صفحه 1:
om em aa cs, Ee و
8
Rm ce
صفحه 2:
0 / 562
صفحه 3:
ساختمان شیمیایی کربوهیدراتها
بیشتر ملكولهاي زيستي به يكي از چهار گروه ماکر وملکولها,
شامل: قندهاء چربیهاء پروتئینها و اسيدهاي- نوکلئیک تعلق
دارند.
کر بوهیدراتها فراوانترین بیوملکولها هستند. در ساختار
كر بوهيدراتها سه عنصر کر بن» هیدروژن و اکسیژن وجود دارد.
فرمول کلی کر بوهیدراتها به صورت (9)601۱20 است.
دو گروه عاملی مهم کر بوهیدراتها کر بونیل (آلدهید و کتون)
وهیدروکسیل می باشد.
صفحه 4:
مهمترین گروه sla عاملی
صفحه 5:
تقسیم بندی کربوهیدرات ها
صفحه 6:
کربوهیدراتها (گلیکانها): دارای
ساختار پایه ای به صورت زیر هستند
(CU), or oe
مونوساکاریدها: قندهای ساده با چندین گروه 01. بر اساس
تعداد کربن به تریوز, تتروزء پنتوزء هكزوز ...
دی ساکاریدها: از دو مونوساکارید که به صورت کوالان به هم
متصل شده اند ساخته شده اند.
الیگوساکاریدها: تعداد محدودی مونوساکارید که به صورت
کوالان به هم متصل شده اند ساخته شده اند.
پلی ساکاریدها: پلی مری از واحدهای مونوساکاریدی, بیش از 10
واحد
صفحه 7:
مونوساکاریدها
* منوساکاریدها ترکیبات جامد کریستالی بیرنگی هستند که به
راحتی در آب حل میشوند اما در حلالهاي آلی نامحلول هستند.
اکثر منوساکاریدها مزه شیرینی دارند.
در صورتي که منوساکارید گروه آلدهید داشته باشدآلدوز۸10056)) و
در صورتی که کتون داشته باشد کتوز(60056) نامیده می
شود .
© آلدوزها و کتوزها میتوانند داراي ۰5۰4۰3 6 و یا 7 کربن
باشند که به ترتیب :
9 Heptose ۶
نام Hexose.Pentose .Tetrose .Triose
. دارند
صفحه 8:
ایزومرهای آلدوز و کتوز (ایزومر
ساختاری)
ie اداراى یک گروه کتونی در ساختار a oe aia گروه آلدهیدی در
"New HOH
مت قانع
HO—C—H HO—C—H
H—C—OH H—C—OH
H—C—OH H—C—OH
HOH 60۲
فرکتوز گلوکز
صفحه 9:
صلم ملس he PNA | | lee
0 «ملن سام || ملس صلم ب
bao cmon bce | | dao ba
فلس صلم وميه ملس ماد سای مسا
علس يلس ملس عملم سملم ملد ملع
سل سای ی سل سا سماو له
لسعم we eat osm sca aa
Allows
ry
صفحه 10:
کتوزها
تس
صفحه 11:
مونوساکاریدها (قندهای
ساده)
تریوز گلیسروز دی هیدروکسی
(گلیسرآلدهید) استون
تتروز اریتروز اریترولوز
پنتوز ریبوز ریبولوز
هگزوز گلوکز فرکتوز
صفحه 12:
کربن نامتقارن يا کربن کایرال
کربن نامتقارن یا کربن کایرال, كربني است که هر چهار
.استخلاف آن توسط ترکیبات متفاوت اشغال شده باشد
HZ ۱
بن های شماره 2 در گلیسرآلدهید که یک تریوز 1
OH ۳ <(۲
عداد ايرومرها در يق 312058 by cheats
كليس رآلدهيد
صفحه 13:
ایزومر: در علم شیمی ایزومر یا همپار به ترکیباتی گفته می
یکسان و مشابه, فرمول شیمیاییشود که علی رغم داشتن
فرمول ساختاری متفاوتی از خود نشان دهند. به عبارت دیگر
ترکیباتی که فرمول های بسته یکسانی دارند, در حالیکه فرمول
های گسترده آنها متفاوت است. در واقع در ایزومر هاء آرایش
mip wna Rot ta Stn Su a Sa nn nnn Sa
وا هک تياد مدقمل شد
صفحه 14:
ایزومرهای فضایی ۲ و ب1ٌ
*در قندهای سه کربنه اگر گروه هیدروکسیل
متصل به کرین نامتقارن در سمت راست باشد ,
ایزومر فضایی 1 , و اگر سمت چپ باشد ایزومر
فضایی راید
HO—C—H or H—G—OH
CH OH CH,OH
Lisomer p-isomer
Glyceraldehyde
صفحه 15:
ساير منوساكاريدها كه بيش از سه كرين دارند,
اگر دورترین كربن نامتقارن نسبت به كروه
کربونیل , گروه هیدروکسیل آن در سمت راست
باشد ایزومر 7 و اگر
نامیده می شود. «aun cron
تمام و
مونوساکاریدها در 0 oh ——
طبیعت به صورت H—c—on <> Ho— GH
ايزومر © هستند . كك هی ۳
به جز چند استثناء don Gon
Fructose ماب
FIGURE 7.4 © p-Fructose and -fructose, an
en ic pair. Note that changing the con-
on only at C,, would change p-fructose
to L-sorbose
صفحه 16:
* اگر دو ملکول قند تتها دز آرایش فضایی یک
کربن با هم تفاوت داشته باشند دو قند را
نسبت به یکدیگر اپیمر گویند.
* مانند 9 - كلوكز و -كالاكتوز كه كاملا شبيه
هم هستند به غير جهتكيري هيدروكسيل در
os شماره چهار , كه در كلوكز راست و
دز گالاکتوز سمت جيه رانس
٠ و یا ساختار «-گلوکوز و «-مانوز در کرین
شماره 2
صفحه 17:
اپی مرها
1 1
HO ‘CHO CHO
مش 07 شور تور
شور شم شور
H=C—OH H=C—OH HO—¢—H
kon شور 07 11-1
ا تاره °CH,OH
p-Mannose p-Gluecose p-Galactose
(epimer at C-2) (epimer at C-4)
FIGURE 7-4 Epimers. p-Glucose and two of its epimers are shown,
as projection formulas. Each epimer differs fram p-glucose in the con:
figuration at one chiral center (shaded red
صفحه 18:
. ایزومرهای L 9 D انانتیومر یا تصویر آینه
يى هم هستند .
0
» 7 22 ار
هٍِ 1 3
i HG On 3۳0 تب
© 0-۲ ۱-6-۷
eyo ope 7-7 20-7
H-¢-OH HO-C-H
سوم # (R)ENANTIOMER Giron cron
صفحه 19:
* قندهاي ينج كر بنى به بالا بيشتر به صورت حلقوي وجود
دارند و تنها كمتر از يكدرصد در محلول به صورت خطى
i
* گروه آلدهيدي یا كتوني با گروه هیدروکسیل يكي از كر بنهاي
انتهايي واکنش و حلقه بسته اي را شکل میدهد.
* وقتی منوساکارید از فرم خطی به حلقوي تبدیل میشودکربن
كر بونیل که متقارن بود. نامتقارن میشود که دراین حالت به
آن کربن آنومري میگویند.
صفحه 20:
سید
۳
تبحس ترمد ممصمو
3 قاع
eum
tA
NV
on
iy Ne
الك
me
avo PROJECTION FORKS
صفحه 21:
در گلوکز آلدهید به هیدروکسیل شماره پنج حمله میکند
و یک حلقه شش ضلعی به نام ۴۲۵۳056 ایجاد می
كند .(به دليل شباهت با حلقه 297282 ). اگر آلدهید به
كربن شماره جهار حمله كند حلقه ينج وجهى به نام
6 ايجاد مى شود.( به دليل شباهت به حلقه
furan (
صفحه 22:
مشابه همین واکنشها واکنشها را براي کتوزها هم
میتوانیم بنویسیم
صفحه 23:
کیل حلقه فورانوز و
Isomeric Forms of Fructose
انوز در فر
on
<-D-Fructofnanose
cH
on,
۵ ‘on
OH
© -Fructopyranose
صفحه 24:
تشخیص ۱ و 1 در فرم حلقوی
* اگر کرین خارج حلقهاي به سمت بالا باشد ایزمر
ap S| gD شمت پانین باشد ایژوتزیا اشت.
صفحه 25:
آنومري آلفا و بتا
* اگر کرین خارج حلقه اي و هیدروکسیل متصل به
GUS آنومري در یک سمت صفحه باشند. آنومر
8) و اگر در جهت ها see ile ele
i منت ندمت
ص50 اوه
صفحه 26:
* آنومرهاي آلفا و بتا قابل تبدیل به یکدیگرند.
به اين ترتيب كه حلقه میتواند در ناحیه
كربن انومري بشكند و به فرم خطي تبديل
شود. به واكنش تبديل متقابل آنومرهاي آلفا
و بتا به یکدیگر , موتاروتاسيون كفته مى
شود.
صفحه 27:
فرم های فضایی حلقه پیران
حلقه پیران در عمل در محلول به صورت صفحه
نیست بلکه به دو صورت صندلی (ن0) و قایقی
.2ylo 2929 (Boat)
از بين اين دو الكوء الگوي صندلی پایدارتر است و اکثر
قندها در شکل فعال خود به این صورت وجود دارند.
بيوندها در دو جهت استوايي (20120 0]118801181©) و
.tylo 2979 (axial bond) sygr0
استخلافها مثل هیدروکسیل معمولا در موقعیت
استوایی قرار میگیرند چون ممانعت فضایی كمتري را
ایجاد میکند
صفحه 28:
Bot مت
"۳
"
FIGURE 7.9 # (a) Chair and boat conformations ofa pyranose sigat, (b) Tao possible
‘hair conformations of Boglucose,
صفحه 29:
* در گلوکز که فراوانترین و پرکاربردترین
منوساكاري در فرايندهاي متابولیسمی است
تمامی گروههاي هیدروکسیل در موقعیت
انتتواتت. قرار نی iS
* فرم بتای گلوکز نسبت به آلفا پایدارتر است
چون در این فرم هیدروکسیل متصل به کرین
انومري مانند سایر هیدروکسیل ها در
موقعیت استوایی قرار دارد.
صفحه 30:
صفحه 31:
۳
0 ۳
ون
OH
-D-mannopyran ose
تفاوت ساختاری گلوکزء, گالاکتوز
و مانوز
HoH
on بو و
1۷ Sul
oH HO
4
HOH
صفحه 32:
منوساکاریدها را میتوان به وسیله عوامل اکسیدکننده نسبتا
خفیف نظير يون (+Fe3) S55 ویایون کوپریک
(ROUD) كسيد نمو
كلوكز و ساير قندهايى كه قادر به احياي يون فريك ويا
كويريك هستند را قندهاي احياكننده مينامند.
تنها کمتر از 9۵1 پنتوزها و هگزوزها به صورت خطی هستند
و همین 761 هستند که باعث احياي يونهاي فلزي میگردند.
يونهاي فلزي با احیا شدن رنگ محیط واکنش را تغییر
ميدهند كه اين تغير رنگ توسط اسپکتروسکوپی قابل
اندازهگیزي استتو از انن طریق سنوان علطت:فند را
اندازهگيري کرد. اين اساس واکنش فهلینگ میباشد. یک
واکتش کنفی برای شتانسانی قتدهامتت:
صفحه 33:
پیوند
a
گروه 011 کرین آنومری یک قند با گروه قند دیگر قندها يا سایر
ترکیبات می تواند پیوند برقرار کند.
WO + مج R-OW + WO-R' D>
شکیل پیوند10605106ن ۳/۳ بین متانول و گلوکز
Ow
a.-D-glucopyranose methanol methyl-c.-D-glucopyranose
صفحه 34:
مشتقات مونوساکاریدها: عوامل و گروههاي عاملی مختلف
میتوانند به منوساکاریدها متصل شوند و ترکیبات خاصی را
تولید کنند که از
نظر فیزیولوژیکی اهمیت دارند. چند مثال مهم از اين ترکیبات
T ۱ هدنگ آ دص ی دن
Ee a
صفحه 35:
الیگوساکاریدها
* الیگوساکاریدها از اتصال دو الی ده واحد منوساكاريدي
تشکیل ميشوند. مهمترین الیگوساکاریدها دي ساکاریدها
هستند که از اتصال دو واحد منوساكاريدي شکل گرفته اند.
مهمترین دي ساکاریدها مالتوز. سوکروز(ساکارز یا قند شکر) و
لاکتوز (قند شیر) میباشند.
؟ پيوندي که دو منوساکارید را به هم وصل میکند-ه
(ge Ddneb glycosidic bond شود.
صفحه 36:
aoe ۴و
NEY” Ry
Maltose
ماو تس ودوج
صفحه 37:
°CH,OH
اسبح
08 .۱ 2 1
H De
H
H OH
Lactose (8 form)
B-p-galactopyranosyl-(1>4)-f-D-glucopyranose
Gal( B14)Gle
Sucrose
a-p-glucopyranosyl 8-p-fructofuranoside
دمص معا
صفحه 38:
در دي ساکاریدها هم جزء منوساكاريدي که کربن آنومري آن
درگیر نیست میتواند شکسته شود و به فرم خط تبدیل شود و لذا
احیاکننده باشد. تنها مورد استثناء سوکروز است که هر دو كرين
آنومري آن درگیر هستند و لذا قادرنیست به صورت خطی در
بیاید و احیاکننده نیست
TABLE 7-1 Abbreviations for Common Monosaccharides
and Some of Their Derivatives
Abequose Abe Glucuroni¢ acid 604
Arabinose Ara Galactosamine GalN
Fructose Fru Glucosamine GicN
Fucose Fuc N-Acetylgalactosamine GalNAc
Galactose Gal N-Acetylglucosamine GIcNAc
Glucose ۵0 Iduroni¢ acid 1398
Mannose Man Muramic acid Mur
Rhamnose Rha N-Acetylmuramie acid Mur2Ac
Ribose Rib N-Acetylneuraminic acid Neu5Ac
Xylose او (a sialic acid)
صفحه 39:
8)1-4©
cron con
a فان
4 1 2
oe Shy مب
جر موه
3
a-Glucose B-Fructose
a(12)
a-D-glucopyranosyl-(1>2)-p-
D-fructopyranose.)
B-D-galactopyranosyl-(1— 4)-
a-D-glucopyranose
صفحه 40:
پلی ساکاریدها
* پلی ساکاریدها یا گلیکانها از اتصال چندصد
تاچندهزار منوساکارید شکل میگيرند.
اگرمنوساکاريدهاي تشکیل دهنده پلی
ساکاریدها از یک نوع باشند هموپلی ساکارید و
اگر از دو یا چند نوع مختلف باشند آنها را
هترویلی ساکارید می نامند.
* مهمترین همو پلی ساکاریدها نشاسته است
که تنها در گیاهان وجود دارد و از 20 تا 30
درصدآمیلوز و 70 تا 80 درصد آمیلویکتین
صفحه 41:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
: نشاسته
قند ذخیرهای مهم در گیاهان است. بخصوص در دانهها (گندم , جو , ذرت
و مانند آن) و در غدهها (سیب زمینی) ذخیره میشود. نشاسته در آب به
بدت نامحلول است و در آب گرم متورم میشود و
میسازد. نشاسته که یکی از محصولات فتوسنتز است, خود از دو بخش
آهتلوز a جورت ویجیهاجصی و آمپلهیکعتن که:دارای انشعاب انتتتء
ساخته شده است. هیدرولیز نشاسته ابتدا تولید دکسترین , مالتوز و
در نهایت (هیدرولیز کامل) تولید مولکولهای گلوکز مینماید
*آمیلوز زنجیره خطی از واحدهاي «-گلوکز با اتصالات -0)1
)4 است.امیلوز با ید رنگ آبی تولید می کند
صفحه 42:
آمیلویکتین:داراي شاخه است:به این ترئیب که غلاوه بز
اتصالات (4 001-2 شاخه هایی به صورت -1)
(6 نیز دارد .
* آنزیم آلفاآمیلاز در جانوران پيوندهاي (4 Q(1
را هیدرولیز می کند آنزیم ديگري به نام
كلوكوزبداز آبکافت پيوندهاي (6 wl, a1
صفحه 43:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
آمیلوز: که شکل ذخیره ای گلوکز است(4ح1)
در انتهای سمت راست آمیلوز آخرین ملکول گلوکز دارای
کرین آنومری است
که در پیوند گلیکوزیدی شرکت نکرده است که به اين انتهاء
انتهاى احياء كننده 5120 wo Reducing گویند
كاربرد انتهاي احياء كننده؟
erred aon ue ايه اعبار
م 1 i م]
I » 4 7 5
صفحه 44:
آمیلوپکتین: که شکل دیگر ذخیره گلوکز است. ساختاری شاخه دار
دارد که برای تشکیل آن علاوه بر پیوند (1-۲4)»» دارای پیوند
)196( نيز مى باشد
صفحه 45:
CH,OH مره HOH یه میم
6... 6. ..
Amylose
CH,OH HOH HOH
@- DD,
Hon Hon CHO
6. 6.
Amylopectin
ose and amylopectin are the 2 forms of starch. Amylo;
ighly branched structure, with branches occurring ev
residues
صفحه 46:
پلی ساکاریدها (چند قندی ها)
دکسترین: ترکیبی است که هیدرولیز نشاسته به دست می آید. از
نظر پیچیدگی ساختاري, حد فاصل نشاسته و مالتوز است.
صفحه 47:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
دکسترین نوعي فیبر محلول مي باشد که در طي فرآیند دکسترینه
شدن ((دمناستنمضهمل از نشاسته ذرت يا كندم در درجه حرارت بالاء
تشكيل شده و به دنبال درمان أنزيمى (با آميلاز) به دكسترين
مقاوم تبديل مي شود. دكسترين مقاوم داراي پيوندهاي خطی و
شاخه های اضافی گليكوزيدي مي باشد که توسط آنزیم های
دستگاه گوارش قابل هضم نیست. این پيوندهاي جدید موجب ot
قابل هضم شدن دکسترین شده, به طوری که تنها درصد کمی از
دکسترین در روده کوچک جذب می شود و بقیه به آرامی در روده
بزرگ تخمیر مي شود.
صفحه 48:
پلی ساکاریدها (دکسترین)
a
AL AY
2 6۷
fou
RO,
۹ 6
بال ا ل
مود" فول
elt ل الم
صفحه 49:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
گلیکوژن: همانند آمیلویکتین است اما تعداد شاخه های آن بیشتر
است .گلیکوژن در ماهیچه و کبد ذخیره میگردد. در واقع
گلیکوژن فرم ذخيرهاي گلوکز در جانوران است.
*سنتز گلیکوژن از انتهاي احیا کننده شروع میشود, از طرفی آنزیم
هاي تجزیه کننده گلیکوژن تنها بر انتهاي غیراحیاکننده شاخه ها اثر
عیکنند
glycogen
صفحه 50:
Glycogen molecule
صفحه 51:
پلی ساکاریدها (چند قندی ها)
*سلولز: از واحدهای سلوبیوزی تشکیل شده است. پیوندها به
صورت 616)1-4(6016 است. دیواره سلولی گیاهان و پنبه از
سلولز ساخته شده است. بین رشته هاي طویل سلولز پیوند
درطت را ie 2 فيبرهاي سلولزي حاصله
>22(
oben رو our cua ott
۳ cellobiose >
صفحه 52:
سلولز نسبت به هیدرولیز اسيدي و قلیایی مقاوم است و در دستگاه گوارش
انسان قابل هضم نیست.در معده نشخوارکنندگان باکتریهایی زندگی میکنند
که قادر به تولید آنزیمی به نام سلولاز هستند که میتواند سلولز را به واحدهاي گلوکز
آبکافت و از انرژي سلولز استفاده کند.
Cellulose Structure
۱۰6۰ G0
صفحه 53:
Comparison of Starch and Cellulose
CH20H
Ph .تین
Starch: chain of
0 form ote مهن a-Glucose subunits
CH20H
H ۵ با
4 Bye 1 4
HO H
H OH Cellulose: chain of
8 form of glucose B-glucose subunits
صفحه 54:
صفحه 55:
کیتین:هموپلی ساکارید ديگري است که ساختارش شبیه سلولز
است اما از واحدهای لا-استیل گلوکز آمین تشکیل شده است .
ار رت
کیتین ترکیبی سخت و نسبت به آب نفوذناپذیر است و اسکلت خارجی بندپایان مثل
حشرات و خرچنگها را تشكيل ميدهد و بعد از سلولز فراوانترین کربوهیدرات در
طبیعت است. پیوند ها به صورت 061021۸6 (610(1۸6)61-4 است .
صفحه 56:
هتروپلی ساکاریدها
* کربوهیدراتهایی هستند که از دو یا چند
منوساکارید مختلف تشکیل میشوند.
مهمترین هتروپلی ساکاریدها انواعی هستند
که ماتریکس خارج سلولی را تشکیل
ميدهند. اين هتروپلی ساکاریدها را
كليكوزآمينوكليكانها يا
موكويليساكاريدها مينامند.
* مهمترين موكويلى ساكاريدهاء هيالورونات يا
اسید هیالرونیک اسید است .
صفحه 57:
پلی ساکاریدها
آسید هیالورونیک: یک گلیکوزآمینوگلیکان است که از واحدهای د-
گلولورونیک اسید (د-گلوکورونات) و ان-استیل گلوکزآمین ae
شده است. زنجیرههای هیالورونیک اسید .میتوانند شامل ۰
واحد یا حتی بیشتر هم باشند.
*هیالورونات محلولهاي شفاف شدیدا چسبندهاي ایجاد
میکند که به عنوان ماده نرمکننده در مابع سینوویال مفاصل
عمل میکند و نیز یک ثبات :۱.-م
د به عسم. حشم
cH,
مهرهداران میدهد. ok ی
Lh So, “
3 4 , هار ها
:نوع پیوند byt H لا که 8 سم
a \/ 0 NHCOCH3
(1-4)م ع (8)1-3
4 on N-acety/-D-glucosamine
صفحه 58:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
مانانها : پلی مری از واحدهای مانوز هستند که در خرما و گیاهان تیره
پروانه آسا وجود دارند. در اثر هیدرولیز به کمک اسیدها تولید مانوز
می
H OH 0
HO——H H——OH
HO——H H——OH
H——OH HOS =H.
لمم H—-—OH
CH20H CH20H
D-Mannose L-Mannose
صفحه 59:
يلى ساکاریدها (چند قندی ها)
هپارین: یک گلیکوزآمینوگلیکان سولفاته است که به عنوان یک داروی
ضد انعقاد خون استفاده میشود. این ترکیب از پلیمره شدن واحدهای
دی ساکاریدی مختلفی تشکیل
coo cH pH
OH ۱ 2 ۹
ou Hac
3-D-glucuronic acid 2-deoxy-2-acetamido-a-D-
glucopyranosyl
یک نمونه از واحدهای دی ساکاریدی در ساختمان هپارین
صفحه 60:
مشتقات قندها
صفحه 61:
الکل قندها: گروه آلدهیدی یا کتونی با 011201 جایگزین شده است
صفحه 62:
اسید قندها: گروه آلدهید کرین 1 و یا گروه 01 کرین 6 اکسیده شده
و به کربوکسیلیک اسید تبدیل می شود. گلوکونیک, گلوکاریک,
گلوکورونیک (در قند گلوکز).
oHo 666" 600۲
برج سب H—C—OH H—C—OH
HO—C—H HO—C—H HO-C—H
H—C—OH H—C—OH H—C—OH
H—C—OH H—C—OH H—C—OH
COOH 000 620۲۷
گلوکاریک گلوکورونیک گلوکونیک
صفحه 63:
مشتقات قندها
| آمینو: یک گروهآمینو جایگزین یکی از گروه های 0 قند شده است
نو می تواند با یک گروه استیل واکنش داده و استیل آمین تشکیل دهد
حالت چون انم رابط نیتروژن است: پیوند خاضله ۷ اشتيل مق
ChOW CHOW
17 ناك 0 لا
ماس ناك ماه ناك
a-D-glucosamine a-D-Nacetylglucosamine
صفحه 64:
اسید سیالیک: یا ان-استیل نورامینات که در الیگو ساکاریدها وجود
دارد. به دلیل وجود گروه کربوکسیلی که در آ0۴فیزیولوژیک به صورت
0 می باشد, به گلیکوپروتئین ها خاصیت آبدوستی می دهد
-Nacetylneuraminate (sialic acid)
صفحه 65:
پروتئوگیلکانها
پروتئوگلیکانها در سطح سلول و یا ماتریکس
پین سلولی وجود دارند که در آنها یک یا چند
زنجیره گلیکوزآمینوگلیکان به طور کوالان به
یک پرونئین غشایی و يا پروتئین ترشحی
اتصال مییابد.
پروتئوگلیکانها اجزاي اصلی بافت همبند مثل
غضروف هستند که در آنها واكنشهاي متقابل
غیرکوالان متعدد موجود با سایر _ ِ
پرونئوگلیکانها, پروتئینها و گلیکوزامینوگلیکانها
سیب ایجاد قدرت و حالت ارتجاعی میگردد.
صفحه 66:
گلیکوپروتئینها
* در گلیکوپرونئینها یک یا چند الیگوساکارید با
پیوند کوالان به یک پروتئین اتصال idl اند.
در اندامكهاي مختلف درون سلول, در سطح
خارجی غشاي پلاسمایی, ماترب
سلولی و در خون وجود دارند.
* گلیکولیپیدها, ليپيدهاي غشایی هستند که سر
قطنی آنها را الیگوتاکاریدها تتشکیل داده .اند
که جایگاه هاي اختصاضی جهت شتاسایی و
اتصال پروتئین ها هستند.
صفحه 67:
Glycolipids
O Membrane lipids
© Hydrophilic heads are
oligosaccharides
© Recognition sites
pid A
صفحه 68:
متابولیسم کربوهیدراتها گلوکز
د
a
ZINN
اسیدچرب چرخه کربس کلسترول اجسام
ني
و