پاورپوینت
پزشکی و سلامتپرستاری و پیراپزشکیتغذیه شیمی

پاورپوینت متابولیسم پروتئین ها و اسیدهای آمینه

متابولیسم اسیدهاي آمینه • اکسایش کربوهیدراتها و چربیها بر روي هم 85 الی % 90انرژي موردنیاز بدن را تامین میکند. 10الی 15درصد باقیمانده بنا به نیاز از آمینواسیدها تامین میگردد. • دو حالت مهم متابولیسمی وجود دارد که در آن حاالت آمینو6اسیدها وارد مسیر تخریب میگردند: ‏آمینو6اسیدها قادر به ذخیره شدن نیستند ،بنابراین وقتی پروتئین زیادي در غذا مصرف شو6د بعد از تامین نیازهاي بدن ،آمینو6اسیدهاي اضافی تجزیه میشوند. در ناشتایی طوالنی مدت و یا در بیماري دیابت، آمینواسیدها تخریب و جهت سنتز گلوکز مورد استفاده قرار میگیرند. هضم پروتئین ها • در بزاق آنز6یمی که بتواند به هیدرولیز پروتئین ها کمک کند وجود ندارد لذا هضم پروتئین ها د6ر معده وبا کمک آنزیم پیسین شروع میشود.ش6کل غیر فعال این آنزیم پیسینوژن نامیده میشود که توس6ط س6لولهای مخاطی معده ترشح 6میشود .6پیسینوژن 6د6ر مح6یط معده و در حضور اسید کلریدریک که خود توسط س6لولهای جداری معده ترشح 6میشود فعال و تبدیل به پیسین میشود. • به دلیل محدودیت زمان 6توقف مواد غذایی در معده وعمل پیسین هضم بطور ناقص 6انج6ام می گیرد. • شیره لوزالمعده حاوی زیمو ژنهای متفاوتی مثل تریپسینوژن سه نوع کیموتریپسینوژن.پروکربوکسی پیتیداز است. تریپسین • تریپسینوژن +آنزیم آنتروپپتیداز • مهمترین آنزیم های شیره روده در مرحله اول آمینو پپتیداز است .در مراحل بعدی دی و تری پپتیدازها هستند . تخریب آمینواسیدها • تمامی آمینواسیدها داراي گروه آمین هستند. تخریب آمینواسیدها در دو مرحله انجام میشود: • -1برداشت گروه آمین که این آمین معموال به صورت اوره دفع میگردد. • -2تخریب اسکلت کربنی باقیمانده که بر حسب نیاز میتواند به CO2و H2Oتجزيه شده و انرژي توليد کند و يا جهت سنتز کربوهيدرات يا چربي مورد استفاده قرار برداشت گروه آمین • آمینواس6یدها بع6د از رس6یدن ب6ه کب6د با6ی6د گروه آمین خود را از دس6ت بدهند .ای6ن آمی6ن میتوان6د طی واکن6ش آمی6ن زدای6ی (دآمیناس6یون) مستقیما از آمینواس6ید جدا شود و ی6ا اینک6ه ط6ی واکنش انتقال گروه آمی6ن (تران6س آمیناس6یون) ب6ه ترکیب دگیري منتق6ل شود .از بی6ن ای6ن دو حال6ت ممکن6ه ترانس آمیناسیون بیشتر رایج...جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
60,000 تومان