوم ارتباط وجود دارد د( چون انسان تحت تأثیر عوامل محیطی است و تأثیر پذیری زیادی ازمحیط دارد
12,000 تومان